Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Hakkında Bilgi

Buğu kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biridir. Özellikle kurban bayramında yapılan bu kebap, misafirlerinize sunabileceğiniz ideal bir et yemeğidir. Bu tarifi evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize güzel bir ziyafet sunabilirsiniz. Buğu kebabı, vitaminler açısından zengin ve besleyici bir yemektir.

Buğu Kebabının Malzemeleri
  • 600 gr kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1,5 su bardağı taze bezelye (dondurulmuş da kullanılabilir)
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Buğu Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyun. Üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığında etlerin üzerinde biriken köpükleri alın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 40 dakika pişirin (Kuzu ya da koyun eti kullanıyorsanız 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.)

Soğanları kıyın ve başka bir tencereye alın. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve hafifçe soteleyin. Önceden haşladığınız etleri süzün ama suyunu dökmeyin. Etleri sotelenmiş soğana ilave edin ve iki dakika kadar kavurun. İnce ince doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesleri, kırmızı biberi ve son olarak bezelyeyi, sarımsağı da ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış etin suyundan bir su bardağı kadar ekleyip kapağını kapatın. Sebzelerin pişmesine yakın ocaktan alın.

Geniş bir fırın tepsisine ya da toprak güveçlere yemeği paylaştırın.

Sosu hazırlamak için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edin ve un kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyin ve hızlı bir şekilde çırparak karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladığında bir dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Sosu, fırın kaplarına ya da güveçlere koyduğunuz yemeğin üzerine dökün. Üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kebabın üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri