kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Çömlek Kebabı

Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun ilk pişirilmesi oldukça önemlidir. İlk pişirme sırasında süt kullanırsanız, çömleğin içi daha pürüzsüz olur. Birde çömleğin her yerini yağlayarak, fırında sade olarak pişirmenizi tavsiye ederiz. Her ne kadar fırınlanmış olarak satılsalar da, siz kendi çömleğinizi bir defa böyle pişirin. Bundan sonra canınız istediğinde çömlek kebabı tarifini yapabilirsiniz. Çömlekte hazırlayacağınız her yemeğin lezzeti de farklı olur. Artık ne hikmetse, aynı malzemeler çömleğin içinde daha güzel pişiyor. Şimdi birlikte çömlek kebabını hazırlamaya başlayalım. Tarifimizdeki malzemeler on kişilik olduğundan, buna uygun boyda bir çömlek kullanın. Eğer daha az yapmak isterseniz, malzemeleri bu oranda azaltabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Çömlek kebabı için gerekli malzemeler
  • 1,5 kg kuşbaşı et (Tercihen yağlı koyun eti kullanmanızı tavsiye ederiz.
    Çömlek Kebabı

    )
  • 500 gram arpacık soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre kekik, karabiber ve tuz
  • Çömleğin ağzına kapamak için hazırlanacak hamur malzemesi, un, su ve tuz
Çömlek kebabı yapılışı

İlk olarak geniş bir kabın içinde kuşbaşı eti, ayıklanmış ve doğranmış patatesle havucu, sıvı yağı, kekik, karabiber ve tuzu iyice harmanlayın. Bu malzemeyi çömleğin içine doldurun. Çömleğin üzerinde bir parmak kadar boşluk kalmalı. Çömleğin ağzına kapatmak için, un, su ve tuz malzemeleriyle sert bir hamur hazırlayın. Bunu üzerine yapıştırın. Hamur çömlek kebabının hava almadan pişmesini sağlayacaktır. Çömlek kebabını önce 20 dakika yüksek ateşte, 40 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Daha sonra ağzını yavaşça açarak, sıcak olarak ikramınızı yapın. Çömlek kebabını arzu ederseniz fırında da pişirebilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık 1 saat içinde pişer.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:17:22

Çömlek Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çömlek Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018