Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abugannuş kebabı dana etinden ziyade mutlaka kuzu eti ile yapmalısınız. Kuzu etine karşı kokusundan dolayı ön yargısı olanlar bu yemekle birlikte kendilerinde yeni bir çığır açabilirler. Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel tatlarından biri olan abugannuş kebabı mutlaka özüne uygun doğru bir şekilde yapılmalıdır. Merak ediyorsanız işte abugannuş kebabı ve püf noktaları.

Abugannuş kebap için gereken malzemeler
  • 4-5 adet orta boy etli patlıcan
  • 8-9 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet yumuşak orta boy domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım kilo kuzu kuş başı doğranmış et
  • Yeterli miktarda tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerine serpmek için rende kaşar peyniri
Abugannuş kebap nasıl yapılır?

Yaptığınız da bu kadar basit yapılan bir kebap bu kadar lezzetli mi olurmuş demekten kendinizi alamayacağınız abugannuş kebap için ilk olarak domates, biber ve patlıcanları ateşte közleyelim. Asıl lezzet için odun ateşinde közlenmeli fakat ev şartlarında bu mümkün olmayacağından fırında ya da ocağın üzerinde közleyebilirsiniz. Közlenen domates, biber ve patlıcanları çok fazla ezmeden küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Bu aşamada tuzu karabiberi ekleyip bekletin. Kuzu kuşbaşı etleri zeytinyağı ile çok yüksek ateş olan bir tavaya alalım. Hatta tavanızı önceden ateşte iyice ısıtırsanız etlerinizin suyu gitmez lezzeti içinde kalır ve mühürlemiş olursunuz. Etlerin rengi dönene kadar çevirelim. Bu aşamada etlere sakın tuz atmayın ki etler sertleşmesin.

Bu yemeği isterseniz geniş bir tepside isterseniz de güveç bir kapta yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin göz zevkinizle alakalı. Güveç kabıyla yapacak olursak öncelikle sotelediğimiz kuzu kuşbaşı etleri güvecin alt kısmına döşeyelim. Etlerin üzerine sarımsakları iki parçaya bölüp atalım. Közlenmiş sebzeleri En üste koymadan önce tereyağını kısım kısım etlerin üzerine paylaştıralım ve etlerin üzerini köz sebzeler ile kapatalım. Abugannuş kebabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim. Kuzu eti narin olduğundan aşağı yukarı 25 dakikada pişer. Pişirme aşamasının son 5 dakikasında kaşar peyniri rendesini de serpelim ve peynirler eriyip üzeri kızarınca fırından alalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Abugannuş Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Güncel

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri