Patates Kebabı Her yaş grubunun severek yediği ve menülerde özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı, hem çok lezzetli hem de yapılışı oldukça pratiktir. Patates kebabının tarifi aşağıdaki gibidir: Patates Kebabı Malzemeleri
Patates Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle bayat ekmeğin içini çıkarın ve beş dakika süt ile ıslatın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş soğanı ilave ederek karıştırın. Ardından bu karışıma süt ile ıslatılmış ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra bu karışımı yağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Bu sırada patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri sudan çıkararak soyun ve püre haline getirin. Daha sonra içine biraz yağ ve süt ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika pişirin. Pişmiş olan kıymayı fırından çıkarın ve ısıya dayanıklı cam kaba ters çevirip boşaltın. Ters çevirdikten sonra patates püresini kıymanın her yerine eşit şekilde yayın. Patates püresini yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin. Bu işlemi tamamladıktan sonra tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kırmızı biber serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Fezzan
19 Temmuz 2024 CumaPatates kebabı yaparken sütle ıslatılmış ekmek içini ne kadar sıkmalı? Çok fazla süt kalırsa kıymanın kıvamı bozulur mu?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaFezzan, patates kebabı yaparken sütle ıslatılmış ekmek içini sıkarken dikkatli olmalısın. Ekmek içini hafifçe sıkmak yeterli olacaktır; çok fazla süt kalmamasına özen göstermelisin. Fazla süt, kıymanın kıvamını bozar ve yoğurmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle, ekmek içini sıktıktan sonra hala çok nemli hissediyorsan, biraz daha sıkıp fazla sütü çıkarabilirsin. Bu şekilde kıymanın kıvamı daha iyi olacaktır. Afiyet olsun!