Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini kebabı, kıymalı harç ile yapılan geleneksel bir kebap çeşididir. Adını, tepsi anlamına gelen "sini" kelimesinden ve tepside pişirilerek yassı olmasından alır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin özellikle Antep ve Maraş yöresinde sıkça yapılan bu lezzet, her geçen gün daha fazla kişinin beğenisini kazanmaktadır. Siz de özel günlerinizde veya davet sofralarınızda sini kebabına yer vererek misafirlerinizden tam not alabilirsiniz.

Sini Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dilim ekmek içi veya iki yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
Diğer Malzemeler
  • 4 tane patates
  • 2 tane iri boy domates
  • 3 adet sivri biber
Sos İçin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sini Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Aynı şekilde sarımsağı da rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Ekmek içini ilave edin. Karışıma kıymayı, yumurtayı, karabiberi, tuzu ve kırmızı pul biberi de ekleyip iyice yoğurun. Bu karışımı yaklaşık 5 dakika kadar yoğurduktan sonra buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Dinlendirme işlemi, kebabın tepside düzgün durması ve görüntüsünün bozulmaması için önemlidir.

Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Dinlenmiş olan kebabı tepsiye alıp parmak uçlarınızı su ile ıslatarak tepsinin her tarafına yayın. Düzgün bir şekilde pürüzsüz olmasına dikkat edin. Diğer malzemeleri hazırlamaya geçin.

Patateslerin kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Dilimlenmiş patatesleri yıkayıp kurulayın. Sivri biberleri ortadan ikiye kesip iç kısımlarını temizleyin ve jülyen şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını arzuya göre soyabilirsiniz. Soyulmuş domatesleri ay şeklinde doğrayın. Doğranmış malzemeleri köftenin üzerine yerleştirin.

Sos için sıcak suyu bir kaseye alın. İçerisine domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsideki malzemelerin üzerine gezdirerek dökün. Sini kebabını önceden ısıtılmış 185 derece fırında, her tarafı kızarıp pişene dek pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve üzerine bir tepsi kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sini kebabını kare veya üçgen dilimler halinde keserek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Güncel

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Güncel

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri