Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit kebabı, bu yemek Ege bölgesine ait bir kebap türüdür daha çok Bodrum'a özgü bir yemektir. Bodrum kebabı çentik kebabı Çökertme da denir. Bir arada sevilen yenilen lezzetlerin aynı tabakta toplanması şeklinde yapılmış ve kabul görmüş bir yemek tarifidir. Çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. Bodrum a gidip kibrit kebabı yemeden dönmemek gerekir. Evde de rahatlıkla yapılabilecek olan kebap tariflerinden biridir. Yapımı kolay olan bir tariftir, özel misafirlerinize sevdiklerinize muhakkak yapmanız tattırmanız gereken bir tariftir. Bir defa tadınca sürekli yapmak isteyeceğiniz bir yemektir. Evde yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi.

Kibrit kebabı yapımı için gerekli malzemeler İki adet kızartmalık patates.
  • Yarım kilo kıyma
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Beş altı adet sivri biber
  • Sıvı yağ
Kibrit kebabı Kıymalı harcı için gerekli malzemeler
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Üç dört diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet yeşil biber
Kibrit kebabı sosu için gerekli malzemeler
  • İki diş sarımsak
  • İki kâse yoğurt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Kibrit kebabı nasıl yapılır?

Kibrit kebabı yapımı için ilk olarak soğan ve sarımsak soyulur, soğanı dört parçaya ayırın ve rondoya atın ve çekmeye başlayın ardından soyduğunuz sarımsakları da ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi de birkaç parçaya ayırıp rondoya koyun ve hepsini rondodan çekin. Bir teflon tavaya tereyağını ilave edin ve yağ ısınınca rondodan çekmiş olduğunuz tüm malzemeleri içerisine ekleyin ve iyice kavrulsana kadar pişirin. Tüm malzeme kavrulunca yarım kilo kıyma ilave edin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateş de pişirin. Kıymalı harç pişerken iki adet patatesi soyun ve yıkayın ardından kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip ocağa alın. Yağ kızarınca patatesleri içerisine atın ve kızartın kızaran patatesleri servis tabağına alın ve ardından biberleri kızartın. Biberleri de servis tabağının kenarına dekor şeklinde dizin. Kıymalı harç pişince iki diş sarımsağı iki kâse yoğurt içerisine ezin ve iyice karıştırdıktan sonra patateslerin üzerine dökün. Yoğurt üzerine de kıymalı harcı ilave edin. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve üzerine bir kaşık domates salçası ilave edin ardından nane ve pul biber ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine ilave edin. Servis tabağınızı kızartılmış domates maydanoz kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kibrit Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri