Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı

Domates, ülkemize 19. yüzyılda gelmiştir. Bu nedenle, başlangıçta yabancı kabul edilerek "frenk" olarak adlandırılmıştır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sevilerek yapılan ve tüketilen bir lezzettir. Domates kebabının, özellikle yaz aylarında, yani domatesin en lezzetli döneminde yapılması önerilir. Evde her an bulunabilecek malzemelerle ve kolaylıkla hazırlanabilecek bu tarifi denemelisiniz. Görüntüsüyle göz dolduran ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan domates kebabını, günlük hayatta sevdiklerinize yapabileceğiniz gibi konuklarınıza da rahatlıkla ikram edebilirsiniz.

Domates Kebabı Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 750 gram kıyma
  • 10 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Bir miktar tereyağı
  • 3 diş sarımsak

Domates Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, 750 gram kıymayı ince ince doğranmış soğanı, karabiberi ve kırmızı biberi derin bir kaba alarak tüm malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun. Domatesleri yuvarlak şekilde doğrayın, ancak domateslerin birbirinden ayrılmamasına dikkat edin. Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve doğranmış domateslerin arasına yerleştirin. Üzerlerine bıçakla dilimlediğiniz tereyağı parçacıklarını koyun. Tüm domateslerin köftelerini tepsiye dizdikten sonra, farklı bir kapta salçayı sulandırın ve tuzu ekleyin. Tepsiye yerleştirilen köftelerin üzerine salçalı sosu eşit şekilde dökün. Dövülmüş sarımsakları da en son kebabın üzerine ekleyerek, önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Üzerine tercihe göre maydanoz serperek sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.

Domates Kebabı Hakkında Ekstra Bilgiler

Domates kebabı, sağlıklı ve besleyici bir yemek olmasının yanı sıra, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir ana yemektir. Ayrıca, domates kebabının yanına pilav veya bulgur pilavı gibi yan yemekler ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Farklı baharatlar ve otlar kullanarak tarifi kişisel damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Domates kebabını, yaz mevsiminin yanı sıra kış mevsiminde de konserve domates kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, geleneksel Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan güzel bir örnektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri