Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı

Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinmeyen fakat görselliği ve lezzetiyle öne çıkan bir yemektir. Davet masalarınızı süsleyebilecek bu özel kebabı, sevdikleriniz için hazırlayabilir ve özel günlerde ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. İlk bakışta zahmetli gibi görünse de, bir kere denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceğiniz tariflerden biri olacaktır.

Konak Kebabı İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 4 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri rendesi

Konak Kebabı Nasıl Yapılır?

Konak kebabının hazırlanmasına patatesler ile başlayın. İlk olarak patatesleri yıkayın ve düdüklü tencereye alın, üzerini su ile kaplayın. Patatesleri orta harlı ateşte yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Haşlanmış patatesleri ocaktan alıp soğuk suya tutarak kabuklarını soyun. Soyulmuş patateslerin içerisine bir yemek kaşığı margarin veya tereyağı, tuz ve bir çay bardağı süt ekleyerek püre haline getirin. Püre kıvamına geldikten sonra bir kenarda bekletin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve yuvarlak dilimleyin. Dilimler çok ince olmamalıdır. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suya koyarak acı suyunu çıkartın. Ardından patlıcanları sudan alıp havlu kağıt ile kurulayın. Kızgın yağda patlıcanları arkalı önlü kızartın.

Kızarmış patlıcanları fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Şimdi kebap kısmını hazırlamaya geçin. Bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağı kısık ateşte ısıtın ve ince kıyılmış kuru soğanı ekleyip karıştırın. Soğanlar şeffaflaşınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyip harmanlayın. Etleri yüksek ateşte 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Yüksek ateşte kavrulan etler su salmaz ve daha lezzetli olur. Etlerin içine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış biberleri ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyin, iki yemek kaşığı sıcak su ilavesi yaparak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Hazırlanan kebap harcını kızartılmış patlıcanların üzerine paylaştırın. Etlerin üzerine patates püresini ekleyin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Kaşar peyniri eriyip hafif kızardığında yemeği fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri