Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı

Erzurum cağ kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Bu kebap türü, her ne kadar Erzurum'a özgü olsa da, ülkemizde çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuştur. Son derece mükemmel bir tada sahip olan bu lezzeti en güzel tabii ki Erzurum yöresi yapmaktadır. Fakat sizler de evlerinizde bu kebabı yaparak çok büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Oldukça eski zamanlardan beri öncelikle Erzurum'da yapılan Erzurum cağ kebabı, hızla yayılmış ve ülkemizde birçok bölgede yapılmaya başlanmıştır. Günümüzde etin pahalı olması nedeniyle kısmen azalmış olsa da, Erzurum'da hâlâ yaygın bir şekilde yapılmaya devam etmektedir. Eğer Erzurum'a giderseniz mutlaka bu kebabı denemelisiniz. Bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapmak istiyorsanız, sadece tarifimi okuyarak uygulamanız yeterli olacaktır. Eğer birazdan bahsedeceğim malzemeler tam oranında olursa ve yapılışında bahsedeceğim adımlara tam olarak uyarsanız, sizler de Erzurum cağ kebabını evlerinizde yaparak bu mükemmel lezzeti hem ailenize hem de misafirlerinize tattırabilirsiniz. Böylece diğer yemek türlerinden farklı olan Erzurum cağ kebabı, sizlere farklı sofralar sunacaktır.

Erzurum Cağ Kebabı Malzemeleri

  • Bir adet kuzu budu,
  • Bir adet orta boy kuru soğan,
  • Bir çay bardağı kadar yoğurt,
  • Bir miktar lavaş ekmeği,
  • Dört adet orta boy domates,
  • Yedi adet yeşil biber,
  • Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber

Erzurum Cağ Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hijyen kurallarına uyarak daha sağlıklı bir yemek yapmak için tezgâhımızın üzerini temizleyelim ve ellerimizi temizce yıkayalım. Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile dikkatli bir şekilde kuzu budundan yaprak şeklinde parçalar alalım. Bu parçaları parmak kalınlığında almanız yeterli olacaktır. Eğer çok kalın parçalar alırsanız bu parçaların pişmemesi gibi bir sorun ortaya çıkabilir.

Bu aşamada Erzurum cağ kebabı yapılışında kullanacağımız sosu yapacağız. Şimdi bir kap içerisine soğanların tümünü ince ince kıyın ve daha sonra bu kap içerisine yoğurdun tümünü ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma tüm karabiber ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin. Malzemelerin tam olarak karıştığına dikkat edin. Bu malzemeler tam olarak karıştıktan sonra daha önceden parmak kalınlığında kesmiş olduğumuz etleri yoğurt içerisine ekleyin ve tüm etlerin yoğurt ile temas etmesini sağlayın. Bu aşama sonrasında 1 gün boyunca etlerin dinlenmesini ve sos ile iç içe girmesini bekleyin. Bunun için malzemelerinizi dolapta muhafaza ederek etlerin ve yoğurdun bozulmasını önleyebilirsiniz.

Artık etlerimiz sos haline getirilmiş yoğurt içerisinde bir gün bekleyerek farklı bir kıvam aldı. Şimdi etleri çıkararak Erzurum cağ kebabının en büyük özelliği olan şişlere takın ve yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın. İşte bu aşama mutfak içerisinde yapılamadığı için bunun için ateş yakabileceğiniz bir alan gerekir. Bunun için bu yemeği bahçede yapabilirsiniz. Bu şekilde çevirerek kızarttığınız etin yanmamasına özen gösterin ve iyice pişirmeye çalışın.

Son olarak etler piştikten sonra bu etleri küçük parçalar halinde keserek tekrar cağ kebabına takarak ateşte pişirmeye devam edin. Bu arada kebap pişerken sizler de diğer yandan domatesleri ve yeşil biberleri tam olarak pişirin ve tabaklara servis yapın. Kebaplar da piştikten sonra Erzurum cağ kebabı hazırdır. Bunları uygun şekillerde servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri