Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Hakkında Genel Bilgi

Parmak kebabı, et ve patlıcan ile yapılan enfes bir yemektir. Özellikle patlıcanı çok sevenler için parmak kebabı ideal bir seçenek olacaktır. Kebap çeşitleri arasında parmak kebabı, evde en çok yapılan ve tercih edilendir. Davet masaları için parmak kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Eğer daha önce yapmamış iseniz, size önereceğimiz bu tarifi ile harika bir kebap yemeği hazırlayabilirsiniz.

Parmak Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 tane kemer patlıcan
  • 500 gr kuzu eti
  • 3 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 6 tane domates
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri İçin
  • 5 tane sivri biber
  • 2 tane domates
Parmak Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun. Soyulmuş patlıcanları tuzlu suyun içerisine ilave edin ve bir süre bekletin. Patlıcanların acı suyu çıkınca, suyun içerisinden alın ve kuru bir havlu kağıt ile patlıcanları kurulayın. Patlıcanları kızartmak için tencerenin içerisine sıvıyağ alıp kızdırın. Kızgın yağın içerisine patlıcanları ilave edin ve kızartın. Kızartılan patlıcanları havlu kağıt bulunan tepsi veya tabağın içerisine çıkarın. Patlıcanlar yağını havlu kağıda verirken, siz de bu arada eti hazırlamaya geçin.

500 gr kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içerisine alın. Eğer düdüklü tencere kullanamıyorsanız, normal bir yanmaz tabanlı tencerenin içerisine etleri ilave edin. Kısık ateşte tencereye alın ve etleri hafif ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine 3 tane sivri biberi ufak şekilde dilimleyip ilave edin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Bir tane domatesin kabuklarını soyup ince şekilde doğrayın. Doğranmış domatesleri, tuzu, baharatları ve salçayı da etlerin yanına alıp kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Etlerin içerisine 3 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve etler yumuşamış ise tencereyi tezgahın üzerine alın. Önceden kızartılmış olan patlıcanları yuvarlak veya kare bir borcamın içerisine dizin. Bu aşamada tepsinin ortasının havuz gibi boş olması gerekiyor. Tepsinin orta kısmına düdüklü tencerede pişmiş olan etli karışımı dökün. Yemeğin üst kısmına 5 tane sivri biberi yıkayıp temizleyin ve dilimleyip dizin. 2 tane domatesi de ay şeklinde dilimleyin ve tepsinin üzerine dizin. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda 20 dakika kadar pişirin. Bu arada eğer yemeğin suyu fırında pişecek kadar kalmamış ise bir su bardağı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemek fırında pişerken suyunu çekecektir. Yemek verilen süre zarfında yeterli kıvamda pişmiş olacaktır. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını sıcak iken pilav eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Parmak Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri