Orman Kebabı Orman kebabı, bol malzeme ile hazırlanan bir yemek türüdür. Et yemekleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Bunun nedeni, doyurucu özelliğinin fazla olması ve vitamin ile mineral açısından zengin olmasıdır. Orman kebabının çok lezzetli olmasını istiyorsanız, mutlaka fırında pişirmenizi tavsiye ederiz. Ateşin üzerinde piştikten sonra fırına gönderilen orman kebabı, lezzet ve görüntü açısından daha hoş olmaktadır. Orman kebabı, davet yemekleri arasında çok tercih edilen bir yemektir. Et ve sebzenin bir arada bulunduğu orman kebabını, sevdikleriniz için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Orman kebabını arzu ederseniz köfte ile de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartabilir ve aynı şekilde tarifi uygulayabilirsiniz. Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
Orman Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yıkayıp kurulayın. Yıkanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine tereyağı ve sıvı yağ ilavesi yapıp karıştırın. Soğanın kabuklarını temizleyin ve halka şeklinde doğrayın. Doğranmış olan soğanları etlerin yanına ilave edip kavurmaya devam edin. Patates ile havucun kabuklarını soyun. Havuçları halka şeklinde, patatesleri ise küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri bir güzel yıkayıp kurulayın. Kızartma tenceresinin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve yağı ısıtın. Yüksek ateşte tencereyi yerleştirin ve yağ ısınınca patatesleri tencerenin içerisine alıp kızartın. Kızartılan patatesleri tencereden alıp havlu kağıdın bulunduğu tabağın içerisine ilave edin. Havuçları da aynı şekilde kızartın ve patateslerin yanına alın. Diğer taraftan pişmiş olan etleri bir fırın tepsisinin içerisine çıkarın ve üzerine kızarmış olan patatesler ile havuçları ilave edip harmanlayın. Bir yemek kaşığı domates salçası ile bir tatlı kaşığı biber salçasını bir kasenin içerisine alın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapıp karıştırın. Kırmızı pul biber ve karabiberi de salçalı sosun içerisine ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisinde bulunan malzemelerin üzerine gezdirin. Haşlanmış olan bir su bardağı bezelyeyi de orman kebabının üzerine gezdirin ve malzemeleri karıştırın. Orman kebabı, fırına göndermek için hazır hale gelmiştir. Fırın tepsisini fırına gönderin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Fırının içerisinde orman kebabını yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından tepsiyi fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz yanına pilav ve cacık hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sunum şeklinize ve damak zevkinize kalmıştır. Afiyet olsun. |