kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kebap Çeşitleri

Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acılı veya acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Damak zevkinize göre acısını ayarlayabilir ve sevdiklerinize güzel bir ziyafet yaşatabilirsiniz. 

Kebap Çeşitleri

Adana Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı acı biber
  • 1 fiske tuz

Adana Kebap Hazırlanışı

Adana kebap adana bölgesin meşhur yemeklerinden biridir. Özelikle Adanalılar bu kebabı çok acı hazırlamakta ve acı ile birlikte tüketmektedir. Adana kebap için öncelikle kıymayı bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine bir tane kuru soğanı rendeleyip ilave edin. Kuru soğanı kebabın içerisinde kullanmak istemeyenler tercih etmeyebilir. Kıymanın üzerine diğer kebap malzemelerini ilave edip yoğurmaya başlayın. 15 dakika kadar kıymalı harcı yoğurun ve sürenin ardından buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Dinlenmiş olan kebabı buzdolabından çıkartın. Bir tutam kıymalı harçtan alın ve kebap şişlerine yassı olarak yapıştırın. Bu işlemi yaparken alinizi sürekli ıslatın. Aksi halde kebap şişlere yapışmayabilir. Hazırlanmış olan adana kebapları ızgaranın üzerin de arkalı önlü olarak pişirin. Eğer eviniz de ızgara yok ise fırının ızgara bölümüne şişleri takabilir veya fırın da tepside de pişirebilirsiniz. Pişmiş olan adana kebapları fırından alın ve sıcak olarak lavaşın arasına sarın. Arzu ederseniz yanına salata veya kuru soğan hazırlayıp sunum yapın. Afiyet olsun.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gr kuzu eti
  • 3 diş sarımsak
  • 3 tane domates
  • 4 tane biber
  • Yeteri kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 defneyaprağı
  • 1 tane kuru soğan

Beğendi İçin

  • 6 tane patlıcan
  • 4 yemek kaşığı ın
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 100 gr kaşar peynir
  • Muskat
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Beğendili Kebap Hazırlanışı

Beğendili kebabın hazırlanmasına öncelikle kuru etleri ile başlayın. Kuzu etini küçük küp şeklinde doğrayın ve yanmaz bir tavanın içerisine alın.

Kebap Çeşitleri

Etler suyunu verip çekene dek kısık ateş de pişirin. Pişmiş olan etlerin içerisine sıvıyağı ilave edin ve karıştırıp kavurun. Kavrulmuş olan etlerin içerisine ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edin ve kısık ateş de soğanlar yumuşayana dek pişirin. Bu aşama da defne yapraklarını da etlerin içerisine ilave edebilirsiniz. Kuzu eti dana etine göre biraz kokulu olmaktadır. Kokusunun çıkması için defne yaprağı iyi bir seçim olabilir. Kebabın içerisine tuz, karabiber, salça, kırmızı pul biber, rendelenmiş sarımsak ve acı biber salçası ilave edip karıştırın. Malzemeleri biraz harmanladıktan sonra içerisine bir fincan su ilavesi yapın ev tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Kebabın beğendisini hazırlamak için de tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edin. Yağ ısınınca içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca tane patlıcanın kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Doğranmış ve yıkanmış olan patlıcanları unun bulunduğu tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Patlıcanlar hafif yumuşayınca içerisine karabiber, muskat rendesi,  tuz ve sütü ilave edip karıştırın. Malzemenin pürüzsüz olması için bu aşama da mikser kullanabilirsiniz. Mikser ile karışımı çekin ve soğumadan içerisine kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan beğendi servis tabağının altına yerleştirip güzel şekilde yayın. Üzerine kaşık ile şekil verin. Ardından diğer tarafta pişmiş olan kuzu etli kebabı beğendinin üzerine yayın.  Hazırlanmış olan beğendili kebabı sıcak olarak masaya alıp sevdiklerinize sunum yapın. Afiyet olsun…

Ciğer Kebabı İçin gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ciğer
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tane küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 fiske kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fiske karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Ciğer Kebap Hazırlanışı

1 tane ufak boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş olan kuru soğanın üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Diğer taraftan tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi de harcın içerisine ilave edip karıştırın. Doğranıp dilimlenmiş olan ciğerleri hazırlanmış olan sosun içerisine alın ve karıştırın. Sosun içerisine ilave edilen ciğerleri buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Sürenin ardından ciğerleri şişin üzerine takın ve ızgarada pişirin. Eğer evinizde ızgara yok ise fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için çöp şişe taktığınız ciğerleri yağlanmış fırın tepsisinin üzerine alın ve 180 derecelik fırına gönderip pişirin. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 15:24:36

Kebap Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kebap Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018