Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi kebabı, et yemekleri içerisinde çok sevilen Kapadokya yöresine ait olan bir kebap çeşididir. Kapadokya yöresinde üretilen özel toprak testilerde yapıldığı için adını buradan almaktadır ki yemeğe lezzetini verende bu toprak testide pişmesidir. Testi kebabına lezzet veren diğer bir şey ise bol miktarda arpacık soğanı kullanılmasıdır. Arpacık soğan tadını yavaş yavaş pişen kebaba bıraktıkça yemeğin tadı ve kokusu mükemmel olur. Kullanacağımız et dana eti değil, kesinlikte orta yağlı koyun eti tercih edilmelidir. Eğer ette hiç yağ olmazsa iyi olmaz, çünkü et biraz yağlı olunca lezzetlenir. Biraz zahmetli bir yemek olsa da yenildiğinde lezzetini aldığınızda bu zahmete değer olduğunu göreceksiniz. Testi kebabın da dikkat edilmesi gereken diğer husus testinin kapağına kapatılacak olan hamurun kıvamı da önemlidir, çünkü bu hamur kebabımızın pişip pişmediği hakkında bizi bilgilendirecektir onun için hamurun çok cıvık olmamasına dikkat edilmelidir. Kebabımız pişerken arada testi sallanırsa etin her yeri eşit miktarda pişmiş olacaktır.

Testi Kebabı Malzemeleri
  • 1,5-2 kilogram orta yağlı koyun eti
  • 1 kilogram arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sulandırılıp eritilmiş salça
  • 2-3 adet domates
  • Üzerine ise kimyon ve karabiber
  • Tuz
  • Kapağına yapılacak hamur için ise 1 su bardağı un ve yarım su bardağı su yeterli olacaktır.
Testi Kebabı Nasıl Yapılır?

Bu yemek için yapılmış özel testinin içine daha önceden kuşbaşı şeklinde doğramış olduğumuz etleri ve tereyağını koyuyoruz. Daha önceden yakıp hafif köz haline gelmiş olan mangal kömürünün ortasını açtıktan sonra testimizi buraya yerleştiriyoruz. Ara ara testiyi silkeleyip etlerin pişmesini bekliyoruz. Tabi kömür ateşi olmadığında fırında kullanılabilir ancak kömür ateşinin verdiği lezzet daha başka olacaktır. Etler suyu bitip kavrulmaya başladığı anda testinin içine arpacık soğanlarımızı, tuzu, daha önceden küp-küp doğramış olduğumuz domatesleri ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta da un ve suyu karıştırıp hamur elde ediyoruz daha sonra çömleğin ağzını bir bez veya alüminyum folyo ile kapadıktan sonra hava almayacak şekilde hamurla etrafını kaplayıp pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık olarak bir saat kadar silkeleyerek pişiriyoruz. Çömleğin ağzına kapladığımız hamur pişince yemeğimizde pişmiş demektir. Ateşten aldıktan sonra biraz soğuması için dinlendikten sonra hamurla kapladığımız ağzını açtıktan sonra üzerine isteğe göre karabiber ve kimyonu ekleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Testi Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri