Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı, deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı, biraz börek şeklini de anımsatmaktadır. Bu nedenle kabul günlerinde ana sıcak olarak ikram edilebilir. Talaş Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
Talaş İçin
Talaş Kebabı Nasıl Yapılır? 500 gr kuzu etini kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Yanmaz bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte sıvıyağı ısıtın ve doğranmış etleri yağın içerisine ilave edin. Etleri yumuşayana dek kavurun. Etler yumuşayınca kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Doğranmış kuru soğanları da etlerin yanına alın ve kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca malzemelerin içerisine tuz, karabiber, rendelenmiş domates ve kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın. Yemeğin içerisine de domates salçası ekleyip bir güzel harmanlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar malzemeleri karıştırarak kavurun ve sürenin ardından yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapın. Sıcak suyu ekledikten sonra yemeği suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri hazırlamaya geçin. Bu arada tencerenin kapağını kapatın ve iç harcın dinlenmesini sağlayın. Hamur için verilen unu bir karıştırma kabının içerisine ilave edin. Unun orta kısmını havuz olacak şekilde açın ve içerisine tuz, sıvıyağ ve ılık su ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşak kıvamda yoğurun ve üzerine bir bez örtüp bekletin. 10 dakika kadar dinlendirin ve sürenin ardından hamuru açmak için un serpiştirilmiş tezgâha alın. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın ve bezelerden bir tanesini alıp açın. Açılan hamurun her tarafına zeytinyağı sürün ve orta kısmına talaş harcından ilave edip yayın. Hamuru gözleme yapar gibi katlayın ve fırın tepsisinin üzerine alın. Hamurun dış kısmına yumurta sarısı sürün ve tepsiyi 185 derecelik fırına gönderin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kebapları oluşturun. Fırına gönderilen kebabı nar gibi olana dek kızartın ve kızardıktan sonra fırından alıp bir bezin arasına sarın. 10 dakika kadar dinlendirin ve sürenin ardından dilimleyip sunum yapın. Afiyet olsun. |