Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifidir. Bu kebap genellikle tüketen herkesin damağında tat bırakan bir yöresel kebap tarifidir.

Oruk Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım kg kuzu kıyma (Orta yağlı)
  • 1 su bardağı dolusu köftelik ince bulgur
  • 2 tane orta irilikte kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 10- 12 adet çöp şiş
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

Oruk kebabı hazırlığımıza ilk olarak 1 su bardağı dolusu köftelik ince bulguru ılık su içerisinde 15-20 dakika kadar kabarması için bekleterek başlayalım. Bizde bu sırada 2 adet kuru soğan ve 4-5 adet sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra soğanları incecik kıyıp sarımsakları da döverek ezelim. Ardından yoğurma kabımıza ıslanarak kabaran ince bulguru aldıktan sonra üzerine kıyılmış kuru soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı dolusu karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek bulgur ve baharatları iyice karıştırarak harmanlayalım.

Ardından azar azar su ilave ederek bulgur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Bulgurlar birbirlerini tutarak yapışmaya başladıktan sonra artık kıymanın ilave edilme zamanı gelmiş demektir. Oruk kebabı harcımızı bir süre de kıymayla birlikte iyice yoğurmaya devam ederek en son olarak üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edelim.

Ardından oruk kebabı harcımız hale hale geldikten sonra avuç içimizi ıslatarak harçtan ceviz iriliğinden daha büyük parçalar kopartarak çöp şişlerin üzerine sıkarak yerleştirerek yağlanmış fırın tepsimize tüm harç bitene kadar çöp şişlere geçirerek tepsiye sıralayalım. Hazır hale gelen oruk kebaplarının aralarına 2 adet domatesi ve 5-6 adet sivri biberleri dilimleyerek yerleştirip kebabımızı süsledikten sonra köftelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı gezdirerek döktükten sonra fırınımızı 190 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına vererek köfteler kızarıncaya kadar pişirip fırından alarak sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Oruk Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri