kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









İslim Kebabı Nasıl Yapılır

İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsiniz. Patlıcan ve kıyma ile yapılan eşsiz bir lezzet. İslim kebabı nasıl yapabileceğinizi bahsedelim.

İslim Kebabı Malzemeleri
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1-2 dilim ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik 
Sosu İçin
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su 
Üzerini Süslemek için 
  • Çeri domatesi 
  • Yeşil biber 
  • Kürdan 
İslim Kebabı Nasıl Yapılır 

İslim kebabına ilk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesip kesiyoruz. Genellikle acı olan patlıcanların acısını çıkarmak için yarım saat kadar tuzlu su da bekletelim.
İslim Kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanlar tuzlu su da beklerken bizde islim kebabının köftesini yapmaya başlayalım. Derin bir karıştırma kabına kuru soğanı ince ince doğrayın. Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozları ince ince doğrayın ardında kıymayı karıştırma kabına koyun. Daha sonra kıymanın üstüne yumurtayı, ekmek içini ve bütün baharatları ekleyin ve 10 dakika kadar yoğurun. Kıyma karışımını 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan kıyma karışımını ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ve sıvı yağ kızartıyor. Kebapları kızartma işlemi bittikten sonra sıra geldi patlıcanlara. Su da beklettiğimiz patlıcanları çıkaralım ve havlu kağıt yardımı ile kurutalım. Kuruttuğumuz patlıcanları da kızgın yağda kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra sıra geldi islim kebabını şeklini vermeye. Tek bir patlıcanı ve yaptığımız köfteyi sarıyoruz üzerine yarım domates ve biber  ekleyip bir kürdan yardımı ile birleştirip fırın tepsisine diziyoruz. Sarma işlemi bitikten sonra domates ve su ile yaptığımız sosu islim kebabının üzerinde gezdiriyoruz daha önce ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:11:38

İslim Kebabı Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İslim Kebabı Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018