Parmak Kebabı Hakkında Genel Bilgi Parmak kebabı, et ve patlıcan ile yapılan enfes bir yemektir. Özellikle patlıcanı çok sevenler için parmak kebabı ideal bir seçenek olacaktır. Kebap çeşitleri arasında parmak kebabı, evde en çok yapılan ve tercih edilendir. Davet masaları için parmak kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Eğer daha önce yapmamış iseniz, size önereceğimiz bu tarifi ile harika bir kebap yemeği hazırlayabilirsiniz. Parmak Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Parmak Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun. Soyulmuş patlıcanları tuzlu suyun içerisine ilave edin ve bir süre bekletin. Patlıcanların acı suyu çıkınca, suyun içerisinden alın ve kuru bir havlu kağıt ile patlıcanları kurulayın. Patlıcanları kızartmak için tencerenin içerisine sıvıyağ alıp kızdırın. Kızgın yağın içerisine patlıcanları ilave edin ve kızartın. Kızartılan patlıcanları havlu kağıt bulunan tepsi veya tabağın içerisine çıkarın. Patlıcanlar yağını havlu kağıda verirken, siz de bu arada eti hazırlamaya geçin. 500 gr kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içerisine alın. Eğer düdüklü tencere kullanamıyorsanız, normal bir yanmaz tabanlı tencerenin içerisine etleri ilave edin. Kısık ateşte tencereye alın ve etleri hafif ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine 3 tane sivri biberi ufak şekilde dilimleyip ilave edin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Bir tane domatesin kabuklarını soyup ince şekilde doğrayın. Doğranmış domatesleri, tuzu, baharatları ve salçayı da etlerin yanına alıp kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Etlerin içerisine 3 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve etler yumuşamış ise tencereyi tezgahın üzerine alın. Önceden kızartılmış olan patlıcanları yuvarlak veya kare bir borcamın içerisine dizin. Bu aşamada tepsinin ortasının havuz gibi boş olması gerekiyor. Tepsinin orta kısmına düdüklü tencerede pişmiş olan etli karışımı dökün. Yemeğin üst kısmına 5 tane sivri biberi yıkayıp temizleyin ve dilimleyip dizin. 2 tane domatesi de ay şeklinde dilimleyin ve tepsinin üzerine dizin. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda 20 dakika kadar pişirin. Bu arada eğer yemeğin suyu fırında pişecek kadar kalmamış ise bir su bardağı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemek fırında pişerken suyunu çekecektir. Yemek verilen süre zarfında yeterli kıvamda pişmiş olacaktır. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını sıcak iken pilav eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun. |