Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan kebabı, pratik bir tarif olan sultan kebabı tavuklu, kıymalı veya kuşbaşı et ile hazırlanabilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir durumdur. Sultan kebabının hazırlanması düşünülenin aksine oldukça pratik olmaktadır. Kolay bir şekilde hazırlanabilir ve sofranızı renklendirebilir. Özellikle davet sofraları için kaçınılmaz bir tarif olacaktır. Sultan kebabını et sevmeyen çocuklarına hazırlayabilir ve onlara eti sevdirebilirsiniz.

Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane hazır yufka
İç Harcı için
  • 400 gr kıyma
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane yeşilbiber
Üzeri için
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz
Islatmak için
  • 2 su bardağı et suyu
Yağlı Sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. Bunun için yanmaz bir tavanın içerisine kıymayı ilave edin ve kavurun. Biberleri temizleyin ve ortadan ikiye kesip iç kısımların da pulları ayıklayın. Biberleri minik şekiller de doğrayın ve kıymanın içerisine ilave edin. Bir tane kuru soğanın kabukları soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları da tanın içerisine alıp karıştırın. İç harcın tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın. Harmanlanmış olan malzemeleri ocağın üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Sürenin ardından iç harcı ocağın üzerinden alın ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Kebabın yufkalarını hazırlamak için de yufkaları üst üste yerleştirin ve eşit şekilde 12 üçgen parçaya kesin. Bu aşama da eğer yufkalar normal boyuttan küçük ise 8 eşit parçaya da kesebilirsiniz. Kesilen parçalardan bir tanesini alın ve üzerine bir fırça ile et suyu veya normal su sürün. Ardından yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Hazırlanmış olan börekleri yağlı kâğıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün börekleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Börekler kızardıktan sonra tepsiyi fırından alın.

Kebapları ısıtılmış olan et veya tavuk suyunun içerisine batırıp tezgâhın veya et tahtasının üzerine alın. Kebapları 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilmiş olan kebapları bir servis tabağı veya borcamın üzerine dizin. Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Tuz ilavesi de yapıp yoğurdu karıştırın. Hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurdu kebapların üzerine gezdirin. Diğer taraftan yanmaz bir tava veya sos tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Hafif yanmış olan yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın.

Hazırlanmış olan sosu yoğurdun üzerine bir kaşık ile gezdirerek dökün. Hazırlanmış olan sultan kebabını servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sultan Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri