Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı:

Hatay tepsi kebabı, adından da anlaşılacağı üzere Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay'ın bu tepsi kebabının yapımı oldukça basit olup, tadı ise son derece lezzetlidir. Bu sebeple Hatay'ın en fazla sevilen yemeklerinden biridir. Tepsi kebabının diğer adı da sini kebabıdır ve bazı yerlerde bu isimle bilinmektedir. Bu yazıda, sizler için tepsi kebabının yapılışını paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz.

Hatay Tepsi Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kaypa biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber

Hatay Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Hatay tepsi kebabını hazırlamak için ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan soyulup dörde bölünür, iki diş sarımsak soyulur, yarım demet maydanoz ayıklanır ve yıkanır. Son olarak, bir adet kaypa biberi de yıkandıktan sonra tüm malzemeler mikserden geçirilir ve güzelce karıştırılır. Derin bir kabın içine 750 gram orta yağlı kıyma koyulur ve hazırlanan malzemeler bu kıymanın içine eklenir. Daha sonra, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı acı toz biber ve bir tatlı kaşığı pul biber de malzemelerin üzerine eklenir. Tüm malzemeler birbirine iyice karışacak şekilde güzelce yoğrulur.

Ardından, kebabın pişeceği tepsi alınarak tepsinin alt kısmına 1 tatlı kaşığı salça her tarafına gelecek şekilde iyice yayılır. Daha sonra, önceden hazırlanmış olan malzemeler de tepsiye koyulup, güzelce yayılır. Yayılmış malzemeler bir bıçak yardımı ile parçalar halinde kesilir. 4 adet çarliston biber güzelce yıkanır. İki adet orta boy domates de yıkanıp dilimlenir ve çarliston biberleri ile tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen Antakya tepsi kebabı fırından alınır. Hatay kebabının fırından çıkmış olması suyunu çektiğinden dolayı normaldir. Hazırlanmış olan tepsi kebabı servis tabaklarına alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Hatay tepsi kebabı, yanında sumaklı soğan salatası, taze yeşillikler ve lavaş ekmeği ile servis edilerek daha da lezzetli hale getirilebilir. Ayrıca, kebabın üzerine limon sıkılarak tüketilmesi de yaygın bir tercihtir. Hatay mutfağına özgü bu lezzetin sırrı, kullanılan malzemelerin tazeliği ve doğru oranlarda karıştırılmasıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri