Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça kebabı, et yemekleri toplum olarak çok rağbet gören yemekler arasında ilk sıralar da yer alır. Özellikle sevdiklerinize veya özel misafirlerinize güzel bir yemek yapmak istediğiniz de bohça kebabını tercih edebilirsiniz. Bohça kebabını davet sofralarınızda yer verebilir ve sevdiklerinizden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bohça kebabı diğer kebap türlerine göre hazırlanması biraz zor olabilir. Ancak tarifi bir kere denediğiniz de sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Bohça Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

Krep İçin Gerekli malzemeler
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 su bardağı un
İç Harcı için
  • 500 gr dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 su bardağı dolusu bezelye
  • Sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
Servis için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı toz biber
Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

Kebabın hazırlanmasına öncelikle krep ile başlayın. Bunun için yumurtaları çukur bir kâsenin içerisine kırın. Mikser ile yumurtaları köpük kıvamına gelene dek çırpın. İstenilen kıvama gelen yumurtaların üzerine sütü ve maden suyunu ilave edip karıştırın. Ardından sıvı yağı ve tuzu ilave edin ve çırpıcı ile karıştırın. Sıvı malzemeleri ilave ettikten sonra unu eleyerek malzemelerin içerisine ilave edin ev tekrardan mikser ile çırpın. Akışkan bir kıvama gelen krep hamurunu pişirmek için bir kenara kaldırın. Yanmaz bir tavanın içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Tavayı ısıtın ve içerisine bir çorba kepçesi ile krep hamurundan ilave edin. Tavanın ısısını yüksek ayara getirin ve arkalı önlü olacak şekilde krepleri pişirin. Pişmiş olan krepi bir servis tabağının üzerine alın ve kebabı pişirmeye geçin.

Kebap için verilen eti yıkayın ev küp şekilde doğrayın. Doğanmış etleri bir tencerenin içerisine ilave edip suyunu verene dek pişirin. Etler suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp tencerenin içerisine boşaltın. Diğer taraftan havucun dış kısmını temizleyip minik şekilde doğrayın ev malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Malzemeler yumuşayınca domatesi rendeleyin ve haşlanmış olan bezelye ile kebabın bulunduğu tencereye aktarın. Tuz, kırmızıbiber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın. Malzemelerin içerisine sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

Beşamel sosunu hazırlamak için yanmaz bir tavanın içerisine yağ ilavesi yapın ve eritin. Erimiş olan yağın içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca içerisine tuz, karabiber ve yavaş yavaş süt ilavesi yapıp sürekli karıştırın.

Önceden pişmiş olan krepi tezgâhın üzerine alın. Orta kısmına hazırlanmış etli karışımdan iki yemek kaşığı ilave edin. Krepin kenar kısımlarını içe doğru alın ve kebabı bohça gibi ters çevirin. Fırın tepsinin içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Hazırlanmış bohça kebabını tepsinin üzerine yerleştirin. Hazırlanmış olan beşamel sosundan birer yemek kaşığı kreplerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi gönderin. 185 derecelik fırında kebapların üzeri kızarana dek pişirin. Bohça kebapları fırında pişerken üzerine kaşar peyniri dilimi yerleştirin. Servis için sos tavasının içerisine tereyağı ilave edip eritin. Yanmış olan yağın içerisine kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu servis yaparken bohça kebaplarının üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan bohça kebabını sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Bohça Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Güncel

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri