İslim Kebabı

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Biraz zahmet gerektiren bir yemek olduğu için yemek gününden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilir. Aynı zaman da islim kebabını hazırlayıp buzluğa da kaldırabilirsiniz. bunun için üzerine bir streç film veya folyo geçirmeniz gerekir. Bu sayede yemeğiniz hem hazır olacaktır hem de siz yorulmamış…

İslim Kebabı İçin gerekli Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 şeker kaşığı kimyon
  • 1 tane yumurta
  • 4 tane domates
  • 3 tane yeşilbiber
  • 3 diş sarımsak
  • Patlıcanı kızartmak için sıvıyağ

İslim Kebabı Hazırlanışı

İslim kebabını hazırlama için öncelikle patlıcanlar ile başlayın. Bunun için patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyun ve patlıcanın kalığına göre uzunlamasına olacak şekilde 4 parçaya kesin. Akabinde patlıcanları tuzlu suya alıp siyah suyu ve acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları suyun içerisinden alın ve havlu kağıda sarıp bekletin. Suyu çıkan patlıcanları kızartmak için yağ tenceresinin içerisine sıvıyağ ilave edin. yağ ısınınca patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran patlıcanları tekrar havlu kağıdın üzerine alın ve yağını çekmesi için bekletin. Patlıcanlar yağını havlu kağıda verirken siz de bu arada köfte harcını hazırlamaya geçebilirsiniz.

Köfte harcını hazırlamak için bir tane orta boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve geniş bir karıştırma kabının içerisine rendeleyerek ilave edin. Bu arada kuru soğanın suyunu süzebilir ve sade kendini kullanabilirsiniz. Kuru soğanların üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ardından bir tane yumurta, rendelenmiş sarımsak, galeta unu kıymayı ilave edip köfte harcını karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar köfte harcını yoğurun. Sürenin ardından buzdolabına kaldırın ve 10 dakika kadar bekletin. Buzdolabın da beklemekte olan köfte harcını çıkartın ve ceviz iriliğinde parçalar kopartıp yuvarlayın. Ardından hafif yassılaştırın ve kızgın yağın içerisinde köfteleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran köfteleri alın ve bir tabağın içerisine yerleştirin.

Kızartılmış olan köfteleri soğuyana dek bekletin. Soğuduktan sonra ise önceden kızartılmış olan patlıcanlardan iki tanesini alın ve çarpı şeklinde tezgahın üzerine yerleştirin. Patlıcanların orta kısmına önceden hazırlanıp kızartılan köftelerden yerleştirin. Patlıcanları tekrar üst üste gelecek şekilde kapatın ve üzerine kürdan batırın. Diğer köfte ve patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.

Şekil verilen kebapları fırın tepsisinin üzerine alın. Domates ve biberleri yıkadıktan sonra hafif iri olacak şekilde dilimleyin. Kebapların üzerine bir tane domates ve bir tane biber dilimi ilave edin. bir yemek kaşığı salça ve iki su bardağı sıcak suyu karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisine döküp tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırın da islim kebabını kızarana dek pişirin. Eğer kebabın suyunu bitmiş ise bu arada fırın tepsisinin içerisine sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan islim kebabını sıcak olarak yanında salata ve pirinç pilavı hazırlayıp sunum yapabilirsiniz.

Son Güncelleme : 27.10.2018 12:41:42

İslim Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "İslim Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018