Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı

Oruk Kebabı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait, yöresel bir kebap çeşididir. İsmi ve lezzeti ile bölgenin kültürel zenginliğini yansıtan bu kebap, özellikle ince bulgur (yöresel adıyla "simit") kullanılarak hazırlanan iç harcı ile kendine özgü bir tat sunar. Oruk Kebabı, tadan herkesin damağında unutulmaz bir iz bırakır.

Oruk Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg kuzu kıyma (orta yağlı)
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 10-12 adet çöp şiş

Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

Oruk kebabının hazırlığına, 1 su bardağı köftelik ince bulguru ılık su içinde 15-20 dakika kadar bekleterek başlayalım. Bu sırada, 2 adet kuru soğan ve 3-4 diş sarımsağın kabuklarını soyup soğanları ince ince doğrayarak, sarımsakları da ezelim. Yoğurma kabına, ıslanan ve kabaran ince bulguru alalım. Üzerine doğranmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyelim. Ardından, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edelim. Bu malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayalım.

Sonrasında, azar azar su ekleyerek bulguru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Bulgurlar birbirini tutmaya başladığında, kıymayı ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Son olarak, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içini ekleyip tekrar yoğuralım.

Oruk kebabı harcımız hazır hale geldiğinde, avuç içimizi ıslatarak harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bu parçaları çöp şişlerin üzerine sıkarak yerleştirelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Hazırlanan oruk kebaplarının aralarına, dilimlenmiş 2 adet domates ve 4-5 adet sivri biberleri yerleştirerek kebabı süsleyelim. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı gezdirerek dökelim.

Fırını 190 derecede önceden ısıtarak, tepsiyi fırına verelim. Köfteler kızarana kadar pişirelim ve fırından alarak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri