Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun ilk pişirilmesi oldukça önemlidir. İlk pişirme sırasında süt kullanırsanız, çömleğin içi daha pürüzsüz olur. Bir de çömleğin her yerini yağlayarak, fırında sade olarak pişirmenizi tavsiye ederiz. Her ne kadar fırınlanmış olarak satılsalar da siz kendi çömleğinizi bir defa böyle pişirin. Bundan sonra canınız istediğinde çömlek kebabı tarifini yapabilirsiniz. Çömlekte hazırlayacağınız her yemeğin lezzeti de farklı olur. Artık ne hikmetse, aynı malzemeler çömleğin içinde daha güzel pişiyor. Şimdi birlikte çömlek kebabını hazırlamaya başlayalım. Tarifimizdeki malzemeler on kişilik olduğundan, buna uygun boyda bir çömlek kullanın. Eğer daha az yapmak isterseniz, malzemeleri bu oranda azaltabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Çömlek kebabı için gerekli malzemeler
  • 1,5 kg kuşbaşı et (Tercihen yağlı koyun eti kullanmanızı tavsiye ederiz.)
  • 500 gram arpacık soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre kekik, karabiber ve tuz
  • Çömleğin ağzına kapamak için hazırlanacak hamur malzemesi, un, su ve tuz
Çömlek kebabı nasıl yapılır?

İlk olarak geniş bir kabın içinde kuşbaşı eti, ayıklanmış ve doğranmış patatesle havucu, sıvı yağı, kekik, karabiber ve tuzu iyice harmanlayın. Bu malzemeyi çömleğin içine doldurun. Çömleğin üzerinde bir parmak kadar boşluk kalmalı. Çömleğin ağzına kapatmak için, un, su ve tuz malzemeleriyle sert bir hamur hazırlayın. Bunu üzerine yapıştırın. Hamur çömlek kebabının hava almadan pişmesini sağlayacaktır. Çömlek kebabını önce 20 dakika yüksek ateşte, 40 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Daha sonra ağzını yavaşça açarak, sıcak olarak ikramınızı yapın. Çömlek kebabını arzu ederseniz fırında da pişirebilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık 1 saat içinde pişer.

Afiyet olsun.

Çömlek Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri