Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı

Yemeklerinin lezzetiyle bilinen ve eşsiz tatlarıyla ün salmış Antep mutfağının ünlü yemeklerinden biri de kebabıdır. Gaziantep, yemek ürünleri ile zengin bir ildir. Genellikle et yemekleri ile tanınan Antep'in meşhur yemeklerinden biri olan kebabın tarifi aşağıda detaylarıyla verilmiştir.

Antep Kebabı Malzemeleri

  • 500 gram karışık kıyma (Dana ve koyun)
  • 2 adet orta boy yemeklik soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • Bol miktarda pul biber
  • Bir miktar tuz

Antep Kebabı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içinde kıymayı, tuzu ve baharatlarını karıştırarak iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları uzun köfteler şekline getirin. Daha sonra bu köfteleri bir şişe geçirin. Harcın tamamına orantılı bir şekilde şişe yaymak için elinizi ıslatın ve parmaklarla düzeltin. Böylece her taraf aynı kalınlıkta olacak ve pişmeyi kolaylaştıracaktır. Daha sonra hazırladığınız şişleri mangal ya da ızgara üzerinde iki tarafı da pişirin. Piştikten sonra şişler iki pide arasına alınarak üzerlerinden bastırılarak köfteler şişten çıkarılır ve servis tabağına konur. Servis tabağının kenarına domates, yeşil biber ve ince halkalar şeklinde doğranmış soğanlar koyabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Antep Kebabı, sadece et ve baharatların mükemmel uyumuyla değil, aynı zamanda kullanılan taze sebzelerle de öne çıkar. Bu kebap, genellikle yanında közlenmiş domates ve biber, taze nane ve maydanoz ile servis edilir. Ayrıca, Gaziantep'te bu kebap genellikle lavaş ekmeği ile tüketilir ve yanında ayran içilir. Antep Kebabı, lezzetinin yanı sıra görsel olarak da iştah açıcı bir sunum sergiler.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri