İslim Kebabı İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Biraz zahmet gerektiren bir yemek olduğu için, yemek gününden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Aynı zamanda islim kebabını hazırlayıp buzluğa da kaldırabilirsiniz. Bunun için üzerine bir streç film veya folyo geçirmeniz gerekir. Bu sayede yemeğiniz hazır olacak ve siz de yorulmamış olacaksınız. İslim Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? İslim kebabını hazırlamak için öncelikle patlıcanlarla başlayın. Bunun için patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun ve patlıcanları uzunlamasına olacak şekilde dört parçaya kesin. Ardından patlıcanları tuzlu suya alıp siyah suyu ve acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları suyun içerisinden alın ve havlu kâğıda sarıp bekletin. Suyu çıkan patlıcanları kızartmak için yağ tenceresine sıvı yağ ilave edin. Yağ ısınınca patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran patlıcanları tekrar havlu kâğıdın üzerine alın ve yağını çekmesi için bekletin. Patlıcanlar yağını havlu kâğıda verirken siz de bu arada köfte harcını hazırlamaya geçebilirsiniz. Köfte harcını hazırlamak için bir tane orta boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve geniş bir karıştırma kabına rendeleyerek ilave edin. Bu arada kuru soğanın suyunu süzebilir ve sade kendisini kullanabilirsiniz. Kuru soğanın üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ardından bir tane yumurta, rendelenmiş sarımsak, galeta unu ve kıymayı ilave edip köfte harcını karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar köfte harcını yoğurun. Sürenin ardından buzdolabına kaldırın ve 10 dakika kadar bekletin. Buzdolabında beklemekte olan köfte harcını çıkarın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından hafif yassılaştırın ve kızgın yağın içerisinde köfteleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran köfteleri alın ve bir tabağın içerisine yerleştirin. Kızartılmış olan köfteleri soğuyana dek bekletin. Soğuduktan sonra ise önceden kızartılmış patlıcanlardan iki tanesini alın ve çarpı şeklinde tezgâhın üzerine yerleştirin. Patlıcanların orta kısmına önceden hazırlanıp kızartılan köftelerden yerleştirin. Patlıcanları tekrar üst üste gelecek şekilde kapatın ve üzerine kürdan batırın. Diğer köfte ve patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. Şekil verilen kebapları fırın tepsisine alın. Domates ve biberleri yıkadıktan sonra iri olacak şekilde dilimleyin. Kebapların üzerine bir dilim domates ve bir dilim biber ekleyin. Bir yemek kaşığı salça ve iki su bardağı sıcak suyu karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisine döküp tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırında islim kebabını kızarana dek pişirin. Eğer kebabın suyu bitmişse, fırın tepsisine sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan islim kebabını sıcak olarak yanında salata ve pirinç pilavı ile sunum yapabilirsiniz. |