Kibrit Kebabı Kibrit kebabı, Ege bölgesine ait, özellikle Bodrum'a özgü bir kebap türüdür. Bodrum kebabı olarak da bilinir ve yerel halk arasında "Çökertme Kebabı" olarak da anılır. Bu kebap, farklı lezzetlerin aynı tabakta buluştuğu bir yemek tarifidir ve oldukça lezzetlidir. Bodrum'a gidip kibrit kebabı yemeden dönmemek gerekir. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz bu kebap tarifi, özel misafirlerinize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Bir defa tadınca sürekli yapmak isteyeceğiniz bir yemektir. İşte evde yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi. Kibrit Kebabı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Harç İçin Gerekli Malzemeler
Kibrit Kebabı Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Kibrit Kebabı Nasıl Yapılır? Kibrit kebabı yapımı için ilk olarak soğan ve sarımsakları soyun. Soğanı dört parçaya ayırın ve rondoya atın. Ardından soyduğunuz sarımsakları da ekleyin. Kırmızı ve yeşil biberi birkaç parçaya ayırıp rondoya koyun ve bütün malzemeleri iyice çekin. Bir teflon tavaya tereyağını ekleyin ve yağ ısınınca rondodan çektiğiniz tüm malzemeleri içine ekleyin. Malzemeler iyice kavrulana kadar pişirin. Tüm malzeme kavrulunca yarım kilo kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Bu sırada iki adet patatesi soyun ve yıkayın. Ardından kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip ocağa alın. Yağ kızarınca patatesleri içine atın ve kızartın. Kızaran patatesleri servis tabağına alın ve ardından biberleri kızartın. Biberleri de servis tabağının kenarına dekoratif bir şekilde dizin. Kıymalı harç pişerken iki diş sarımsağı iki kase yoğurt içine ezin ve iyice karıştırdıktan sonra patateslerin üzerine dökün. Yoğurt üzerine de kıymalı harcı ilave edin. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve üzerine bir kaşık domates salçası ekleyin. Ardından nane ve pul biber ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine ilave edin. Servis tabağınızı kızartılmış domates, maydanoz ve kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |