kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kebap Türleri

Kebap türleri; açısından en fazla çeşite sahip olan ülke Türkiye'dir. Ülkemizde kırmızı et ve bu et çeşiti ile yapılan birbirinden zengin yemek türü bulunmaktadır. Hatta her yörenin mutlaka bir çeşit kebabı bulunmaktadır. Aslında kebaplarda kullanılan malzemeler özü itibariyle aynı olsa da yapılış şekli çok farklı olduğundan lezzetleri de farklılık arz etmektedir. Kebap zengini yöremiz Güneydoğu Anadolu mutfağı ve Adana ilidir. Bu şehirler yolunuz düştüğünde kebaplarını denemeden ayrılmayın.  

Türk mutfağına ait kebap türleri nelerdir?
  • Adana kebap: Adana yöresine ait olan bu kebap kıyma ile yapılmaktadır. Adana kebap Urfa kebap olarak bilinen kebaba şekil olarak çok benzemekle birlikte daha acılı yapıldığı için lezzetleri farklıdır. Etin özel yerinden elde edilen kıyma şişe sarılır ve odun ateşinde pişirilir. Yanında bulgur pilavı közlenmiş sebzelerle birlikte servis edilir. 
  • Orman kebabı: Orman kebabı diğer kebaplardan oldukça farklı bir et yemeğidir. Orman kebabı evde de kolaylıkla pişirilebilir. Kuşbaşı et kızartılmış patatesten yapılan kebap içerisinde biraz su da bulunur. Bu nedenle daha çok pilav ve lavaş ile yenilir. 
  • Patlıcan kebap:Patlıcan kebap Gaziantep iline ait bir kebap çeşitidir. Güneydoğu Anadolu da özellikle kış mevsimlerinde çok sık tercih edilen bu kebap türünü kendi imkanlarınız ile evde hazırlayarak pişirmek için fırına gönderebilirsiniz
    Kebap Türleri

    Patlıcan kebabı patlıcan ve özel olarak hazırlanan kıymadan yapılan köftelerden hazırlanır. Köfte ve patlıcanlar tepsiye örüntülü bir şekilde dizilir aralarına da mutlaka biber ve domates yerleştirilir. Patlıcan kebap kuru bir yemektir. Patlıcan kabukları soyulmadan kullanıldığı için közda bu kısmları yanar ve yenilirken mutlaka soyulması gerekir. 
  • Çağ kebabı: Erzurum iline ait çok özel ve lezzetli bir kebap çeşitidir. Çağ şişe verilen bir isimdir. Bütün olarak yapılan kebap sunum aşamasında özel olarak imal edilen çağlara takılır ve lavaş ile birlikte servis edilir. Eğer yolunuz Erzurum iline düşerse siz şişleri lavaşa sıyırıp boşalan cağları kenara koydukça devamı sürekli gelir. Doyduğunuzda mutlaka garsona bu durumu belirtmeniz gerekir. 
  • Çökertme kebabı:Çökertme kebabı biraz daha hafif bir kebaptır. Aslında çökertme kebabında kullanılan et bildiğimiz et dönerdir. Servis tabağının altına çıtır çıtır pişirilmiş patates üzerine ise bu et döner ve yoğurt dökülerek servis edilir. Hatta bazı yerlerde patates yerine cips bile kullanıldığı olur.
  • Tepsi kebabı: Hatay iline ait kebap türlerinden birisidir. Yine kıyma kullanılarak yapılır. Kıyma tepsinin içerisine yayılır ve üzerine patates dilimleri ve sebze dizilerek fırında salçalı su eşiliğinde pişirilir. 

Yayınlanma Tarihi : 04.1.2017 11:58:16

Kebap Türleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kebap Türleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018