Tas Kebabı Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden biridir. Neredeyse herkesin evinde en az bir kez pişmiş bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle davet yemekleri ve düğün yemekleri gibi özel günlerde tas kebabına sofralarda yer verilir. Toplum olarak geniş bir yemek kültürüne sahibiz ve eve gelen misafir olsun davetli konuk olsun hemen karnının aç olup olmadığını sorarız. Tas kebabı da diğer kebap türleri gibi zahmetli olmayıp çar çabuk hazırlanabilir. Hazırlanışı kolay ama lezzeti bir o kadar güzel olan bu tarifi denemenizi öneririz. Tas Kebabı Püf Noktaları
Tas Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
Tas Kebabı Nasıl Yapılır? Tas kebabı için tabanı tutmayan bir tencere veya geniş bir tava alıp ocağın üzerine yerleştirin. İçerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve kısık olacak şekilde ocağın altını açın. Kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana etini yağın içerisine ilave edip kavurmaya başlayın. Bu aşamada tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Böylelikle daha çabuk pişecektir. Etler kendini suyunu verip çekince etleri tahta bir kaşık ile karıştırın. Eğer etler hala sert ise yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz. Diğer taraftan kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup rende ile bir güzel rendeleyin ve soğanların bulunduğu kaseye alın. Patateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp ayrı bir kasenin içerisine alın. Malzemelerden kuru soğanı tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine biber ve domates salçasını ekleyip harmanlayın. Akabinde küp şeklinde doğranmış olan patatesleri de ilave edin ve malzemeleri bir güzel karıştırın. Tas kebabı yemeğinin içerisine 1 su bardağı kaynar su ilavesi yapın. Tuz ve baharatlarını da ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Eğer bu aşamada yemek suyunu çekmiş ise içerisine azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Çok fazla sulu olmayacak şekilde tas kebabını pişirin ve sıcak olacak şekilde sunum yapın. Afiyet olsun. |