Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı, deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı, biraz börek şeklini de anımsatmaktadır. Bu nedenle kabul günlerinde ana sıcak olarak ikram edilebilir.

Talaş Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 fincan sıvıyağ (Yufkaların arasına sürmek için)
  • 1 fincan ılık su
  • Yeteri kadar tuz
Talaş İçin
  • 500 gr kuzu eti
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane domates
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Talaş Kebabı Nasıl Yapılır?

500 gr kuzu etini kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Yanmaz bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte sıvıyağı ısıtın ve doğranmış etleri yağın içerisine ilave edin. Etleri yumuşayana dek kavurun. Etler yumuşayınca kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Doğranmış kuru soğanları da etlerin yanına alın ve kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca malzemelerin içerisine tuz, karabiber, rendelenmiş domates ve kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın. Yemeğin içerisine de domates salçası ekleyip bir güzel harmanlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar malzemeleri karıştırarak kavurun ve sürenin ardından yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapın. Sıcak suyu ekledikten sonra yemeği suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri hazırlamaya geçin. Bu arada tencerenin kapağını kapatın ve iç harcın dinlenmesini sağlayın.

Hamur için verilen unu bir karıştırma kabının içerisine ilave edin. Unun orta kısmını havuz olacak şekilde açın ve içerisine tuz, sıvıyağ ve ılık su ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşak kıvamda yoğurun ve üzerine bir bez örtüp bekletin. 10 dakika kadar dinlendirin ve sürenin ardından hamuru açmak için un serpiştirilmiş tezgâha alın. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın ve bezelerden bir tanesini alıp açın. Açılan hamurun her tarafına zeytinyağı sürün ve orta kısmına talaş harcından ilave edip yayın. Hamuru gözleme yapar gibi katlayın ve fırın tepsisinin üzerine alın. Hamurun dış kısmına yumurta sarısı sürün ve tepsiyi 185 derecelik fırına gönderin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kebapları oluşturun.

Fırına gönderilen kebabı nar gibi olana dek kızartın ve kızardıktan sonra fırından alıp bir bezin arasına sarın. 10 dakika kadar dinlendirin ve sürenin ardından dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri