Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa kebabı Manisa yöresinin en meşhur kebabıdır. Evinizde kolayca yapacağınız bir yemektir. Bu Manisa kebabı ile misafirlerinizi çok güzel bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Manisa kebabı çok lezzetli sağlıklı, vitaminli ve mineral kaynaklı bir besin çeşididir. Manisa kebabının özelliği etin sinirsiz olması etin döp denilen yerinden yapılıyor ve etin yağlı olması gerekiyor. Manisa kebabı yapmak için etin makina da üç kere çekilip etin iyice incelmesi gerekiyor. Tuz dışında hiçbir baharat katılman önce iyice güzel bir şekilde yoğurulur. Manisa kebabının bir diğer özelliği yani diğer kebaplardan en önemli farkı kullanılan taze olan tereyağıdır. Manisa kebabının iki çeşidi oluyor biri tereyağlı, diğeri yoğurtlu yapılıyor. Manisa kebabı ilk olarak Mısır'dan gelen bir usta tarafından yapılmıştır. Uzun yıllar kuşaktan kuşağa lezzeti devam etmiştir. Manisa kebabı kömür ateşinde demir şişlerde pişirilir. Özel pidesi ve tereyağılı sosu ile yoğurtlu ya da yoğurtsuz olarak yenir. Yanında da közlenmiş domates ve biberle süslenmiş olarak servis yapılır. Manisa kebabını mutlaka tatmanız lazım çok harika bir tattır. Çocuk menüsü olarak da çok güzel bir kebaptır.

Manisa kebabı malzemeleri
  • 500 gr kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
  • 1 Tane kuru soğan (Yemeklik şeklinde doğranmış olacak)
  • 2 Tane sivri biber (Yemeklik doğranmış)
  • 1 Tane (Küçük küp-küp doğranmış)
  • 2-3 Diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 2-3 Tane domates (Soyulmuş doğranmış)
  • 1 Su bardağı bezelye
  • 2 Su bardağı su
  • Tuz, karabiber,
  • Pul biber ve zeytinyağı
Beşamal sos için malzemeler
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Tuz, karabiber
  • Muskat rendesi
Krep hamuru için malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 2 Tane yumurta
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi.

Kreplerin nasıl yapılır?

Krep yapmak için unu, sütü ve tuzu iyice karıştırın. Sonra krep tavanızı ocakta ısıtın ve içine bir damla yağ ekleyin. Yağı tavaya alın. Ardından krep harcınızı bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunun üzerine baloncuklar olduğu zaman diğer tarafını çevirin ve bu şekilde kreplerin hepsini hazırlayın.

Manisa kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencere hazırlayın. Tencerenin içine zeytinyağını ekleyin ve üzerine etleri ilave edin. Sonra etler suyunu bırakıp ve çekene kadar kavurun. Soğanları ekleyin ve soğanların rengi değişene kadar yani renkleri dönene kadar kavurun. Daha sonra 1'er dakika arayla biberi, havucu, bezelyeyi ve sarımsağı ekleyelim ve sote yapalım. Sonra domatesleri tavaya ilave edin ve tuzu, karabiberi, pul biberi ve suyu da ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin ve kenarda biraz beklesin.

Beşamel sosu için: Ayrı bir tavada tereyağını eritin üzerine unu ekleyin ve kavurun. Sütü, tuzu, karabiberi ve muskatı rendeleyin. Sonra üzerine ekleyin ve sos kıvamını aldıktan sonra ateşten indirin. Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun. Sonra kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan dolduralım ve kenarından sarkan parçaları üzerine kapatın. Kaseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin. Üzerlerine beşamel sostan gezdirin ve kaşar peyniri serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Manisa Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Güncel

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Güncel

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri