kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Hatay Tepsi Kebabı

Hatay Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay’ın bu tepsi kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de Hatay’ın en fazla sevilen yemeklerinden biridir. Tepsi kebabının diğer adı da sini kebabıdır ve bazı yerlerde bu ismi ile bilinmektedir. Bu yazımda sizler için tepsi kebabının yapılışını paylaştım umarım beğenirsiniz.

Hatay Tepsi Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeler:

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kaypa biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber


Hatay Tepsi Kebabı Hazırlanışı: Hatay tepsi kebabını hazırlamak için ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan soyulup dörde bölünür, iki diş sarımsak soyulur, yarım demet maydanoz ayıklanır ve yıkanır, son olarak bir adet kaypa biberi de yıkandıktan sonra tüm malzemeler mikserden alınır ve güzelce mikserden geçirildikten sonra, derin bir kabın içine 750 gram orta yağlı kıyma koyulup malzemeler bu kıymanın içine eklenir.

Hatay Tepsi Kebabı

Daha sonra, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı acı toz biber ve bir tatlı kaşığı pul biber de malzemelerin üzerine eklenir. Tüm malzemeler birbirine iyice karışacak şekilde güzelce yoğrulur. Ardından, kebabın pişeceği tepsi alınarak tepsinin alt kısmına 1 tatlı kaşığı salça her tarafına gelecek şekilde iyice yayılır. Daha sonra, önceden hazırlanmış olan malzemeler de tepsiye koyulup, güzelce yayılır. Yayılan malzemeler bir bıçak yardımı ile parçalar halinde kesilir. 4 adet çarliston biberi güzelce yıkanır. İki adet orta boy domates de yıkanıp dilimlenir ve çarliston biberleri ile birlikte tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen Antakya tepsi kebabı fırından alınır. Hatay kebabının fırından çıkmış olması suyunu çektiğinden dolayıdır ve normaldir. Hazırlanmış olan tepsi kebabı servis tabaklarına alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:17:35

Hatay Tepsi Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Tepsi Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018