Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı

Her yaş grubunun severek yediği ve menülerde özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı, hem çok lezzetli hem de yapılışı oldukça pratiktir. Patates kebabının tarifi aşağıdaki gibidir:

Patates Kebabı Malzemeleri

  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • Yarım kilo patates
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • Yarım ekmek içi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Patates Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bayat ekmeğin içini çıkarın ve beş dakika süt ile ıslatın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş soğanı ilave ederek karıştırın. Ardından bu karışıma süt ile ıslatılmış ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra bu karışımı yağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık yarım saat pişirin.

Bu sırada patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri sudan çıkararak soyun ve püre haline getirin. Daha sonra içine biraz yağ ve süt ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika pişirin. Pişmiş olan kıymayı fırından çıkarın ve ısıya dayanıklı cam kaba ters çevirip boşaltın. Ters çevirdikten sonra patates püresini kıymanın her yerine eşit şekilde yayın. Patates püresini yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin. Bu işlemi tamamladıktan sonra tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kırmızı biber serpebilirsiniz.

Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Fezzan

19 Temmuz 2024 Cuma

Patates kebabı yaparken sütle ıslatılmış ekmek içini ne kadar sıkmalı? Çok fazla süt kalırsa kıymanın kıvamı bozulur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Fezzan, patates kebabı yaparken sütle ıslatılmış ekmek içini sıkarken dikkatli olmalısın. Ekmek içini hafifçe sıkmak yeterli olacaktır; çok fazla süt kalmamasına özen göstermelisin. Fazla süt, kıymanın kıvamını bozar ve yoğurmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle, ekmek içini sıktıktan sonra hala çok nemli hissediyorsan, biraz daha sıkıp fazla sütü çıkarabilirsin. Bu şekilde kıymanın kıvamı daha iyi olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Güncel

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri