Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı

Manisa kebabı, Türkiye'nin Manisa iline özgü ve oldukça ünlü bir kebap çeşididir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzet, misafirlerinizi ağırlamak için mükemmel bir seçenektir. Manisa kebabı, sağlıklı ve besleyici olmasının yanı sıra, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde de oldukça değerlidir. Bu kebabın en önemli özelliklerinden biri, etin sinirsiz ve yağlı olmasıdır. Et, döp denilen bölgeden alınarak üç kez çekilir ve iyice inceltilir. Tuz dışında hiçbir baharat eklenmeden yoğrulur.

Manisa kebabının bir diğer önemli özelliği ise, taze tereyağı kullanılmasıdır. İki farklı türü bulunur: tereyağlı ve yoğurtlu. Bu lezzet ilk kez Mısır'dan gelen bir usta tarafından yapılmış ve yıllar boyu kuşaktan kuşağa aktarılmıştır. Manisa kebabı, kömür ateşinde demir şişlerde pişirilir. Özel pidesi ve tereyağlı sosu ile yoğurtlu ya da yoğurtsuz olarak servis edilir. Yanında közlenmiş domates ve biber ile sunulur. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz, çünkü gerçekten harika bir tattır.

Manisa Kebabı Malzemeleri

  • 500 gr kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
  • 1 tane kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 tane sivri biber (yemeklik doğranmış)
  • 1 tane havuç (küçük küp şeklinde doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2-3 tane domates (soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber ve zeytinyağı

Beşamel Sos İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Tuz, karabiber
  • Muskat rendesi

Krep Hamuru İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin: Kaşar peyniri rendesi

Krepler Nasıl Yapılır?

Krep yapmak için unu, sütü ve tuzu iyice karıştırın. Ardından krep tavanızı ocakta ısıtın ve içine bir damla yağ ekleyin. Yağı tavaya alın. Sonra krep harcınızı bir kepçe tavaya dökün. Krep hamurunun üzerinde baloncuklar oluştuğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krepleri hazırlayın.

Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere hazırlayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve üzerine etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Soğanları ekleyin ve soğanlar renk değiştirene kadar kavurun. Daha sonra birer dakika arayla biberi, havucu, bezelyeyi ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin. Domatesleri ekleyin ve tuzu, karabiberi, pul biberi ve suyu ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin ve kenara alın.

Beşamel sosu için: Ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyin ve kavurun. Sütü, tuzu, karabiberi ve muskat rendesini ekleyin. Sos kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın. Kreplerden birini alıp kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kasenin içine yerleştirin. Kreplerin içine hazırladığınız iç harçtan doldurun ve kenarlarından sarkan parçaları üzerine kapatın. Kaseleri yağladığınız fırın kabına ters çevirin. Üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar peyniri serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri