Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bohça Kebabı

Bohça Kebabı

Bohça kebabı, et yemekleri toplum olarak çok rağbet gören yemekler arasında ilk sıralar da yer alır. Özellikle sevdiklerinize veya özel misafirlerinize güzel bir yemek yapmak istediğiniz de bohça kebabını tercih edebilirsiniz. Bohça kebabını davet sofralarınızda yer verebilir ve sevdiklerinizden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bohça kebabı diğer kebap türlerine göre hazırlanması biraz zor olabilir. Ancak tarifi bir kere denediğiniz de sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Bohça Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri


Krep İçin Gerekli malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 su bardağı un

İç Harcı için

  • 500 gr dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 su bardağı dolusu bezelye
  • Sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
Servis için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı toz biber
Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

Kebabın hazırlanmasına öncelikle krep ile başlayın. Bunun için yumurtaları çukur bir kâsenin içerisine kırın. Mikser ile yumurtaları köpük kıvamına gelene dek çırpın. İstenilen kıvama gelen yumurtaların üzerine sütü ve maden suyunu ilave edip karıştırın. Ardından sıvı yağı ve tuzu ilave edin ve çırpıcı ile karıştırın. Sıvı malzemeleri ilave ettikten sonra unu eleyerek malzemelerin içerisine ilave edin ev tekrardan mikser ile çırpın. Akışkan bir kıvama gelen krep hamurunu pişirmek için bir kenara kaldırın. Yanmaz bir tavanın içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Tavayı ısıtın ve içerisine bir çorba kepçesi ile krep hamurundan ilave edin. Tavanın ısısını yüksek ayara getirin ve arkalı önlü olacak şekilde krepleri pişirin. Pişmiş olan krepi bir servis tabağının üzerine alın ve kebabı pişirmeye geçin.

Kebap için verilen eti yıkayın ev küp şekilde doğrayın. Doğanmış etleri bir tencerenin içerisine ilave edip suyunu verene dek pişirin. Etler suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp tencerenin içerisine boşaltın. Diğer taraftan havucun dış kısmını temizleyip minik şekilde doğrayın ev malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Malzemeler yumuşayınca domatesi rendeleyin ve haşlanmış olan bezelye ile kebabın bulunduğu tencereye aktarın. Tuz, kırmızıbiber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın. Malzemelerin içerisine sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

Beşamel sosunu hazırlamak için yanmaz bir tavanın içerisine yağ ilavesi yapın ve eritin. Erimiş olan yağın içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca içerisine tuz, karabiber ve yavaş yavaş süt ilavesi yapıp sürekli karıştırın.

Önceden pişmiş olan krepi tezgâhın üzerine alın. Orta kısmına hazırlanmış etli karışımdan iki yemek kaşığı ilave edin. Krepin kenar kısımlarını içe doğru alın ve kebabı bohça gibi ters çevirin. Fırın tepsinin içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Hazırlanmış bohça kebabını tepsinin üzerine yerleştirin. Hazırlanmış olan beşamel sosundan birer yemek kaşığı kreplerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi gönderin. 185 derecelik fırında kebapların üzeri kızarana dek pişirin. Bohça kebapları fırında pişerken üzerine kaşar peyniri dilimi yerleştirin. Servis için sos tavasının içerisine tereyağı ilave edip eritin. Yanmış olan yağın içerisine kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu servis yaparken bohça kebaplarının üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan bohça kebabını sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 08:35:52
Bohça Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bohça Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bohça Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Karışık Kebap
Karışık Kebap
Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odun...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024