Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı

Tavuk kebabı, tavuk etini sevenler için kaçınılmaz bir lezzettir. Davet masalarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tavuk kebabı, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Diğer kebap çeşitleri gibi el oyalamayan tavuk kebabı, acil durumlarda da kolaylıkla hazırlanabilir. Çocukların da severek tükettiği bu lezzeti, ailenizin bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz.

Tavuk Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane bütün tavuk
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Terbiye İçin

  • 1 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

Tüm olarak temin edilen tavuk parçalarına ayrılır ve yıkanır. Yıkanmış olan tavuk etlerini iyi şekilde kurulayın. Kuruladıktan sonra etleri terbiyelemek için kuru soğanı rendeleyin ve içerisine tuz ilave edip karıştırın. Etleri terbiyenin içerisine alın ve yarım saat kadar bekletin.

Diğer taraftan, tereyağını bir tavanın içerisine alın ve eritin. Isınmış olan yağın içerisine etleri ilave edin ve arkalı önlü olacak şekilde iki tarafını da kızartmaya özen gösterin. Kızarmış olan tavuk etlerini derin bir tencerenin içerisine alın. Etlerin üzerine ilave edeceğiniz kuru soğanı ve biberi ince şekilde dilimleyip ilave edin. Tavuk kebabının sıcak suyunu yemeğin üzerine yavaşça dökün ve 25 dakika kadar pişmesi için ocağın üzerine alın. Kısık ateşte tavuk kebabını pişirmeye dikkat edin. Sürenin ardından yemeği ocaktan alın ve sıcak şekilde servis yapın.

Ekstra Bilgiler

** Tavuk kebabını daha lezzetli hale getirmek için, terbiyeye bir miktar limon suyu veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Bu, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

** Tavuk kebabını servis ederken, yanına pilav veya bulgur pilavı ekleyerek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Ayrıca, mevsim salatası ile de güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Merafi

12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk kebabını yaparken tavuğu tamamen parçalara ayırmak mı gerekiyor yoksa bütün olarak da pişirilebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merafi, tavuk kebabı yaparken tavuğu tamamen parçalara ayırmak daha iyi olur. Bu şekilde tavuğun her tarafı eşit şekilde pişer ve lezzeti daha iyi dağılır. Ayrıca, parçalar halinde pişirmek marinasyonun daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Ancak, bütün olarak pişirmek istersen de bu mümkündür fakat pişme süresi daha uzun olacaktır ve dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerekir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri