Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes kebap çeşidi ile sizlerde sevdikleriniz ve konuklarınıza harika bir ziyafet çekerek övgüleri toplayabilirsiniz.
,
Patlıcanlı Kürdan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg çekirdeksiz kemer patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • Patlıcanları kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ

Köftesi İçin

  • 500 kg orta yağılı dana kıyma
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Patlıcanlı Kürdan Kebabı Hazırlanışı

Patlıcanlı kürdan kebabı hazırlığımıza ilk olarak patlıcanları alaca olacak şekilde soyarak başlayalım. Ardından soyulan patlıcanları boylamasına dört eşit parçaya bölerek keselim ve uzun uzun kesilen patlıcanları tuz ilave edilmiş suyun içine alarak acısının çıkması için beklemeye bırakalım.

Daha sonra patlıcanlı kürdan kebabının köftelerini hazırlamak için karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı ekledikten sonra üzerine 1 adet kuru soğan ve 3-4 diş sarımsakların kabuklarını soyarak rendenin ince gözü ile rendeden geçirelim. Ardından köfte harcımızın üzerine 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, Yarım su bardağı galeta unu ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcımızı yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak kıvam alan köfte harcımız dan ceviz büyüklünde parçalar kopartıp avuç içimizle yuvarlayarak üzerine bastırıp yuvarlak köfteler hazırlayalım. Tüm köfte harcı bitinceye kadar aynı şekilde hazırladığımız köfteleri bir kenarda beklemeye bırakalım.

Ardından tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların sularını süzdürüp bol suda yıkadıktan dan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayarak kızartmak için hazır hale getirelim. Kızartma tavaya yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek ocağa alarak yağı ısınmasını sağladıktan sonra patlıcanları yağın içine alarak arkalı önlü kızartarak uygun bir kabın içine alalım. Patlıcanların tamamını aynı şekilde kızarttıktan sonra önceden hazırladığımız köfteleri de aynı şekilde arkalı önlü hafifçe kızartarak bir kabın içine alalım.

Patlıcanlı kürdan kebabının kızarma işlemleri tamamlandıktan sonra kızartılan patlıcanlardan bir tanesini tezgahımızın üzerine koyup diğer bir adet kızartılmış patlıcanı ilk parçanın üzerine artı şeklinde yerleştirdikten sonra tam ortasına bir adet köfte yerleştirerek patlıcanların kalan kısımları ile köfteyi sararak kapatıp üzerini sabitleştirmek için kürdan batıralım. Tüm patlıcan ve köfteler tamamlanıncaya kadar aynı işlemleri uyguladıktan sonra hazırladığımız patlıcanlı kürdan kebapları fırın kabımıza döşeyerek yerleştirelim. Ardından domates ve sivri biberleri iri dilimler şeklinde doğrayarak kebabın üzerindeki kürdanların üzerine bir domates bir adet biber şeklinde batırarak geçirelim. Kürdan kebabımızın sosu için uygun bir kasenin içine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve yeteri kadar tuz ilave ederek salçaları 1 su bardağı sıcak su yardımıyla ezerek sos şekline getirerek kürdan kebaplarının üzerinden gezdirerek dökelim. Fırınımızı önceden 200 derece ısıttıktan sonra hazır hale gelen patlıcanlı kürdan kebabını fırına vererek yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun...

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Patlıcanlı Kürdan Kebabı"
çok güzel görünüyor mutlaka denemeliyim
Ataberk . 05.01.2016
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Domatesli Kebap
Domatesli Kebap
Domatesli kebap, domates her yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanına közlenerek verildiği zaman çok güzel bir çeşit olduğu g...
Devamını Oku
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok l...
Devamını Oku
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar...
Devamını Oku
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir....
Devamını Oku
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kolay olan...
Devamını Oku
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla yapabilirs...
Devamını Oku
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve le...
Devamını Oku
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsi...
Devamını Oku
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur...
Devamını Oku
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilme...
Devamını Oku
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevre...
Devamını Oku
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen...
Devamını Oku
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı den...
Devamını Oku
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masa...
Devamını Oku
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya...
Devamını Oku
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur...
Devamını Oku
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şef...
Devamını Oku
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır....
Devamını Oku
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli...
Devamını Oku
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine...
Devamını Oku

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı h...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018