Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı

Soğan Kebabı, Gaziantep yöresine ait özgün ve lezzetli bir kebap türüdür. Soğan sevenlerin mutlaka denemesi gereken bu kebap, hem yapımı kolay hem de lezzetli bir alternatiftir. Ayrıca, bu kebap porsiyon başına yaklaşık 342 kalori içermektedir.

Soğan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilogram arpacık soğan (Kebaplık soğan ya da yahnilik soğan olarak isteyebilirsiniz)
  • 1 kilogram yağlı karışık dana-kuzu kıyma (Sadece dana veya kuzu kıyma da olabilir)
  • Yarım su bardağı nar ekşisi sosu
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Tuz, kimyon, karabiber

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğanların uç kısımlarını kesin ve bol suda yıkayın. Boylamasına kesin, ancak dip kısmını tam kesmeyin ki soğanlar ayrılıp dağılmasın. Kıymaya tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek iyice yoğurun. Kıymadan küçük misket köfteler yapın. Kestiğiniz soğanları tam ayrılmayacak şekilde açarak içlerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Hazırladığınız kebapları bir tepsiye dizin. 1 su bardağı suya tuz ilave ederek kebapların üzerine gezdirin. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı su karıştırarak fırındaki yemeğin üzerine gezdirin. Aynı derecede fırında yarım saat daha pişirin. Ayran, çoban salata ve pilav ile beraber sevdiklerinize ikram edin.

Ekstra Bilgiler

Soğan Kebabı, genellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Soğanın pişerken saldığı doğal şekerler, kebaba ayrı bir tat katmaktadır. Ayrıca, nar ekşisi sosu yemeğe hafif bir ekşilik katarak lezzetini artırır. Bu kebap, Gaziantep mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan güzel bir örnektir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri