kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Manisa Kebabı

Manisa kebabı Manisa yöresinin en meşhur kebabıdır. Evinizde kolayca yapacağınız bir yemektir.  Bu  Manisa kebabı ile misafirlerinizi çok güzel bir şekilde ağırlıya bilirsiniz. Manisa kebabı çok lezzetli sağlıklı, vitaminli ve mineral kaynaklı bir besin çeşididir. Manisa kebabının özelliği etin sinirsiz olması etin döp denilen yerinden yapılıyor ve etin yağlı olması gerekiyor. Manisa kebabı yapmak için etin makina da üç kere çekilip etin iyice incelmesi gerekiyor. Tuz dışında hiç bir baharat katılman önce iyice güzel bir şekilde yoğurulur. Manisa kebabının bir diğer özelliği yani diğer kebaplardan en önemli farkı kullanılan taze olan tereyağıdır. Manisa kebabının iki çeşidi oluyor biri tereyağlı, diğeri yoğurtlu yapılıyor. Manisa kebabı ilk olarak Mısır' dan gelen bir usta tarafından yapılmıştır. Uzun yıllar kuşaktan kuşağa lezzeti devam etmiştir. Manisa kebabı kömür ateşinde demir şişlerde pişirilir. Özel pidesi ve tere yağlı sosu ile yoğurtlu ya da yoğurtsuz olarak yenir. Yanında da közlenmiş domates ve biberle süslenmiş olarak servis yapılır. Manisa kebabını mutlaka tatmanız lazım çok harika bir tattır. Çocuk menüsü olarak ta çok güzel bir kebaptır.

Manisa kebabı malzemeleri:
  • 500 gr kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
  • 1 Tane kuru soğan (yemeklik şeklinde doğranmış olacak )
  • 2 Tane sivri biber ( yemeklik doğranmış) 
  • 1 Tane ( küçük küp küp  doğranmış )
  • 2-3 Diş sarımsak (ezilmiş) 
  • 2-3 Tane domates (soyulmuş doğranmış)
  • 1 Su bardağı bezelye 
  • 2 Su bardağı su
  • Tuz, karabiber, 
  • Pul biber ve zeytinyağı
Beşamal sos için malzemeler:
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Tuz, karabiber
  • Muskat rendesi
Krep hamuru için malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 2 Tane yumurta
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için : Kaşar peyniri rendesi.
Manisa Kebabı


Kreplerin yapılışı: Krep yapmak için unu, sütü, ve tuzu iyice karıştırın. Sonra krep tavanızı ocakta ısıtın ve içine bir damla yağ ekleyin. Yağı tavaya alın. Ardından krep harcınızı bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunun üzerine baloncuklar olduğu zaman diğer tarafını çevirin ve bu şekilde kreplerin hepsini hazırlayın.

Manisa kebabının yapılışı:

Öncelikle bir tencere hazırlayın. Tencerenin içine zeytin yağını ekleyin ve üzerine etleri ilave edin. Sonra etler suyunu bırakıp ve çekene kadar kavurun. Soğanları ekleyin ve soğanların rengi değişene kadar yani renkleri dönene kadar kavurun. Daha sonra 1' er dakika arayla biberi, havucu, bezelyeyi ve sarımsağı ekleyelim ve sote yapalım. Sonra domatesleri tavaya ilave edin ve tuzu, karabiberi, pul biberi, ve suyu da ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin ve kenarda biraz beklesin. 

Beşamel sosu için: Ayrı bir tavada tere yağını eritin  üzerine unu ekleyin ve kavurun. Sütü, tuzu, karabiberi ve muskatı rendeleyin. Sonra üzerine ekleyin ve sos kıvamını aldıktan sonra ateşten indirin. Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kasenin içine oturtun. Sonra kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan dolduralım ve kenarından sarkan parçaları üzerine kapatın. Kaseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin. Üzerlerine beşamel sostan gezdirin ve kaşar peyniri serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:18:50

Manisa Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Manisa Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018