kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Patates Kebabı

Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok lezzetli hem de yapılışı daha pratiktir. Patates kebabının tarifi şu şekildedir; 

Malzeme Listesi
  •  500 gram az yağlı dana kıyma 
  • Yarım kilo patates
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
  • 2 adet yumurta 
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan 
  • Yarım ekmek içi
  •  su bardağı süt
  •  1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
Yapılışı;  Bayat ekmeğin içi çıkartın daha sonra beş dakika süt ile birlikte kaynatın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş  ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine sütle kaynattığınız ekmeği, yumurtaları, tuzu ve diğer baharatları ilave ederek karıştırın.
Patates Kebabı

Yoğurma işlemi bittikten sonra bu karışımı altı yağlanmış fırın tepsisinin içine yayın. Her yerine eşit dağılacak şekilde yayın. Yaydıktan sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırına atın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Elde ettiğiniz karışım fırında pişerken sizde patatesleri haşlayın.  Derin bir tencerenin içinde haşladığınız patatesleri sudan çıkararak soyun ve püre haline getirin. Daha sonra içine biraz yağ ve süt ilave ederek orta ateş de 5-10 dakika pişirin. Daha sonra pişmiş olan kıymayı fırından çıkarın ve fırın tepsisi büyüklüğünde ısıya dayanıklı cam kaba ters çevirip boşaltın. Ters çevirdikten sonra patates püresini kıymanın her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Patates püresini yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tekrar fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kırmızı biber serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:15:56

Patates Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patates Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018