İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Biraz zahmet gerektiren bir yemek olduğu için yemek gününden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilir. Aynı zamanda islim kebabını hazırlayıp buzluğa da kaldırabilirsiniz. Bunun için üzerine bir streç film veya folyo geçirmeniz gerekir. Bu sayede yemeğiniz hem hazır olacaktır hem de siz yorulmamış.

İslim Kebabı İçin gerekli Malzemeleri
  • 5 adet patlıcan
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 şeker kaşığı kimyon
  • 1 tane yumurta
  • 4 tane domates
  • 3 tane yeşilbiber
  • 3 diş sarımsak
  • Patlıcanı kızartmak için sıvıyağ
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim kebabını hazırlama için öncelikle patlıcanlar ile başlayın. Bunun için patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyun ve patlıcanın kalığına göre uzunlamasına olacak şekilde 4 parçaya kesin. Akabinde patlıcanları tuzlu suya alıp siyah suyu ve acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları suyun içerisinden alın ve havlu kâğıda sarıp bekletin. Suyu çıkan patlıcanları kızartmak için yağ tenceresinin içerisine sıvıyağ ilave edin. Yağ ısınınca patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran patlıcanları tekrar havlu kâğıdın üzerine alın ve yağını çekmesi için bekletin. Patlıcanlar yağını havlu kâğıda verirken siz de bu arada köfte harcını hazırlamaya geçebilirsiniz.

Köfte harcını hazırlamak için bir tane orta boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve geniş bir karıştırma kabının içerisine rendeleyerek ilave edin. Bu arada kuru soğanın suyunu süzebilir ve sade kendini kullanabilirsiniz. Kuru soğanların üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ardından bir tane yumurta, rendelenmiş sarımsak, galeta unu kıymayı ilave edip köfte harcını karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar köfte harcını yoğurun. Sürenin ardından buzdolabına kaldırın ve 10 dakika kadar bekletin. Buzdolabın da beklemekte olan köfte harcını çıkartın ve ceviz iriliğinde parçalar kopartıp yuvarlayın. Ardından hafif yassılaştırın ve kızgın yağın içerisinde köfteleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran köfteleri alın ve bir tabağın içerisine yerleştirin.

Kızartılmış olan köfteleri soğuyana dek bekletin. Soğuduktan sonra ise önceden kızartılmış olan patlıcanlardan iki tanesini alın ve çarpı şeklinde tezgâhın üzerine yerleştirin. Patlıcanların orta kısmına önceden hazırlanıp kızartılan köftelerden yerleştirin. Patlıcanları tekrar üst üste gelecek şekilde kapatın ve üzerine kürdan batırın. Diğer köfte ve patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.

Şekil verilen kebapları fırın tepsisinin üzerine alın. Domates ve biberleri yıkadıktan sonra hafif iri olacak şekilde dilimleyin. Kebapların üzerine bir tane domates ve bir tane biber dilimi ilave edin. Bir yemek kaşığı salça ve iki su bardağı sıcak suyu karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisine döküp tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırında islim kebabını kızarana dek pişirin. Eğer kebabın suyunu bitmiş ise bu arada fırın tepsisinin içerisine sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan islim kebabını sıcak olarak yanında salata ve pirinç pilavı hazırlayıp sunum yapabilirsiniz.

İslim Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri