Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan Patlıcanlı Kürdan Kebabı'nı sizler de kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes kebap çeşidi ile sizler de sevdikleriniz ve konuklarınıza harika bir ziyafet çekerek övgüleri toplayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg çekirdeksiz kemer patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • Patlıcanları kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ

Köftesi İçin

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Patlıcanlı Kürdan Kebabı hazırlığına ilk olarak patlıcanları alaca olacak şekilde soyarak başlayalım. Ardından soyulan patlıcanları boylamasına dört eşit parçaya bölerek keselim ve uzun uzun kesilen patlıcanları tuz ilave edilmiş suyun içine alarak acısının çıkması için beklemeye bırakalım.

Daha sonra, patlıcanlı kürdan kebabının köftelerini hazırlamak için karıştırma kabımıza yarım kilogram kıymayı ekledikten sonra üzerine 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş sarımsağın kabuklarını soyarak rendenin ince gözü ile rendeleyelim. Ardından köfte harcımızın üzerine 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, yarım su bardağı galeta unu ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcımızı yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak kıvam alan köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizle yuvarlayarak üzerine bastırıp yuvarlak köfteler hazırlayalım. Tüm köfte harcı bitinceye kadar aynı şekilde hazırladığımız köfteleri bir kenarda beklemeye bırakalım.

Ardından tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların sularını süzdürüp bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayarak kızartmak için hazır hale getirelim. Kızartma tavaya yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek ocağa alarak yağı ısınmasını sağladıktan sonra patlıcanları yağın içine alarak arkalı önlü kızartarak uygun bir kabın içine alalım. Patlıcanların tamamını aynı şekilde kızarttıktan sonra önceden hazırladığımız köfteleri de aynı şekilde arkalı önlü hafifçe kızartarak bir kabın içine alalım.

Patlıcanlı kürdan kebabının kızarma işlemleri tamamlandıktan sonra kızartılan patlıcanlardan bir tanesini tezgahımızın üzerine koyup diğer bir adet kızartılmış patlıcanı ilk parçanın üzerine artı şeklinde yerleştirdikten sonra tam ortasına bir adet köfte yerleştirerek patlıcanların kalan kısımları ile köfteyi sararak kapatıp üzerini sabitleştirmek için kürdan batıralım. Tüm patlıcan ve köfteler tamamlanıncaya kadar aynı işlemleri uyguladıktan sonra hazırladığımız patlıcanlı kürdan kebapları fırın kabımıza döşeyerek yerleştirelim. Ardından domates ve sivri biberleri iri dilimler şeklinde doğrayarak kebabın üzerindeki kürdanların üzerine bir domates bir adet biber şeklinde batırarak geçirelim.

Kürdan kebabımızın sosu için uygun bir kasenin içine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve yeteri kadar tuz ilave ederek salçaları 1 su bardağı sıcak su yardımıyla ezerek sos şekline getirerek kürdan kebaplarının üzerinden gezdirerek dökelim. Fırınımızı önceden 200 derece ısıttıktan sonra hazır hale gelen patlıcanlı kürdan kebabını fırına vererek yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri