Yufkalı Şiş Kebap Yufkalı Şiş Kebap, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve sunumuyla göz dolduran bir kebap çeşididir. Yufkalı Şiş Kebap Nedir? Görüntü itibariyle beyti kebabına benzerlik gösteren Yufkalı Şiş Kebap, pratik yapımı ve lezzetiyle dikkat çeker. Köftesinin lezzeti, bu kebabın anahtar bileşenidir. Ayrıca, dış kısmında kullanılan yufkanın ev yapımı ve günlük olmasına özen göstermek, kebabın çıtırlığını artırır. Malzemeler
Sos Malzemeleri
Yufkalı Şiş Kebap Nasıl Yapılır? İlk olarak kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirin. Derin bir kâsenin içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş sebzeleri, baharatları, tuzu ve galeta ununu ekleyerek iyice yoğurun. Son olarak içine rendelenmiş taze kaşar peynirini ilave edin ve karışımı 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı rulo haline getirin. Tereyağını eritin ve yufkaları ortadan dörde bölün. Her bir parçaya tereyağı sürün ve köfteleri bu yufkalara sarın. Yufkaları yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tahta şişlere köfteli kısımlar üstten görünecek şekilde dizin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. İşlemi tamamladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir borcama tüm yufkalı şiş kebapları dizin ve yaklaşık 170 derece ısıda köfteler pişene kadar kızartın. Bu arada sos için tereyağı ve domatesi kavurun, içine salçaları da ekleyin. Köfteler piştiğinde henüz sıcak iken şişten çıkararak tabağa dizin. Üzerine sos dökün ve yanına kaymaklı yoğurt koyarak servis edin. Ekstra İpuçları
Yufkalı Şiş Kebap, misafirlerinizi ağırlarken sunabileceğiniz hem göz hem de damak zevkine hitap eden bir yemektir. Kolay yapımı ve lezzetiyle, yemek kültürünüze yeni bir tat katacaktır. |
Bitengül
12 Temmuz 2024 CumaEvde kolayca yapabileceğim yufkalı şiş kebap hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim? Köftenin lezzeti için hangi baharatları kullandınız?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaElbette Bitengül, yufkalı şiş kebap evde yapabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli bir tariftir. Köftenin lezzetini arttırmak için genellikle kimyon, karabiber, pul biber, kekik ve tuz kullanılır. Ayrıca biraz sarımsak ve ince doğranmış soğan da ekleyerek köftenin daha aromatik olmasını sağlayabilirsiniz. Köfte harcını yoğurduktan sonra şişlere geçirip yufkaya sararak fırında pişirebilirsiniz. Bu tarifle misafirlerinize de farklı ve hoş bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!