Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı

Testi kebabı, et yemekleri arasında oldukça sevilen, Kapadokya yöresine ait bir kebap çeşididir. Bu özel kebap, Kapadokya'da üretilen özel toprak testilerde pişirilir ve adını bu testilerden alır. Yemeğe lezzetini veren temel unsur, toprak testide pişmesidir. Testi kebabına lezzet katan bir diğer önemli bileşen ise bol miktarda arpacık soğanıdır. Arpacık soğanının tadı yavaş yavaş pişen kebaba geçtikçe yemeğin lezzeti ve kokusu mükemmel bir hal alır. Kullanılacak et kesinlikle dana eti değil, orta yağlı koyun eti olmalıdır. Ette yağ bulunmaması, lezzetini azaltabilir; çünkü et biraz yağlı olduğunda daha lezzetli olur. Bu yemek biraz zahmetli olsa da, tadına baktığınızda bu zahmete değdiğini göreceksiniz.

Testi Kebabının Püf Noktaları

Testi kebabının yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus vardır:
  • Testinin kapağına kapatılacak olan hamurun kıvamı önemlidir. Bu hamur, kebabın pişip pişmediği hakkında bilgi verir ve çok cıvık olmamalıdır.
  • Kebabın pişme sürecinde testiyi zaman zaman sallamak, etin her tarafının eşit miktarda pişmesini sağlar.

Testi Kebabı Malzemeleri

  • 1,5-2 kilogram orta yağlı koyun eti
  • 1 kilogram arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sulandırılıp eritilmiş salça
  • 2-3 adet domates
  • Kimyon ve karabiber
  • Tuz
  • Kapağına yapılacak hamur için 1 su bardağı un ve yarım su bardağı su

Testi Kebabı Nasıl Yapılır?

Bu yemek için özel olarak yapılmış testinin içine daha önceden kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ve tereyağını koyuyoruz. Daha önceden yakılıp hafif köz haline gelmiş olan mangal kömürünün ortasını açtıktan sonra testiyi buraya yerleştiriyoruz. Ara ara testiyi silkeleyip etlerin pişmesini bekliyoruz. Mangal kömürü kullanılmadığında, fırın da kullanılabilir; ancak kömür ateşinin verdiği lezzet bambaşka olacaktır.

Etler suyu bitip kavrulmaya başladığı anda testinin içine arpacık soğanlarımızı, tuzu, daha önceden küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta un ve suyu karıştırıp hamur elde ediyoruz. Daha sonra testinin ağzını bir bez veya alüminyum folyo ile kapadıktan sonra hava almayacak şekilde hamurla etrafını kaplayıp pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık olarak bir saat kadar silkeleyerek pişiriyoruz. Testinin ağzına kapladığımız hamur pişince yemeğimiz de pişmiş demektir. Ateşten aldıktan sonra biraz soğuması için dinlendikten sonra hamurla kapladığımız ağzını açıp üzerine isteğe göre karabiber ve kimyon ekleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri