Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı

Sultan kebabı, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir ve genellikle davet sofralarının baş tacıdır. Bu muhteşem lezzet, tavuklu, kıymalı veya kuşbaşı et ile hazırlanabilir, bu tamamen kişisel tercihlerinize bağlıdır. Sultan kebabı, düşünülenin aksine oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir ve sofralarınızı renklendirebilir. Özellikle et sevmeyen çocuklara eti sevdirmek için harika bir tercihtir.

Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

İç Harcı İçin

  • 400 gram kıyma
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yeşilbiber

Üzeri İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Islatmak İçin

  • 2 su bardağı et suyu

Yağlı Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. Bunun için yanmaz bir tavaya kıymayı ilave edin ve kavurun. Biberleri temizleyin, ortadan ikiye kesip iç kısımlarından çekirdekleri ayıklayın. Biberleri minik parçalar halinde doğrayın ve kıymanın içine ilave edin. Bir adet kuru soğanın kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Doğranmış soğanları da tavaya ekleyip karıştırın. İç harcın tuz ve baharatlarını da ilave ederek harmanlayın. Harmanlanmış olan malzemeleri ocakta yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Sürenin ardından iç harcı ocaktan alın ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Yufkaları hazırlamak için yufkaları üst üste yerleştirin ve eşit şekilde 12 üçgen parçaya kesin. Eğer yufkalar normal boyuttan küçükse 8 eşit parçaya da kesebilirsiniz. Kesilen parçalardan bir tanesini alın ve üzerine bir fırça ile et suyu veya normal su sürün. Ardından yufkaları sigara böreği şeklinde sarın. Hazırlanmış olan börekleri yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün börekleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Börekler kızardıktan sonra tepsiyi fırından alın.

Kebapları ısıtılmış olan et suyu veya tavuk suyunun içine batırıp tezgahın veya et tahtasının üzerine alın. Kebapları 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilmiş olan kebapları bir servis tabağı veya borcamın üzerine dizin. Yoğurdu bir kasenin içine alın ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Tuz ilavesi yapıp yoğurdu karıştırın. Hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurdu kebapların üzerine gezdirin. Diğer taraftan yanmaz bir tava veya sos tenceresinin içine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Eritilen yağın içine bir tatlı kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın.

Hazırlanmış olan sosu yoğurdun üzerine bir kaşık ile gezdirerek dökün. Hazırlanmış olan sultan kebabını servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Erduran

11 Temmuz 2024 Perşembe

Sultan kebabının tarifi oldukça ilginç ve lezzetli görünüyor. Acaba yufkaları sigara böreği gibi sardıktan sonra fırında kızartırken dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı? Yani, yufkaların kurumasını önlemek için neler yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Erduran Bey,

Sultan kebabı yaparken yufkaların kurumasını önlemek için birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz. Öncelikle, yufkaları sardıktan sonra üzerlerine hafifçe tereyağı veya sıvı yağ sürebilirsiniz. Bu, yufkaların hem daha lezzetli olmasını sağlar hem de kurumasını önler. Ayrıca, fırının çok yüksek sıcaklıkta olmamasına dikkat edin; 180-200 derece arası ideal olur. Yufkaların kenarlarının fazla kızarmasını önlemek için ise, yufkaları sarmadan önce iç harcını fazla sulu yapmamaya özen gösterin. Bu şekilde yufkalar daha yumuşak ve lezzetli kalacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri