Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap

Taş kebap, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkça tüketilen, etin yoğun kullanıldığı geleneksel bir yemektir. Bu bölgelerde yaşayan insanlar, geçimlerini genellikle çiftçilik ve hayvancılıkla sağladıkları için bolca et tüketmektedirler. Taş kebabının ismi, geçmişte yemeğin taş şeklinde ve çamurdan yapılan özel bir tencere içinde pişirilmesinden kaynaklanmaktadır. Günümüzde de bu isimle anılmaya devam etmektedir.

Taş Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı eti
  • 1 adet iri boy soğan veya 10-12 arpacık soğanı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Patates kızartması

Taş Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle, etinizi iyice yıkayarak kanın tamamen çıktığından emin olun. Ardından, temizlenmiş etleri tencereye alın ve zeytinyağını, tuzu ekleyerek etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Eğer etleriniz sertse ve kolay pişmiyorsa, yarım bardak sıcak su ilave ederek suyunu çekene kadar biraz daha pişirin.

Etler piştikten sonra, önceden temizleyip doğradığınız arpacık soğanları veya ince kıyılmış kuru soğanı, ince doğranmış yeşil biberi ve küçük küpler halinde doğranmış domatesi tencereye ekleyin. Soğanlar renk değiştirene kadar, 1 kaşık tereyağında kavurun. Ardından, salçayı, hafif acı kırmızı pul biberi ve yeterli miktarda kekiği ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.

Hazırladığınız etlerin üzerine, porselen bir tası yerleştirin ve tasın üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin. Etler, tasın içinde su buharı ile pişecektir. Suyunu tamamen çektikten sonra, tenceredeki tası çıkarabilirsiniz.

Diğer tarafta, küp şeklinde doğranmış patatesleri sıvı yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Kızarmış patatesleri, salçasını eklediğiniz etlerin üzerine garnitür olarak ekleyin. Etlerin üzerine hafif tuz serptikten sonra, tencereye az miktarda su ekleyerek 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Artık taş kebap servise hazırdır. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Taş kebap, geleneksel olarak taş tencere veya toprak kaplarda pişirildiği için bu ismi almıştır. Günümüzde ise modern mutfak ekipmanları ile de kolayca hazırlanabilir. Ayrıca, taş kebabının yanına pilav veya bulgur pilavı gibi garnitürler ekleyerek sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Salar

26 Haziran 2024 Çarşamba

Yemekler muthiş türkiyenin hiçbir yerinde bulamazsınız böyle bir lezzeti Ortam da güzel bu arada kesinlikle tavsiye ederim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Teşekkürler Salar, güzel yorumun için çok sağ olun! Beğenmenize sevindik, yine bekleriz!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri