kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Hatay Tepsi Kebabı

Hatay Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay’ın bu tepsi kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de Hatay’ın en fazla sevilen yemeklerinden biridir. Tepsi kebabının diğer adı da sini kebabıdır ve bazı yerlerde bu ismi ile bilinmektedir. Bu yazımda sizler için tepsi kebabının yapılışını paylaştım umarım beğenirsiniz.

Hatay Tepsi Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeler:

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kaypa biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber


Hatay Tepsi Kebabı Hazırlanışı: Hatay tepsi kebabını hazırlamak için ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan soyulup dörde bölünür, iki diş sarımsak soyulur, yarım demet maydanoz ayıklanır ve yıkanır, son olarak bir adet kaypa biberi de yıkandıktan sonra tüm malzemeler mikserden alınır ve güzelce mikserden geçirildikten sonra, derin bir kabın içine 750 gram orta yağlı kıyma koyulup malzemeler bu kıymanın içine eklenir.

Hatay Tepsi Kebabı

Daha sonra, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı acı toz biber ve bir tatlı kaşığı pul biber de malzemelerin üzerine eklenir. Tüm malzemeler birbirine iyice karışacak şekilde güzelce yoğrulur. Ardından, kebabın pişeceği tepsi alınarak tepsinin alt kısmına 1 tatlı kaşığı salça her tarafına gelecek şekilde iyice yayılır. Daha sonra, önceden hazırlanmış olan malzemeler de tepsiye koyulup, güzelce yayılır. Yayılan malzemeler bir bıçak yardımı ile parçalar halinde kesilir. 4 adet çarliston biberi güzelce yıkanır. İki adet orta boy domates de yıkanıp dilimlenir ve çarliston biberleri ile birlikte tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen Antakya tepsi kebabı fırından alınır. Hatay kebabının fırından çıkmış olması suyunu çektiğinden dolayıdır ve normaldir. Hazırlanmış olan tepsi kebabı servis tabaklarına alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:17:35

Hatay Tepsi Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Tepsi Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018