kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Mengen Kebabı

 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir yerdir. Mengen aşçıları ve yemekleriyle ünlü bir ilçemizdir. Dünyaca ünlü Mengen li aşçılar yurt içinde ve yurt dışında Türkiye mutfağını en iyi şekilde temsil edip tanıtmaktadırlar. Mengen mutfağının ve aşçılarının ünü ta Osmanlıya dayanmaktadır. Öyle ki Mustafa Kemal Atatürk' ün aşçısı da Mengenliydi. Mengen aşçılar festivali kültür ve turizme katkısı açısından büyük önem taşımaktadır. Mengenin köylerinde hemen hemen her evin bahçesinde toprak tandır veya tuğla fırın bulunmaktadır. Mengen yemek kültürüne oldukça fazla önem veren bir ilçedir. Oldukça fazla yemek ve kebap çeşitli bulunmaktadır. Mengen kebabı bunlardan sadece bir tanesidir. Mengen kebabı Bolu'da  bulunun hemen hemen her restoran ve lokantalarda bulup tatmak mümkündür. 
 
Mengene özgü bazı yemekler
  • Tavuklu Mengen pilavı,
  • Taze fasulyeli Mengen çorbası,
  • Yedi göller Mengen kebabı, 
  • Mengen sütlü oymac çorbası, 
  • Sakız bakla Mengen çorbası, 
  • Mengen usulü krep,
  • Mengen kuzu güveç,
  • Mantarlı Mengen mantısı,
  • Küllü çörek Mengen kömbesi,
  • Keşli cevizli Mengen eriştesi,
  • Kaymaklı Mengen hosmerim, 
  • Ispanaklı Mengen katmeri,
  • Gırma Mengen böreği, 
  • Balkabakli Mengen gözlemesi,
  • Kaldırık Mengen dolma, 
    Mengen kebabı 
  • 500 gr kuş başı
    Mengen Kebabı

    ı et,
  • 3 Adet orta boy patates,
  • 3 adet havuç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 avuç bezelye 150 gr,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
  • 3 çorba kaşığı tere yağı,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Kızartması için sıvı yağ,
Beşamel sosu için
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un,
  • 2 çorba kaşığı margarin,
  • Arzu edildiği kadar tuz,
Soğanları küçük doğrayıp tereyağı ile kavuruyoruz. Küçük kuşbaşı şeklinde doğradığımız etleri de ilave edip bir güzel kavuruyoruz. 3 bardan sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta sebzeler kuş başı şeklinde doğranıp kızartılıp cam tepsiye alıyoruz.  Pişen etleri kızarttığımız sebzelerle baharatlarla karıştırıp  bir porsiyonluk kaseye alıyoruz. Kaşık yardımıyla iyice bastırdığımız Mengen kebaplarını bir tepsiye ters çeviriyoruz. kebapların üzerine beşamel sosu gezdirip 200 derece önceden ısıttığımız fırında 10 dk pişirip üzerine kaşar rendesi serpiyoruz sonra tekrar fırına sürüp üstü kızarana kadar bekletiyoruz. Fırından çıkardığımız Mengen kebabını sıcak servis yapalım. 

 Beşamel sosu hazırlanışı

3 kaşık tereyağı tavaya alınıp ocakta eritilir üzerine 3 kaşık un ilave edip kavrulur Pembeleştirilmeden  kavurduğumuz unun üzerine azar azar süt ilave edip  muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatıp tuz ilave edip ocaktan indiriyoruz. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:11:15

Mengen Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mengen Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018