Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı

Orman kebabı, bol malzeme ile hazırlanan bir yemek türüdür. Et yemekleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Bunun nedeni, doyurucu özelliğinin fazla olması ve vitamin ile mineral açısından zengin olmasıdır. Orman kebabının çok lezzetli olmasını istiyorsanız, mutlaka fırında pişirmenizi tavsiye ederiz. Ateşin üzerinde piştikten sonra fırına gönderilen orman kebabı, lezzet ve görüntü açısından daha hoş olmaktadır.

Orman kebabı, davet yemekleri arasında çok tercih edilen bir yemektir. Et ve sebzenin bir arada bulunduğu orman kebabını, sevdikleriniz için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Orman kebabını arzu ederseniz köfte ile de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartabilir ve aynı şekilde tarifi uygulayabilirsiniz.

Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 750 gr dana eti
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 4 tane iri boy patates
  • 2 tane iri boy havuç
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yıkayıp kurulayın. Yıkanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine tereyağı ve sıvı yağ ilavesi yapıp karıştırın.

Soğanın kabuklarını temizleyin ve halka şeklinde doğrayın. Doğranmış olan soğanları etlerin yanına ilave edip kavurmaya devam edin. Patates ile havucun kabuklarını soyun. Havuçları halka şeklinde, patatesleri ise küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri bir güzel yıkayıp kurulayın.

Kızartma tenceresinin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve yağı ısıtın. Yüksek ateşte tencereyi yerleştirin ve yağ ısınınca patatesleri tencerenin içerisine alıp kızartın. Kızartılan patatesleri tencereden alıp havlu kağıdın bulunduğu tabağın içerisine ilave edin. Havuçları da aynı şekilde kızartın ve patateslerin yanına alın.

Diğer taraftan pişmiş olan etleri bir fırın tepsisinin içerisine çıkarın ve üzerine kızarmış olan patatesler ile havuçları ilave edip harmanlayın. Bir yemek kaşığı domates salçası ile bir tatlı kaşığı biber salçasını bir kasenin içerisine alın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapıp karıştırın.

Kırmızı pul biber ve karabiberi de salçalı sosun içerisine ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisinde bulunan malzemelerin üzerine gezdirin. Haşlanmış olan bir su bardağı bezelyeyi de orman kebabının üzerine gezdirin ve malzemeleri karıştırın.

Orman kebabı, fırına göndermek için hazır hale gelmiştir. Fırın tepsisini fırına gönderin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Fırının içerisinde orman kebabını yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından tepsiyi fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz yanına pilav ve cacık hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sunum şeklinize ve damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri