Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay'ın bu tepsi kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de Hatay'ın en fazla sevilen yemeklerinden biridir. Tepsi kebabının diğer adı da sini kebabıdır ve bazı yerlerde bu ismi ile bilinmektedir. Bu yazımda sizler için tepsi kebabının yapılışını paylaştım umarım beğenirsiniz.

Hatay Tepsi Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeleri
  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kaypa biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
Hatay Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Hatay tepsi kebabını hazırlamak için ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan soyulup dörde bölünür, iki diş sarımsak soyulur, yarım demet maydanoz ayıklanır ve yıkanır, son olarak bir adet kaypa biberi de yıkandıktan sonra tüm malzemeler mikserden alınır ve güzelce mikserden geçirildikten sonra, derin bir kabın içine 750 gram orta yağlı kıyma koyulup malzemeler bu kıymanın içine eklenir. Daha sonra, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı acı toz biber ve bir tatlı kaşığı pul biber de malzemelerin üzerine eklenir. Tüm malzemeler birbirine iyice karışacak şekilde güzelce yoğrulur. Ardından, kebabın pişeceği tepsi alınarak tepsinin alt kısmına 1 tatlı kaşığı salça her tarafına gelecek şekilde iyice yayılır. Daha sonra, önceden hazırlanmış olan malzemeler de tepsiye koyulup, güzelce yayılır. Yayılan malzemeler bir bıçak yardımı ile parçalar halinde kesilir. 4 adet çarliston biberi güzelce yıkanır. İki adet orta boy domates de yıkanıp dilimlenir ve çarliston biberleri ile tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen Antakya tepsi kebabı fırından alınır. Hatay kebabının fırından çıkmış olması suyunu çektiğinden dolayıdır ve normaldir. Hazırlanmış olan tepsi kebabı servis tabaklarına alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Hatay Tepsi Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri