Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk şiş kebap; birçok kebap çeşidi içerisinde yapımı belki de en kolay olan kebap çeşididir. Türk mutfağında kırmızı etin yeri her zaman çok özeldir. Fakat özellikle gençler ve çocuklar kırmızı et yemek konusunda daha seçici davranırlar. Kırmızı et yerine daha çok beyaz eti tercih ederler. Eğer doğal tavuk eti bulabiliyorsanız evdekilerin kırmızı eti az tüketmelerini sakın dert etmeyin. Aslında beyaz eti pişirmek her zaman daha pratiktir. Tavuk şiş kebap yaparken eti daha önceden terbiye etmek ve bunu doğru malzemeler kullanarak yapmak oldukça önemlidir. Et ne kadar iyi terbiye edilirse o kadar kolay pişer ve bir o kadar da lezzetli olur. Bunun için yapmanız gereken şey kebap yapmadan evvel bu hazırlıkları tamamlamaktır. Bu yüzden tavuk şiş kebap yapmaya bir iki gün öncesinden karar vermiş olmanız gerekmektedir. Yapımı çok kolay olsa da birden karar verip yapılacak bir yemek çeşidi değildir. Bu arada tavuk etini marine ederken bu aşamada sarımsak kullanmak son derece önemlidir. Sarımsak tavuk etinin ağır kokusunu alır ve daha aromalı bir tat almasını sağlar.

Tavuk şiş kebabın malzemeleri
  • 750 gr. Tavukgöğsü,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı kaymaklı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber,
  • 7 adet çeri domates,
  • 7-8 adet sivri biber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 7-8 adet ahşap şiş.
Tavuk şiş kebabın nasıl yapılır?

Şiş kebapların yapımına başlamadan evvel etin marine aşamasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlem için öncelikle sarımsakları dövün. Derin bir kâseye boşaltın. İçerisine zeytinyağı, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu da ilave ederek çatal yardımıyla iyice çırpın. Elde ettiğiniz sos etin terbiyesinde kullanılacak. Tavuk etini kare şeklinde 4 küp şeker büyüklüğünde doğrayın ve yıkayıp süzdükten sonra bu sosun içerisine dökün. Elinize mutfak eldiveni giyerek eti sos ile iyice özlü bir hale getirin. Terbiye için bekletilmesi gerektiğinden kabın kapağını dışarıya koku vermeyecek şekilde sıkıca kapatın ve buzdolabında bir gece dinlenmesi için bekletin. Çöp şişlerin pişmesi yaklaşık olarak 45 dakika sürer. Bu nedenle yemeğe yakın bir saatte yapmaya özen gösterin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Biberleri de yaklaşık 2 parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere sırayla sebzelerden ve tavuk etinden dizin. Etleri çok sıkı dizmemek için özen gösterin. Tüm malzeme bittiğinde uygun bir borcamın içerisine yağlı kâğıt serin ve tavuk şiş kebapları üzerine yerleştirerek yaklaşık 170 derece ısıda pişirin.

Tavuk Şiş Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Güncel

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri