Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumunu yansıtan nadir lezzetlerden biridir. Bu kebabın kokusu bile sizi mest etmeye yeter. Közlenmiş patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçer ve adeta yemeye doyamayacağınız bir kebaba dönüşür. Abugannuş kebabını dana etinden ziyade mutlaka kuzu eti ile yapmalısınız. Kuzu etine karşı kokusundan dolayı ön yargısı olanlar bu yemekle birlikte kendilerinde yeni bir çığır açabilirler. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel tatlarından biri olan Abugannuş kebabı mutlaka özüne uygun doğru bir şekilde yapılmalıdır. Merak ediyorsanız işte Abugannuş kebabı ve püf noktaları.

Abugannuş Kebap için Gereken Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy etli patlıcan
  • 8-9 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet yumuşak orta boy domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı doğranmış et
  • Yeterli miktarda tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerine serpmek için rende kaşar peyniri

Abugannuş Kebap Nasıl Yapılır?

Abugannuş kebap yaparken lezzetin temelini közlenmiş sebzeler oluşturur. İlk olarak domates, biber ve patlıcanları ateşte közleyin. Asıl lezzet için odun ateşinde közlenmesi önerilir fakat ev şartlarında bu mümkün olmayacağından fırında ya da ocağın üzerinde közleyebilirsiniz. Közlenen domates, biber ve patlıcanları çok fazla ezmeden küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Bu aşamada tuz ve karabiberi ekleyip bekletin.

Kuzu kuşbaşı etlerini zeytinyağı ile yüksek ateşte bir tavaya alın. Tavanızı önceden iyice ısıtırsanız etlerinizin suyu gitmez, lezzeti içinde kalır ve mühürlenmiş olurlar. Etlerin rengi dönene kadar çevirin. Bu aşamada etlere tuz eklemeyin ki etler sertleşmesin.

Bu yemeği geniş bir tepside veya güveç bir kapta yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin göz zevkinizle alakalı. Güveç kabında yapacak olursanız öncelikle sotelediğiniz kuzu kuşbaşı etleri güvecin alt kısmına döşeyin. Etlerin üzerine sarımsakları iki parçaya bölüp ekleyin. Közlenmiş sebzeleri en üste koymadan önce tereyağını kısım kısım etlerin üzerine paylaştırın ve etlerin üzerini köz sebzelerle kapatın.

Abugannuş kebabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Kuzu eti narin olduğundan yaklaşık 25 dakikada pişer. Pişirme aşamasının son 5 dakikasında kaşar peyniri rendesini serpin ve peynirler eriyip üzeri kızarınca fırından alın. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Abugannuş kebabının lezzetini artırmak için bazı ekstra ipuçları:
  • Közleme işlemini mangalda yaparak daha otantik bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Kuzu eti yerine tercihen dana eti kullanabilirsiniz, ancak kuzu etinin lezzeti daha baskın olacaktır.
  • Servis sırasında kebabın üzerine ince doğranmış taze nane veya maydanoz ekleyerek ferah bir aroma katabilirsiniz.
  • Yanında yoğurtlu mezeler veya lavaş ekmeği ile servis ederek yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz.

Abugannuş kebap, doğru malzemeler ve özenle yapıldığında sofralarınıza unutulmaz bir lezzet katacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Güncel

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri