Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Hakkında Genel Bilgi

Parmak kebabı, et ve patlıcan ile yapılan enfes bir yemektir. Özellikle patlıcanı çok sevenler için parmak kebabı ideal bir seçenek olacaktır. Kebap çeşitleri arasında parmak kebabı, evde en çok yapılan ve tercih edilendir. Davet masaları için parmak kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Eğer daha önce yapmamış iseniz, size önereceğimiz bu tarifi ile harika bir kebap yemeği hazırlayabilirsiniz.

Parmak Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 tane kemer patlıcan
  • 500 gr kuzu eti
  • 3 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 6 tane domates
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri İçin
  • 5 tane sivri biber
  • 2 tane domates
Parmak Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun. Soyulmuş patlıcanları tuzlu suyun içerisine ilave edin ve bir süre bekletin. Patlıcanların acı suyu çıkınca, suyun içerisinden alın ve kuru bir havlu kağıt ile patlıcanları kurulayın. Patlıcanları kızartmak için tencerenin içerisine sıvıyağ alıp kızdırın. Kızgın yağın içerisine patlıcanları ilave edin ve kızartın. Kızartılan patlıcanları havlu kağıt bulunan tepsi veya tabağın içerisine çıkarın. Patlıcanlar yağını havlu kağıda verirken, siz de bu arada eti hazırlamaya geçin.

500 gr kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içerisine alın. Eğer düdüklü tencere kullanamıyorsanız, normal bir yanmaz tabanlı tencerenin içerisine etleri ilave edin. Kısık ateşte tencereye alın ve etleri hafif ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine 3 tane sivri biberi ufak şekilde dilimleyip ilave edin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Bir tane domatesin kabuklarını soyup ince şekilde doğrayın. Doğranmış domatesleri, tuzu, baharatları ve salçayı da etlerin yanına alıp kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Etlerin içerisine 3 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve etler yumuşamış ise tencereyi tezgahın üzerine alın. Önceden kızartılmış olan patlıcanları yuvarlak veya kare bir borcamın içerisine dizin. Bu aşamada tepsinin ortasının havuz gibi boş olması gerekiyor. Tepsinin orta kısmına düdüklü tencerede pişmiş olan etli karışımı dökün. Yemeğin üst kısmına 5 tane sivri biberi yıkayıp temizleyin ve dilimleyip dizin. 2 tane domatesi de ay şeklinde dilimleyin ve tepsinin üzerine dizin. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda 20 dakika kadar pişirin. Bu arada eğer yemeğin suyu fırında pişecek kadar kalmamış ise bir su bardağı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemek fırında pişerken suyunu çekecektir. Yemek verilen süre zarfında yeterli kıvamda pişmiş olacaktır. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını sıcak iken pilav eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri