Buğu Kebabı Hakkında Bilgi Buğu kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biridir. Özellikle kurban bayramında yapılan bu kebap, misafirlerinize sunabileceğiniz ideal bir et yemeğidir. Bu tarifi evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize güzel bir ziyafet sunabilirsiniz. Buğu kebabı, vitaminler açısından zengin ve besleyici bir yemektir. Buğu Kebabının Malzemeleri
Sosu İçin
Buğu Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyun. Üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığında etlerin üzerinde biriken köpükleri alın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 40 dakika pişirin (Kuzu ya da koyun eti kullanıyorsanız 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.) Soğanları kıyın ve başka bir tencereye alın. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve hafifçe soteleyin. Önceden haşladığınız etleri süzün ama suyunu dökmeyin. Etleri sotelenmiş soğana ilave edin ve iki dakika kadar kavurun. İnce ince doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesleri, kırmızı biberi ve son olarak bezelyeyi, sarımsağı da ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış etin suyundan bir su bardağı kadar ekleyip kapağını kapatın. Sebzelerin pişmesine yakın ocaktan alın. Geniş bir fırın tepsisine ya da toprak güveçlere yemeği paylaştırın. Sosu hazırlamak için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edin ve un kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyin ve hızlı bir şekilde çırparak karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladığında bir dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sosu, fırın kaplarına ya da güveçlere koyduğunuz yemeğin üzerine dökün. Üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kebabın üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |