İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
24 Temmuz 2024

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?


Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birçok kebap çeşidi bulunuyor. Bunlardan biri de İslim Kebabı. İslim Kebabı'nın lezzetine doyum olmaz ve yapımı biraz zahmetli olsa da evde zaman ayırarak hazırlayabilirsiniz. Patlıcan ve kıyma ile yapılan bu eşsiz lezzeti nasıl yapabileceğinizi anlatalım.

İslim Kebabı Malzemeleri

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 dilim ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Üzerini Süslemek İçin

  • Çeri domatesi
  • Yeşil biber
  • Kürdan


İslim kebabına ilk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde keserek başlıyoruz. Genellikle acı olan patlıcanların acısını çıkarmak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken biz de İslim Kebabı'nın köftesini yapmaya başlıyoruz. Derin bir karıştırma kabına kuru soğanı ince ince doğrayın. Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozları ince ince doğrayın ardından kıymayı karıştırma kabına koyun. Daha sonra kıymanın üzerine yumurtayı, ekmek içini ve tüm baharatları ekleyin ve 10 dakika kadar yoğurun. Kıyma karışımını 20 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş olan kıyma karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve sıvı yağda kızartın. Kebapların kızartma işlemi bittikten sonra sıra patlıcanlara geliyor. Suda beklettiğimiz patlıcanları çıkaralım ve havlu kâğıt yardımı ile kurutalım. Kuruttuğumuz patlıcanları da kızgın yağda kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra sıra İslim Kebabı'na şeklini vermeye geliyor. Tek bir patlıcan şeridi ve yaptığımız köfteyi sarıyoruz, üzerine yarım domates ve biber ekleyip bir kürdan yardımı ile birleştirip fırın tepsisine diziyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra domates salçası ve su ile hazırladığımız sosu İslim Kebabı'nın üzerinde gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bangu

24 Temmuz 2024 Çarşamba

İslim Kebabı yaparken patlıcanlarının acısını almayı unuttum, bu durumda ne yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Bangu,

Patlıcanların acısını almayı unuttuysanız, endişelenmeyin. İslim Kebabı'nı yaparken bu durumu telafi edebilirsiniz. Patlıcanları kesip tuzlu suya yatırabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika kadar bekletirseniz, patlıcanların acısı büyük ölçüde azalacaktır. Ardından patlıcanları iyice durulayıp kurulayarak tarifinize devam edebilirsiniz. Ayrıca, pişirme sırasında yemeğin içerisine bir miktar şeker eklemek de acılığı dengelemeye yardımcı olabilir. Umarım bu yöntemler işinize yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?