Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş kebap, et yemekleri arasında en sevilenlerden biridir. Ancak, bu lezzeti daha da artırmak için doğru sos kullanımı oldukça önemlidir. Şiş kebap sosu, etlerin marine edilmesiyle elde edilen ve kebapların daha yumuşak ve aromatik olmasını sağlayan bir karışımdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebapların doğrudan tüketilmesinin dışında, çeşitli soslarla lezzet katkısı sağlamak mümkündür. Şiş kebapların yumuşaklığını ve aromasını artırmak için pişirilmeden önce terbiye edilmesi önemlidir. Kırmızı veya beyaz etlerin farklı lezzetlere sahip olması için çeşitli sos tarifleri bulunmaktadır. Şiş kebap sosu için belirleyici yöntem, sos için kullanılan malzemeler ve bunların ölçüsüdür. Bunun yanında sosun et üzerinde etki sağlaması için dinlendirme süresi de oldukça önemlidir. Kişilerin zevkleri birbirinden farklı olduğu için bazıları yoğun sos bazıları ise çok hafif sosları tercih etmektedirler. Bu ayarı dengede tutmak etin kendi lezzetini ön planda tutacaktır.

Şiş Kebap Sosu İçin Gerekli Malzemeler

Yarım Kilo Şiş Kebap İçin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Şiş Kebap Sosu Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı, yoğurt, salça, rendelenmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz uygun bir kap içerisine alınıp iyice karıştırılır. Tuzun bu karışım içerisinde erimesi ve her noktanın aynı tuz oranına sahip olması önemli bir husustur. Ayrıca salçanın yoğun katı kıvamını yumuşatmak için çok az miktarda su kullanımı da sosun etkisini güçlendirecektir. Hazırlanan bu sos, kırmızı veya beyaz etler ile karıştırılıp 1 saat bekletilirse lezzetli bir şiş kebap sosu elde edilmesi sağlanmış olacaktır.

Ekstra Bilgiler

Şiş kebap sosunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Örneğin, etlerin marine edilme süresi uzadıkça lezzeti daha da artar. Bu nedenle, eğer zamanınız varsa etleri bir gece önceden marine edip buzdolabında bekletmek daha iyi sonuçlar verecektir. Ayrıca, sosun içerisine limon suyu veya sirke ekleyerek etlerin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer daha baharatlı bir tat istiyorsanız, kimyon veya pul biber gibi ekstra baharatlar ekleyebilirsiniz.

Şiş kebap sosu ile hazırlanan etler, mangalda veya ızgarada pişirildiğinde eşsiz bir lezzet sunar. Bu tarif ile misafirlerinize unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Uçhan

10 Nisan 2024 Çarşamba

Şiş kebap sosunu mangal için kullanmıştım. Çok güzel oluyor, etleri yumuşacık yapıyor. Fakat her zaman mangal yakamıyoruz. Bazen, çöp şiş şeklinde fırın da yapıyorum. Şiş kebap sosunu fırın pişiriminde de kullanabilir iyi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Verda

Şil kebap için hazıranan sosu fırında çöp şiş şeklinde pişirmek istediğiniz etinizi de dışlayıp afiyetle tüketebilisiniz. Afiyet olsun.

2. Cevap
cevap

Güzir

Merhaba, çöp şiş kebap sosları, fırında da kullanabileceğiniz ve son derece lezzet verici bir etki yapmaktadır. Bu nedenle fırında yapacağınız çöp şiş kebap üzerinde de bu sosu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri