Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu kebabı, buğu kebabını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Buğu kebabını canınız ne zaman isterse çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Misafirlerinize güzel bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. Bu kebap kurban bayramı yemeklerinden biridir. Misafir için hangi et yemeğini yapsam diye düşünürseniz bu buğu kebabını yapabilirsiniz. Çok lezzetli vitaminli ve doyurucudur.

Buğu kebabının malzemeleri
  • 600 gr kuş başı et
  • 1 Orta boy soğan
  • 1 Adet orta boy patates
  • 1 Adet kırmızı biber
  • 1 Adet havuç
  • 1,5 Su bardağı dolusu taze bezelye (Bezelyeleri donmuş da kuklanabilirsiniz)
  • 4 Diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Sosu için
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
Buğu kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle kuş başı etleri düdüklü tencereye koyalım. Üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyelim. Daha sonra kaynamaya başlayınca etlerin üzerinde biriken köpükleri alalım ve kapağını kapatalım. 40 dk kadar pişirelim (Kuzu ya da koyun eti kullanacaksanız 20 dk pişirmek yeterli oluyor.) Soğanları kıyalım ve başka bir tencereye soğanları koyalım. Üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağını da koyalım. Bunları hafifçe sote yapalım. Önceden haşladığımız etleri süzelim ama suyunu dökmeyelim. Etleri sotelenmiş soğana ilave edelim. Sonra bunları iki dakika kadar kavuralım. İnce ince doğranmış havuçları, küp-küp doğranmış patatesleri, kırmızı biberi ve son olarak bezelyeyi, samırsağı da ekleyelim. Sonra üzerine tuzu ve karabiberi ekleyelim. Haşlanmış etin suyundan bir su bardağı kadar ekleyip kapağını kapatalım. Sonra sebzelerin pişmesine yakın ocaktan alalım. Geniş bir fırın tepsisine ya da toprak güveçlere yemeği paylaştıralım.

Sosu için: Tereyağını bir tencereye alıp eritelim. Unu ilave edelim ve un kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü ilave edelim ve hızlı bir şekilde çırparak karıştıralım. Daha sonra üzerine tuzunu ve karabiberini koyalım. Bunlar kaynamaya başlayınca bir dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Daha sonra sosu, fırın kaplarına ya da güveçlere koyduğumuz yemeğin üzeribe dökelim. Son olarak üzerine kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim. Kebabın üzeri kızarınca fırından alalım.

Afiyet olsun.

Buğu Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri