Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada yöresel olarak simit bulgur oldukça fazla kullanılır. Yöre tarihinde ipek yolu üzerinde olduğu için, yöresel yemekleri oldukça çeşitlidir. Buraya daha önce gidenleriniz varsa, şehirde sadece 26 türde köfte tarifi hazırlandığını bilirsiniz. Özellikle kebap tariflerine diyecek yok. Ülkemizin belki de en lezzetli, değişik kebaplarını burada yeme şansına sahip olursunuz. Kebaplarda kullandıkları kıyma bile satır kıymasıdır. Hani satırla etin kıyma haline getiriyorlar ya, tadına doyum olmuyor. İşte simit kebabı da bu lezzetli tariflerden biridir. Üstelik hazırlanması da çok kolaydır. Sadece kebabın kıymasını özel çektirin. Yağ oranı mutlaka dengeli olmalı, fazla yağlı ya da yağsız oldu mu simit kebabında istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Aslında bu şehre giderseniz, kebabı tatma olanağına mutlaka sahip olun. Göreceksiniz nasıl lezzetli olduğunu, evde de aynısını yapmak için uğraşacaksınız. Vereceğimiz tarifteki ölçülere, pişirme şekline dikkat ederseniz eminiz lezzetli bir simit kebabını sizde hazırlayabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Simit kebabı için gerekli malzemeler
  • 700 gram orta yağlı kıyma
  • Siyah simit (İnce kısırlık bulgur)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 100 gram çam fıstığı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 demet maydanoz
  • Yeterince karabiber, kimyon, köfte baharatı ve tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 50 gram fıstık içi
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Simit kebabı nasıl yapılır?

İlk olarak simit ince bulguru ılık suyun içinde ıslatın, kabarsın. Yeterince kabarınca bunu geniş bir tepsiye alın. İçine orta yağlı kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, kuru soğanı ve incecik kıydığınız maydanozları koyun. Bunların içine karabiber, kimyon, çam fıstığı, yeni bahar, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edin. Arzu ederseniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz. Ardından malzemeleri elinizle iyice yoğurun. Bunun kıvamı çiğ köfteye benzeyecek. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayıp bunları şişlere dizin. Simit kebabını ister mangalda, isterseniz ızgarada pişirin. Sevis tabağına alarak, sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirin. Sıcak olarak sevdiklerinize simit kebabını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Simit Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri