Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik kebabı, çiftlik kebabı çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. İçerisinde yoğun miktarda et bulunduğundan bu isimle adlandırılmıştır. Et severlerin sıkça tercih ettiği lezzetli bir fırın yemeğidir. Fırın tepsisinde ya da güveç de pişirebilirsiniz. Damak tadına göre kuşbaşı et tavuk eti ya da misket köfte ile yapılabilir. İçeriğine konulan sebzelerde damak tadınıza göre değiştirilebilir.

Çiftlik kebabı yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kuş başı doğranmış kuzu eti
  • İki adet orta boy kuru soğan
  • İki adet olgun domates
  • İki adet yeşil sivri biber
  • İki dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Damak tadınıza göre tuz
Çiftlik kebabı nasıl yapılır?

Kebap yapımı için ilk olarak iki adet kuru soğan soyulur ve ince ince kıyılır. Bir güvece alınır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanların rengi değişince üzerine yarım kilo kuşbaşı doğranmış olan et doğranır. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Arada karıştırmayı unutmayın. Bu sıra da yeşil soğan ayıklanır yıkanır ve ince ince doğranır yeşil sivri biberler de ince bir şekilde doğranır. Doğradığınız biberleri ve taze soğanı da etlerin üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri soyun ve küçük bir şekilde doğrayın güvece ilave edin. Ardından dere otu ve maydanoz ayıklanır yıkanır ve ince ince kıyılır. Onlarda güvece eklenir. Baharatı atılır ve tuzu ayarlanıp 200 derece fırına konulur 15-20 dakika kadar pişirilir ve çıkarılıp sıcak servis edilir.

Çiftlik Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri