Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı Şiş Kebap, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve sunumuyla göz dolduran bir kebap çeşididir.

Yufkalı Şiş Kebap Nedir?

Görüntü itibariyle beyti kebabına benzerlik gösteren Yufkalı Şiş Kebap, pratik yapımı ve lezzetiyle dikkat çeker. Köftesinin lezzeti, bu kebabın anahtar bileşenidir. Ayrıca, dış kısmında kullanılan yufkanın ev yapımı ve günlük olmasına özen göstermek, kebabın çıtırlığını artırır.

Malzemeler

  • 750 gr. az yağlı dana kıyma
  • 100 gr. taze kaşar peyniri
  • 2 adet el açması hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Sos Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 500 gr. kaymaklı yoğurt

Yufkalı Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirin. Derin bir kâsenin içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş sebzeleri, baharatları, tuzu ve galeta ununu ekleyerek iyice yoğurun. Son olarak içine rendelenmiş taze kaşar peynirini ilave edin ve karışımı 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı rulo haline getirin. Tereyağını eritin ve yufkaları ortadan dörde bölün. Her bir parçaya tereyağı sürün ve köfteleri bu yufkalara sarın. Yufkaları yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tahta şişlere köfteli kısımlar üstten görünecek şekilde dizin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. İşlemi tamamladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir borcama tüm yufkalı şiş kebapları dizin ve yaklaşık 170 derece ısıda köfteler pişene kadar kızartın. Bu arada sos için tereyağı ve domatesi kavurun, içine salçaları da ekleyin. Köfteler piştiğinde henüz sıcak iken şişten çıkararak tabağa dizin. Üzerine sos dökün ve yanına kaymaklı yoğurt koyarak servis edin.

Ekstra İpuçları

  • Köfte harcını bir gün önceden hazırlayıp, buzdolabında dinlendirirseniz lezzeti artacaktır.
  • Yufkaları sararken dikkatli olun, köftelerin sıkıca sarıldığından emin olun.
  • Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve sumak serperek sunumu zenginleştirebilirsiniz.

Yufkalı Şiş Kebap, misafirlerinizi ağırlarken sunabileceğiniz hem göz hem de damak zevkine hitap eden bir yemektir. Kolay yapımı ve lezzetiyle, yemek kültürünüze yeni bir tat katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bitengül

12 Temmuz 2024 Cuma

Evde kolayca yapabileceğim yufkalı şiş kebap hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim? Köftenin lezzeti için hangi baharatları kullandınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elbette Bitengül, yufkalı şiş kebap evde yapabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli bir tariftir. Köftenin lezzetini arttırmak için genellikle kimyon, karabiber, pul biber, kekik ve tuz kullanılır. Ayrıca biraz sarımsak ve ince doğranmış soğan da ekleyerek köftenin daha aromatik olmasını sağlayabilirsiniz. Köfte harcını yoğurduktan sonra şişlere geçirip yufkaya sararak fırında pişirebilirsiniz. Bu tarifle misafirlerinize de farklı ve hoş bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri