Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Yufkalı şiş kebabın köftesinin yapımı son derece önem arz etmektedir. İçerisindeki köfte ne kadar lezzetli olursa kebapta o kadar güzel olur. Ayrıca ben dış kısmında kullanacağım yufkanın market yufkası olmasından ziyade el açması günlük yufka olmasına özen gösteriyorum. Böylece dışındaki malzeme daha çıtır çıtır oluyor. Ben bazen misafirlerim ya da özel yemeklerde değişik bir şeyler hazırlamayı çok seviyorum. Böylece hem benim misafir ağırlamak konusunda kendime olan güvenim daha fazla artıyor hem de misafirlerim memnun bir şekilde masadan kalkıyorlar. Yufkalı şiş kebabı misafirleriniz için mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem göze hem damağa hitap eden kebap sayesinde yemek kültürünüze bir yenisi daha eklenmiş olacaktır.

Yufkalı şiş kebap için gerekli malzemeler
  • 750 gr. Az yağlı dana kıyma,
  • 100 gr. Taze kaşar peyniri,
  • 2 adet el açması hazır yufka,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı galeta unu,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Yeteri kadar tuz.
Yufkalı Şiş Kebap Sosu için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 adet domates,
  • 500 gr. Kaymaklı yoğurt.
Yufkalı Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirin. Derin bir kâsenin içerisine kıymanın tamamını boşaltın ve üzerine rendelenmiş sebzeleri, baharatları, tuzu ve galeta ununu ilave ederek iyice yoğurun. En son olarak içerisine taze kaşar peynirini rendeleyin ve karıştırarak 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı rulo haline getirin. Tere yağını eritin ve yufkaları ortadan dörde bölün. Her bir parçaya tereyağı sürün ve köftelerin her birini bu yufkalara sarın. Yufkaları yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tahta şişlere köfteli kısımları üsten görünecek şekilde dizin. Tüm malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edin. İşlemi tamamladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir borcama tüm yufkalı şiş kebapları dizin ve yaklaşık 170 derece ısıda köfteler pişene kadar kızartın. Bu arada sosu için tereyağı ve domatesi kavurun içerisine salçaları da ekleyin. Köfteler piştiğinde henüz sıcak iken şişten çıkartarak tabağa dizin. Üzerine sos dökün. Yanına da kaymaklı yoğurt koyarak servis edin.

Yufkalı Şiş Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri