Abugannuş Kebap Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumunu yansıtan nadir lezzetlerden biridir. Bu kebabın kokusu bile sizi mest etmeye yeter. Közlenmiş patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçer ve adeta yemeye doyamayacağınız bir kebaba dönüşür. Abugannuş kebabını dana etinden ziyade mutlaka kuzu eti ile yapmalısınız. Kuzu etine karşı kokusundan dolayı ön yargısı olanlar bu yemekle birlikte kendilerinde yeni bir çığır açabilirler. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel tatlarından biri olan Abugannuş kebabı mutlaka özüne uygun doğru bir şekilde yapılmalıdır. Merak ediyorsanız işte Abugannuş kebabı ve püf noktaları. Abugannuş Kebap için Gereken Malzemeler
Abugannuş Kebap Nasıl Yapılır? Abugannuş kebap yaparken lezzetin temelini közlenmiş sebzeler oluşturur. İlk olarak domates, biber ve patlıcanları ateşte közleyin. Asıl lezzet için odun ateşinde közlenmesi önerilir fakat ev şartlarında bu mümkün olmayacağından fırında ya da ocağın üzerinde közleyebilirsiniz. Közlenen domates, biber ve patlıcanları çok fazla ezmeden küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Bu aşamada tuz ve karabiberi ekleyip bekletin. Kuzu kuşbaşı etlerini zeytinyağı ile yüksek ateşte bir tavaya alın. Tavanızı önceden iyice ısıtırsanız etlerinizin suyu gitmez, lezzeti içinde kalır ve mühürlenmiş olurlar. Etlerin rengi dönene kadar çevirin. Bu aşamada etlere tuz eklemeyin ki etler sertleşmesin. Bu yemeği geniş bir tepside veya güveç bir kapta yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin göz zevkinizle alakalı. Güveç kabında yapacak olursanız öncelikle sotelediğiniz kuzu kuşbaşı etleri güvecin alt kısmına döşeyin. Etlerin üzerine sarımsakları iki parçaya bölüp ekleyin. Közlenmiş sebzeleri en üste koymadan önce tereyağını kısım kısım etlerin üzerine paylaştırın ve etlerin üzerini köz sebzelerle kapatın. Abugannuş kebabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Kuzu eti narin olduğundan yaklaşık 25 dakikada pişer. Pişirme aşamasının son 5 dakikasında kaşar peyniri rendesini serpin ve peynirler eriyip üzeri kızarınca fırından alın. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Abugannuş kebabının lezzetini artırmak için bazı ekstra ipuçları:
Abugannuş kebap, doğru malzemeler ve özenle yapıldığında sofralarınıza unutulmaz bir lezzet katacaktır. Afiyet olsun! |