Tepsi Kebabı: Akşam yemeği için misafirlerinize sunabileceğiniz, yapımı kolay ve lezzetli bir yemek olan tepsi kebabını, evdeki malzemelerle kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanında bir çoban salata ve pirinç pilavı ile daha da lezzetli olacaktır. Tepsi Kebabı Malzemeleri
Tepsi Kebabının Üzeri İçin Malzemeler
Sosu İçin Malzemeler
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle, mikserin içerisine maydanoz, soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsakları koyarak çekin. Geniş bir kabın içerisine yarım kilo dana kıymayı koyun ve mikserde çekmiş olduğunuz harcı ekleyin. Üzerine tüm baharatları ekleyin. Kendi damak tadınıza göre sevdiğiniz farklı baharatları da ekleyebilirsiniz. Kabın içerisinde tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Kıymayı miksere koyup çekmeyin, elinizle yoğurmanız daha iyi sonuç verecektir. Tepsi kebabının lezzetli olması için hazırladığınız karışımı en az 1 saat boyunca buzdolabında bekletin. Fırın tepsisini yağlayın, hazırladığınız harcı tepsiye yayın ve eşit kalınlıkta olacak şekilde düzeltin. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyin. Salça sevmiyorsanız bu ölçünün yarısını kullanabilirsiniz. 1 çay bardağı ılık suyu üzerine dökerek salçayı ezin. Ardından 1 fincan zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırın ve tepsinin üzerindeki harcın üzerine gezdirin. Patatesleri dilimleyin, domatesleri eşit şekilde ve biraz kalın doğrayın. Soğan ve sivri biberi de doğrayarak tepsinin üzerine dizin. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve ortalama 45 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun. |