Evde Şiş Kebap Evde şiş kebap, hem yapımı kolay hem de sunumu açısından oldukça lezzetli bir yemektir. Bu lezzeti evde yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu makalede, evde şiş kebap yapımının püf noktaları ve tarif detayları ele alınacaktır. Evde Şiş Kebap Malzemeleri
Evde Şiş Kebap Nasıl Yapılır? Lezzetli bir kuzu eti pişirmenin en önemli sırrı, etin terbiye edilmesidir. Bunun için eti bir gün öncesinden marine etmeniz gerekir. Kuzu etini terbiye etmek için:
Ertesi gün, sebzeleri yıkayın ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Terbiye edilen etin içerisine tuzu da ilave edin. Tahta şişlere uygun gördüğünüz şekilde et ve sebzeleri belli bir sıraya göre dizin. Bu işlemi tüm malzeme bitinceye kadar devam ettirin. Çöp şişleri bir borcama dizin ve fırında 175 derecede pişirin. Kuzu eti çabuk pişer. Ancak, diğer kırmızı etler gibi değerlendirerek sakın yağlarını atmayın. Et bu yağ ile lezzetli olur ve daha hızlı pişer. Ekstra Bilgiler Şiş kebabınızı daha da lezzetli hale getirmek için şu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:
Afiyet olsun. |