Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tandır Kebabı

Tandır Kebabı

Tandır kebabı, Gerek yapılışında kullanılan malzemeler ile gerekse yapılması için gerekli olan araç-gereçler nedeni ile birçok insanın yapamadığı bir yemektir. Aslında sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapabilirsiniz. Tabi ki bu lezzeti yapabilmeniz için illaki bir tandıra ihtiyacınız yoktur. Eğer isterseniz düdüklü tencere kullanarak tandır kebabını yapabilirsiniz. B mükemmel yiyeceğin yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki normalde birçok yemek içerisine dana eti çok yakışır ve daha lezzetli olur. Fakat tandır kebabında bu durum hiç de böyle olmaz. Çünkü tandır kebabı içerisinde kullanılan etin kuzu eti olması ile bu kebabın lezzeti iki katına çıkar. Bu nedenle sizler de evinizde bu yemeği yapacaksanız kesinlikle kuzu eti kullanmaya özen gösterin. Şimdi mükemmel lezzeti yapmak için gerekli olan malzemelerden bahsederek tandır kebabının nasıl yapıldığına bakalım.

Tandır Kebabı Malzemeleri

  • Bir kilo gram kadar kemiksiz kuzu budu, Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir miktar kekik ve bir miktar tuz,
  • Bir çay bardağı su
Böylesine az malzeme ile yapılan mu bu mükemmel lezzet için sizlerde malzemeleri hazırlayarak yapılış aşamalarını iyi bir şekilde okuyabilirsiniz. Unutmayın ki verdiğim tarife göre yaparken malzeme miktarını da çok dikkate alın. Çünkü malzeme miktarı bu yemek için çok önemlidir. Aksi durumda lezzet kayıpları başta olmak üzere tandır kebabı ile istediğiniz kıvamı alamayabilirsiniz.

Tandır Kebabı Nasıl Yapılır?


Öncelikle bir kap içerisine sıvı yağı koyalım ve sıvı yağın içerisine de bir miktar kekik koyalım. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra kuzu etinde bir kilo gram kadar alarak bu yağ içerisinde etin her yerine gelecek kadar harmanlayalım. Eti bu şekilde iyice sosladıktan sonra eti tekrar sos içerisine güzel bir şekilde koyarak bu kabın üzerini kapatalım. Bu şekilde yaklaşık 24 saat boyunca buzdolabında bekletelim. Böylece etimiz bir gün boyunca sos içerisinde bekleyerek sostan gerekli olan lezzeti aldı ve yağın birazını içine çekti.

Etimiz bir gün boyunca dinlendikten sonra şimdi ikinci aşamaya geçelim. Tandır kebabını tabi ki tandır olmadığı için ve diğer imkânlarda olmadığı için düdüklü tencere ile yapacağız. Bir düdüklü tencere içerisine sos ile eti birlikte koyalım. Bu malzemelerin üzerine bir miktar tuz atalım. Tuzu biraz fazla atın. Son olarak içerisine bir miktar su koyun ve ocağın altını açın. Bir süre piştikten sonra buhar çıkmaya ve düdüklü tencere bağırmaya başlayacaktır. İşte bu durumda hemen ocağınızı kısın ve yavaş yavaş bir buçuk saat boyunca pişirin.

Üçüncü aşamamızda ise düdüklü tencerenin basıncını azaltmak için ocaktan alıp bekliyoruz. Basınç bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve etin alarak süzün. Daha sonra bir tavaya yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra eti tavada iyice kızarana kadar pişirin ve atık tandır kebabı hazır. Sizlerde evlerinizde tandır kullanmadan bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz. Sadece düdüklü tencere ile de andır kebabını yaparak ailenize ya da misafirlerinize mükemmel lezzetle verebilirsiniz.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:30:07
Tandır Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tandır Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tandır Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024