kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Beykoz Kebabı

Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Beykoz kebabı malzemeleri:
  • 1 kilogram dana eti
  • 5 tane patlıcan
  • 4 tane biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane domates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 100 gram margarin
  • Karabiber, tuz
  • Kızartmak içinde sıvı yağ
Beykoz kebabı yapılışı:
Etleri iri iri parçalara ayırın. İnce doğranmış soğanları, margarinle pembeleşinceye kadar kavurun ve etleri ilave edin. Etleri de soğanlarla kavurduktan sonra, unu ve salçayı ekleyip karıştırın.
Beykoz Kebabı

Üzerini aşacak kadar su koyup pişirin. Pişmesine yakın baharatları ekleyin. Patlıcanları çizgi şeklin de soyun ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Daha sonra acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. 15 dakika kadar patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra suyunu iyice süzüp kızartın. Patlıcanları bohça şeklinde yapıp etleri suyundan çıkarıp patlıcanların içine sarın. Ekli yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Dilenmiş domatesten birer tane patlıcanları üzerine koyun. Daha sonra uzunlamasına dilimlenen biberleri de patlıcanların arasına yerleştirin. Tencere pişirdiğimiz etten kalan suyu tepsiye dökün ve fırına koyun. 180 derece önceden ısıtılan fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis yapın.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:13:51

Beykoz Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Beykoz Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018