Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap

Beyti kebap, lezzeti ve görünümüyle gerçekten harika olan bu yemek, kültürümüzde çok önemli bir yer kaplar.

Türk mutfağının güzellikleri ve lezzetleri bu yemekler sayesinde dünya çapında ün kazanmıştır.

Beyti kebabı, bu kadar lüks ve özel olmasına rağmen tahmin edildiği kadar pahalıya mal olacak bir yemek değildir.

Herkesin evinde yapıp eşini, dostlarını ve misafirlerini güzel sunumlarla mutlu edebileceği bir yemektir beyti kebabı.

Lavaşı, köftesi ve salçalı sosu hepsi ayrı ayrı lezzet katar bu yemeğe, böylelikle bu bütün lezzetlerin buluşmasıyla kebabımız ortaya çıkar.

Şimdi arzu ederseniz yemeğimizin tarifine geçelim.

Beyti Kebap Malzemeleri

Köftesi için

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Birkaç dal ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz

Lavaş Ekmeği için

  • Bir paket kuru maya
  • 750 gram un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Salçalı Sosu için

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • Az miktarda tuz
  • Pul biber

Sunum için

  • Sivri biber
  • Domates
  • Sarımsaklı yoğurt

Beyti Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle beyti kebabının yapımına lavaştan başlıyoruz.

Lavaşı yaparken bir orta boy kap alarak içerisine kuru maya, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz.

Bu karışımı karıştırırken de unu yavaş yavaş ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.

Hamurumuz yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve hamur kabının kapağını kapatarak mayalanması için bir köşeye koyup mayalanmasını bekliyoruz.

Hamur mayalandıktan sonra hamurdan küçük toplar halinde hamurlar kopartıp tezgâha dizelim.

Ardından kopartmış olduğumuz hamurları merdane yardımıyla güzel açalım. Bu şekilde bütün hamurlar bitince açtığımız hamurları yapışmaz tavada önlü arkalı pişirelim.

Pişen lavaşları sofra bezi veya başka bir beze saralım ve kurumasını engelleyelim.

Köftesini yapmak için de hazırladığımız köfte malzemelerini bir kabın içine atalım.

Köfteyi iyice yoğuralım çünkü köfte harcı ne kadar çok ve iyi yoğurulursa köfte de o kadar iyi ve lezzetli olur.

Köfte harcını yeteri kadar yoğurduktan sonra köfteleri çok büyük olmayacak şekilde mandalina veya biraz daha küçük şekillerde elimizle sıkarak kopartalım.

Ardından bu topları sıkarak çöp şişlere dizelim.

Çöp şişleri az yağlı fırın tepsisine güzelce çok sık olmayacak şekilde dizelim, üzerine sivri biber ve tüm domates koyup önceden ısıtmış olduğumuz 225 derecedeki fırına verelim ve pişmeye bırakalım.

Köfteleri ne az ne de çok pişirip kurutmayın, kıvamında pişirerek fırından çıkarın.

Lavaşı tezgâha serelim ve çöp şişlerden iki tanesini incecik açmış olduğumuz lavaşın başına dizelim, lavaşı çok sıkı bir biçimde güzelce saralım.

Ardından sarmış olduğumuz lavaşı çapraz bir biçimde keselim. Kestiğimiz lavaşları güzel bir şekilde servis tabağına dizelim.

Tabağımızın ortasının boş kalmasına dikkat edelim ve bu şekilde bütün lavaş ve köfteleri bitirelim.

Ardından sarımsaklı yoğurdumuzu tabağın boş kısmına bir miktar dökelim, yoğurdun yanına közlenmiş domateslerimizi de koyalım.

Hemen küçük bir tavada salçalı sos malzemelerini kızartarak sosumuzu hazırlayalım ve sosu sadece dışta duran lavaşların üzerine dökelim.

Sonra dik bir şekilde közlenmiş biberleri de servis tabağına koyarak tabağımızı tamamlayalım ve beyti kebabımızı sunalım.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şehid

12 Temmuz 2024 Cuma

Beyti kebabının bu kadar kolay yapılabilmesi beni şaşırttı, acaba evde yapmayı denesem aynı lezzeti tutturabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞehid,

Beyti kebabını evde yapmayı denemek harika bir fikir! Evde yaparken aynı lezzeti tutturmak elbette biraz pratik ve dikkat gerektirebilir. Kullanacağın malzemelerin tazeliği ve kalitesi, tarife sadık kalman ve etin doğru şekilde marine edilmesi, lezzeti tutturmanda etkili olacaktır. ޞimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri