kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanına bir çoban salata ve bir pirinç pilavı ile çok daha lezzetli olacaktır.

Tepsi kebabı malzemeleri:
  • 500 gram az yağlı dana kıyma ( iki kere çektirmeniz gerekmektedir)
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kekik

Tepsi kebabının üzeri için malzemeler:

  • 2 tane orta büyüklükte patates
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 2 tane orta büyüklükte soğan

Sosu için malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 fincan zeytinyağı

Tepsi kebabının yapılışı:

Öncelikle mikserin içerisine yazmış olduğumuz tepsi kebabına ait olan maydanoz, soğan, yeşil biber ve kırmızı biber ve sarımsaklar konularak mikserden çekilir.

Tepsi Kebabı

Geniş bir kabın içerisine yarım kilo dana kıyma konularak mikserde çekmiş olduğumuz harç eklenir ve üzerine bütün baharatlar eklenir. Sizin sevmiş olduğunuz farklı baharatlar varsa kendi damak tadınıza göre o istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Kabın içerisinde bütün malzemeler birbirine karışana kadar iyice yoğrulur. Kıymayı da miksere koyup çekerseniz güzel olmayacağı için elinizle yoğrulmalı. Tepsi kebabının lezzetli olmasını istiyorsanız yaptığınız karışımı en az 1 saat boyunca buz dolabında bekletiniz.

Fırın tepsisi yağlanarak bu yapmış olduğumuz harç konularak aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçasının üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası konulur. (salça sevmiyorsanız bu ölçünün yarısını kullanmalısınız) 1 çay bardağı ılık su üzerine yavaşça dökülerek salça ezilir. Ardından da 1 fincan zeytin yağı da dökülerek iyice karıştırılır ve tepsinin üzerinde ki harca gezdirilir.

Üzerini süslemek için öncelikle patatesler dilimlenir domatesler eşit şekilde biraz kalın olacak şekilde doğranır. soğan ve sivri biberde doğranarak üzerine dizilir. Daha önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına konulur ve ortalama 45 dakika boyunca pişirilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:14:54

Tepsi Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tepsi Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018