kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kağıt Kebabı

Kağıt kebabı, önceki zamanlarda olduğu gibi günümüzde de birçok insanın damak tadına hitap eden mükemmel bir etli yemek türüdür. Farklı yörelere göre genellikle değişik şekillerde yapılan ve farklı malzemeler kullanılan kağıt kebabı genel olarak tabi ki bir şekilde yapılır. Kağıt kebabının en önemli özelliklerinden biri tabi ki yapılışının son derece kolay olmasıdır. Yapılışının bu şekilde kolay olması nedeni ile günümüzde birçok kişi hem kısa sürelerde hem de kolay bir şekilde bu kebabı yapabilirler. Özellikle davetlerinizde bu mükemmel yemeği yaparak hem sofranıza farklılıklar katın, hem de sofranıza farklı lezzetler katın. Kağıt kebabının yapılışında adından anlaşıldığı gibi kağıt kullanılır. Kağıtla birlikte pişen bu kebap türü oldukça yaygın olarak tüketilen bir yemek olduğu için ülkemizde bu kebap türünü bilmeyen insan yoktur. Kağıt kebabı bilindiği gibi Malatya'ya özgü lezzetlerden biridir. Oldukça geliştirilmiş olan bu kebap türü hızla insanlar arasında dağılarak farklı yörelerde de sevilerek tüketilen yiyecekler arasına girmeyi başarmıştır. Bu nedenle sizlerde kağıt kebabını evinizde rahat ve kolay bir şekilde yaparak çok büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Yöresel lezzetlerden biri olan kağıt kebabı yapılışı sırasında çok çeşitli malzeme gerekmektedir. Bu kebap içerisinde kullanılan tüm malzemeler özenle seçilmelidir. Çünkü kağıt kebabı içerisinde kullanacağınız tüm malzemelerin tek tek lezzeti kağıt kebabı içerisinde hissedilebilir. Bu nedenle sizlerde kağıt kebabı yapılışında gerekli olan tüm malzemeleri mutlaka kebap yapılışı sırasında kullanın. Eğer isterseniz malzemelerden farkı extra malzemeleri kendiniz ekleyebilirsiniz. 

Malzemeler:
  • Yarım kiloyu biraz geçecek dar dana eti
  • İki adet havuç,
  • İki adet orta boy patates,
  • İki adet domates,
  • İki çay bardağı bezelye,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir kase arpacık soğan,
  • Bir miktar karabiber ve kekik
  • Son olarak bir miktar tuz
Bu malzemelerin yanı sıra isterseniz kağıt kebabı lezzetini bozmayacak diğer malzeme baharatları kullanabilirsiniz. Kağıt kebabının yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu kebabı yaparken kullanacağınız et, kuşbaşı olmalıdır. Bu nedenle eti alırken direk olarak kuşbaşı et alabilirsiniz. 

Yapılışı:
Adım 1: Öncelikle bir tencere içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar sıvı yağı ekleyerek, yağın iyice kızması için ocağı açın.
Kağıt Kebabı

Tencere içerisinde yağımız kızana kadar bizde bir yandan soğanların kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde ince ince kıyalım. Kıydığımız soğanları ve kuşbaşı olarak hazırlanmış olan etlerimizi aynı anda tencere içerisine ekleyerek kavurmaya başlayın. Tabi ki yağınız kızdıktan sonra bu malzemeleri yağ içerisine eklemelisiniz. Bu arada belirtmek isterim ki kavrulma sırasında tencerenin kapağını kapatın.

Adım 2: İkinci adımda etlerimiz kavrulurken bir sara etler suyunu salacaktır. bu sırada malzemelerde bahsettiğimiz kadar salçayı ekleyerek iyice karıştırın. Salçayı karıştırırken bir bardak sıcak su ekleyerek iyice salçayı dağıtın. Bir süre karıştırdıktan sonra tekrar tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin. Bir süre sonra etler yumuşamaya başlayacaktır. Bu işlem yaklaşık 8-9 dk sürmektedir.

Adım 3: Etler 8-9 dakika boyunca pişerken sizlerde boş durmadan önce patatesleri temiz bir şekilde yıkayın ve domateslerle birlikte kabuklarını soyun. Hem patatesleri hem de domatesleri küp küp olacak şekilde doğrayın. Tüm patatesleri ve domatesleri doğradıktan sonra sıra havuçlarda. Havuçları da küp küp doğradıktan sonra bu malzemelerin tümünü artık pişmiş olan etler içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Bu şekilde pişirmeye devam ederken sebzeler de yumuşayana kadar iyice pişirin.

Adım 4: Patatesler yumuşadıktan sonra diğer sebzelerinde yumuşadığını anlayabilirsiniz. Bu arada bizler bezelyeleri temiz bir şekilde yıkayarak iyicce suyunu süzün. Bezelyeleri karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek 3-4 dakika boyunca kaynatın. Artık kağıt kebabı pişti. şimdi onu kağıt kebabı yapan işleme geçelim. Bu işlem servis aşamasıdır. 

Adım 5: Bu aşamada yağlı kağıt gerekmektedir. Şimdi yağlı kağıtlar üzerine birer kişilik porsiyonlar olacak şekilde bu kebabı ekleyelim. Birer kişilik kebabı eklediğiniz yağlı kağıdın uzun kenarını başta olmak üzere katlayın ve üzerine kısa kenarları da katlayarak ters bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Bu sayede kağıdın açılmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken fırınımızı ısınması için açalım ve 190 derecede yarım saat kadar bir süre yanmamasına dikkat ederek tekrar pişirelim. İşte kağıt kebabı hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:19:31

Kağıt Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kağıt Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018