kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Konak Kebabı

Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ailenin bir arada olduğu zamanlar da hazırlayabilirsiniz. Biraz zahmetli bir yemek gibi görünse de bir kere denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceğiniz tariflerden bir tanesidir.

Konak Kebabı İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 4 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri rendesi

Konak Kebabı Hazırlanışı

Konak kebabının hazırlanmasına patatesler ile başlayın. Bunun için patatesleri yıkayın ve düdüklü tencerenin içerisine alıp üzerini su ile kaplayın. Patatesleri orta harlı ateşin üzerine alın ve yumuşayana dek kaynatın. Patatesleri yaklaşık 15 dakika kadar haşlamak pişmesi için yeterli olacaktır. Haşlanmış olan patatesleri ocağın üzerinden indirin ve üzerine soğuk su tutup kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş olan patateslerin içerisine bir yemek kaşığı margarin veya tereyağı ilavesi yapın. Tuzunu da ekleyin ve bir çay bardağı süt ilavesi yapıp ezmeye başlayın. Püre kıvamına gelene dek patatesleri ezin ve istenilen kıvama geldikten sonra bir kenara kaldırın.

2 tane patlıcanı alacalı olacak şekilde soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin.

Konak Kebabı

Bu aşama da patlıcanların çok ince olmamasına dikkat edin. Dilimlenmiş olan patlıcanları tuzlu suyun içerisine alıp acı suyunu verene dek bekletin. Acı suyunu vermiş olan patlıcanları suyun içerisinden alıp havlu kağıt ile kurulayın. Kurulandıktan sonra kızgın yağın içerisine alıp patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.

Kızarmış olan patlıcanları bir fırın tepsinin üzerine tek sıra olacak şekilde dizin. Patlıcanları dizdikten sonra yemeğin kebap kısmını hazırlamaya geçin. Bunun için bir tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilavesi yapın. Yağı kısık ateş de ısıtın ve içerisine bir tane ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edip karıştırın. Soğanlar hafifi şeffaflaşınca içerisine 400 gr kuşbaşı olarak dilimlenmiş kuzu etini ilave edip harmanlayın. Etleri yüksek ateşin üzerinde yaklaşık 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun. Yüksek ateş de kavrulan etler içerisinde bulunan suyu vermeyecektir ve daha lezzetli olacaktır. Etlerin içerisine kabukları soyulmuş ve küp şekilde doğranmış domatesleri ve ince kıyım yapılmış biberleri ilave edip karıştırın. Malzemelerin içerisine tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su ilavesi yapın ve 5 dakika kadar kısık ateş de kavurun.

Hazırlanmış olan kebap harcını kızartılmış olan patlıcanların üzerine paylaştırın. Akabinde etlerin üzerine püre kıvamına getirilmiş patateslerden paylaştırın. Son olarak konak kebaplarının üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden ilave edin ve fırın tepsisini fırına gönderin. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecelik olacak şekilde yemeği 20 dakika kadar pişirin. Kaşar peyniri eriyip hafifi kızardığında yemeği fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:13:05

Konak Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Konak Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018