Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı

Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden biridir. Neredeyse herkesin evinde en az bir kez pişmiş bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle davet yemekleri ve düğün yemekleri gibi özel günlerde tas kebabına sofralarda yer verilir. Toplum olarak geniş bir yemek kültürüne sahibiz ve eve gelen misafir olsun davetli konuk olsun hemen karnının aç olup olmadığını sorarız. Tas kebabı da diğer kebap türleri gibi zahmetli olmayıp çar çabuk hazırlanabilir. Hazırlanışı kolay ama lezzeti bir o kadar güzel olan bu tarifi denemenizi öneririz.

Tas Kebabı Püf Noktaları

  • Tas kebabı yemeğini pişirirken tencerenin kapağının kapalı olması etlerin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Yemeğin içerisine fazla patates ilavesi yapmamanız gerekir. Aksi halde tas kebabı değil patates yemeği görünümünde olabilir.
  • Tas kebabı yemeğine su ilavesi yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. Ne çok sulu ne de çok kuru olmaması gerekir. Bunun için suyu yemeğe ilave ederken azar azar vermek de fayda olacaktır.
  • Yemeğin içerisine kuzu eti kullanacak iseniz mutlaka bir iki tane de defne yaprağı katmanız gerekir. Bu, etin kokusunu yemeğe vermemesi içindir.
  • Yemeğin içerisine kullanacağınız evinizde et suyu var ise normal su yerine tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha lezzetli olacaktır.

Tas Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ ve toz kırmızıbiber
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

Tas kebabı için tabanı tutmayan bir tencere veya geniş bir tava alıp ocağın üzerine yerleştirin. İçerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve kısık olacak şekilde ocağın altını açın. Kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana etini yağın içerisine ilave edip kavurmaya başlayın. Bu aşamada tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Böylelikle daha çabuk pişecektir. Etler kendini suyunu verip çekince etleri tahta bir kaşık ile karıştırın. Eğer etler hala sert ise yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.

Diğer taraftan kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup rende ile bir güzel rendeleyin ve soğanların bulunduğu kaseye alın. Patateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp ayrı bir kasenin içerisine alın. Malzemelerden kuru soğanı tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine biber ve domates salçasını ekleyip harmanlayın. Akabinde küp şeklinde doğranmış olan patatesleri de ilave edin ve malzemeleri bir güzel karıştırın.

Tas kebabı yemeğinin içerisine 1 su bardağı kaynar su ilavesi yapın. Tuz ve baharatlarını da ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Eğer bu aşamada yemek suyunu çekmiş ise içerisine azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Çok fazla sulu olmayacak şekilde tas kebabını pişirin ve sıcak olacak şekilde sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Güncel

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri