kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Tas Kebabı

Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle davet yemekleri ve düğün yemekleri gibi özel günler de tas kebabına sofralar da yer verilir. Toplum olarak geniş bir yemek kültürüne sahibiz ve eve gelen misafir olsun davetli konuk olsun hemen karnının açıp olup olmadığını sorarız. Tas kebabı da diğer kebap türleri gibi zahmet olmayıp çar çabuk hazırlanılabilir. Hazırlanışı kolay ama lezzeti bir o kadar güzel olan bu tarifi denemenizi öneririz.

Tas Kebabı Püf Noktaları

  • Tas kebabı yemeğini pişirirken tencerenin kapağının kapalı olması etlerin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Yemeğin içerisine fazla patates ilavesi yapmamanız gerekir. Aksi halde tas kebabı değil patates yemeği görünümünde olabilir.
  • Tas kebabı yemeğine su ilavesi yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. Ne çok sulu ne de çok kuru olmaması gerekir. Bunun için suyu yemeğe ilave ederken azar azar vermek de fayda olacaktır.
  • Yemeğin içerisine kuzu ti kullanacak iseniz mutlaka bir iki tane de defne yaprağı katmanız gerekir. Bu etin kokusunu yemeğe vermemesi içindir.
  • Yemeğin içerisine kullanacağınız evinizde et suyu var ise normal su yerine tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha lezzetli olacaktır.

Tas Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ ve toz kırmızıbiber
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Tas Kebabı Hazırlanışı

Tas kebabı için tabanı tutmayan bir tencere veya geniş bir tava alıp ocağın üzerine yerleştirin.

Tas Kebabı

İçerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve kısık olacak şekilde ocağın altını açın. Kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana etini yağın içerisine ilave edip kavurmaya başlayın. Bu aşama da tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Böylelikle daha çabuk pişecektir. Etler kendini suyunu verip çekince etleri tahta bir kaşık ile karıştırın. Eğer etler hala sert ise yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağı olacak şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.

Diğer taraftan kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup rende ile bir güzel rendeleyin ve soğanların bulunduğu kaseye alın. Patateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp ayrı bir kasenin içerisine alın. Malzemelerden kuru soğanı tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine biber ve domates salçasını ekleyip harmanlayın. Akabinde küp şeklinde doğranmış olan patatesleri de ilave edin ve malzemeleri bir güzel karıştırın.

Tas kebabı yemeğinin içerisine 1 su bardağı kaynar su ilavesi yapın. Tuz ve baharatlarını da ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Eğer bu aşama da yemek suyunu çekmiş ise içerisine azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Çok fazla sulu olmayacak şekilde tas kebabını pişirin ve sıcak olacak şekilde sunum yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:13:29

Tas Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tas Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018