Domates Kebabı Domates, ülkemize 19. yüzyılda gelmiştir. Bu nedenle, başlangıçta yabancı kabul edilerek "frenk" olarak adlandırılmıştır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sevilerek yapılan ve tüketilen bir lezzettir. Domates kebabının, özellikle yaz aylarında, yani domatesin en lezzetli döneminde yapılması önerilir. Evde her an bulunabilecek malzemelerle ve kolaylıkla hazırlanabilecek bu tarifi denemelisiniz. Görüntüsüyle göz dolduran ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan domates kebabını, günlük hayatta sevdiklerinize yapabileceğiniz gibi konuklarınıza da rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Domates Kebabı Malzemeleri (4 Kişilik)
Domates Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle, 750 gram kıymayı ince ince doğranmış soğanı, karabiberi ve kırmızı biberi derin bir kaba alarak tüm malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun. Domatesleri yuvarlak şekilde doğrayın, ancak domateslerin birbirinden ayrılmamasına dikkat edin. Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve doğranmış domateslerin arasına yerleştirin. Üzerlerine bıçakla dilimlediğiniz tereyağı parçacıklarını koyun. Tüm domateslerin köftelerini tepsiye dizdikten sonra, farklı bir kapta salçayı sulandırın ve tuzu ekleyin. Tepsiye yerleştirilen köftelerin üzerine salçalı sosu eşit şekilde dökün. Dövülmüş sarımsakları da en son kebabın üzerine ekleyerek, önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Üzerine tercihe göre maydanoz serperek sıcak servis edin. Afiyet Olsun. Domates Kebabı Hakkında Ekstra Bilgiler Domates kebabı, sağlıklı ve besleyici bir yemek olmasının yanı sıra, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir ana yemektir. Ayrıca, domates kebabının yanına pilav veya bulgur pilavı gibi yan yemekler ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Farklı baharatlar ve otlar kullanarak tarifi kişisel damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Domates kebabını, yaz mevsiminin yanı sıra kış mevsiminde de konserve domates kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, geleneksel Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan güzel bir örnektir. |