Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birçok kebap çeşidi bulunuyor. Bunlardan biri de İslim Kebabı. İslim Kebabı'nın lezzetine doyum olmaz ve yapımı biraz zahmetli olsa da evde zaman ayırarak hazırlayabilirsiniz. Patlıcan ve kıyma ile yapılan bu eşsiz lezzeti nasıl yapabileceğinizi anlatalım. İslim Kebabı Malzemeleri
Sosu İçin
Üzerini Süslemek İçin
İslim kebabına ilk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde keserek başlıyoruz. Genellikle acı olan patlıcanların acısını çıkarmak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken biz de İslim Kebabı'nın köftesini yapmaya başlıyoruz. Derin bir karıştırma kabına kuru soğanı ince ince doğrayın. Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozları ince ince doğrayın ardından kıymayı karıştırma kabına koyun. Daha sonra kıymanın üzerine yumurtayı, ekmek içini ve tüm baharatları ekleyin ve 10 dakika kadar yoğurun. Kıyma karışımını 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan kıyma karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve sıvı yağda kızartın. Kebapların kızartma işlemi bittikten sonra sıra patlıcanlara geliyor. Suda beklettiğimiz patlıcanları çıkaralım ve havlu kâğıt yardımı ile kurutalım. Kuruttuğumuz patlıcanları da kızgın yağda kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra sıra İslim Kebabı'na şeklini vermeye geliyor. Tek bir patlıcan şeridi ve yaptığımız köfteyi sarıyoruz, üzerine yarım domates ve biber ekleyip bir kürdan yardımı ile birleştirip fırın tepsisine diziyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra domates salçası ve su ile hazırladığımız sosu İslim Kebabı'nın üzerinde gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. |
Bangu
24 Temmuz 2024 Çarşambaİslim Kebabı yaparken patlıcanlarının acısını almayı unuttum, bu durumda ne yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Bangu,
Patlıcanların acısını almayı unuttuysanız, endişelenmeyin. İslim Kebabı'nı yaparken bu durumu telafi edebilirsiniz. Patlıcanları kesip tuzlu suya yatırabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika kadar bekletirseniz, patlıcanların acısı büyük ölçüde azalacaktır. Ardından patlıcanları iyice durulayıp kurulayarak tarifinize devam edebilirsiniz. Ayrıca, pişirme sırasında yemeğin içerisine bir miktar şeker eklemek de acılığı dengelemeye yardımcı olabilir. Umarım bu yöntemler işinize yarar. Afiyet olsun!