kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Oruk Kebabı

Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifidir. Bu kebap genellikle tüketen herkesin damağında tat bırakan bir yöresel kebap tarifidir. 

Oruk Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kg kuzu kıyma (orta yağlı)
  • 1 su bardağı dolusu köftelik ince bulgur
  • 2 tane orta irilikte kuru soğan 
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 10- 12 adet çöp şiş
Oruk Kebabı Hazırlanışı

Oruk kebabı hazırlığımıza ilk olarak 1 su bardağı dolusu köftelik ince bulguru ılık su içerisinde 15-20 dakika kadar kabarması için bekleterek başlayalım. Bizde bu sırada 2 adet kuru soğan ve 4-5 adet sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra soğanları incecik kıyıp sarımsakları da döverek ezelim. Ardından yoğurma kabımıza ıslanarak kabaran ince bulguru aldıktan sonra üzerine kıyılmış kuru soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı dolusu karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek bulgur ve baharatları iyice karıştırarak harmanlayalım.<
Oruk Kebabı


Ardından azar azar su ilave ederek bulgur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Bulgurlar birbirlerini tutarak yapışmaya başladıktan sonra artık kıymanın ilave edilme zamanı gelmiş demektir. Oruk kebabı harcımızı bir süre de kıymayla birlikte iyice yoğurmaya devam ederek en son olarak üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edelim. 

Ardından oruk kebabı harcımız hale hale geldikten sonra avuç içimizi ıslatarak harçtan ceviz iriliğinden daha büyük parçalar kopartarak çöp şişlerin üzerine sıkarak yerleştirerek yağlanmış fırın tepsimize tüm harç bitene kadar çöp şişlere geçirerek tepsiye sıralayalım. Hazır hale gelen oruk kebaplarının aralarına 2 adet domatesi ve 5-6 adet sivri biberleri dilimleyerek yerleştirip kebabımızı süsledikten sonra köftelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı gezdirerek döktükten sonra fırınımızı 190 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına vererek köfteler kızarıncaya kadar pişirip fırından alarak sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:12:40

Oruk Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oruk Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018