Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı

Çardak kebabı, kebap kültürünün önemli bir parçasıdır. "Kebap" kelimesi Arapçada "pişmiş" anlamına gelir ve bu kültür bizde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kebap, Türk mutfağında çok özel bir yere sahiptir ve ülkenin her köşesinde bilinir. Özellikle doğu illerinde oldukça fazla tercih edilir ve tüketilir, ancak ülkemizin her bölgesinde sevilir ve tüketilir. Çardak kebabı da bu kebap türleri arasında özel bir yere sahiptir; yapılışı ve tadı bir yana, görünüşü de çok güzel ve göze hitap eder. Evde verdiğiniz yemeklerde misafirleriniz için sunumu, görünüşü ve tadı bakımından çok takdir toplayacaktır. Bu nedenle de çok tercih edilen bir kebap türüdür. Şimdi bu güzel ve gösterişli yemeğimizin tarifine geçelim.

Çardak Kebabı Malzemeleri

  • 300 gram kuzu eti
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Bir küçük kase mantar
  • Taze sarımsak
  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Krepi İçin

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

Kasaptan aldığımız kuzu etini güzelce yıkıyoruz, sonra etimizi küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etleri bir kenara alıyoruz. Ardından soğan ve havuçları temizleyerek etlerle aynı boyutta veya daha küçük boyutta küp şeklinde doğruyoruz. Bu malzemeleri de kenara alıyoruz ve mantarları da aynı şekilde doğrayarak bir kaseye koyup bir kenara alıyoruz. Orta boy, yani malzemeleri pişirmeye yetecek büyüklükte bir tencere alıyoruz ve bir miktar sıvı yağ ekliyoruz. Küçük küpler halinde doğradığımız etleri tencereye ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Etler biraz kavrulduğunda küp şeklindeki havuç ve soğanları da ekliyoruz. Bu karışım biraz kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekliyoruz ve ardından bu malzemelerin pişeceği kadar az bir miktar su ekleyerek pişiriyoruz.

Krepi hazırlamak için, malzemeleri ayarlıyoruz. Karıştırma kabına unu ekliyoruz ve ardından iki su bardağı sütü ilave ediyoruz. Karıştırmaya başlıyoruz ve ardından yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek karışımın kıvamı iyice homojen olana kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız krepi pişirmek için krep tavasını alıyoruz ve üzerine sıvı yağ ekliyoruz. Yağ biraz kızınca krepleri çok büyük ve kalın olmayacak şekilde pişiriyoruz ve bütün harcı bu şekilde pişiriyoruz.

Hazırladığımız kreplerin içine pişirdiğimiz kuzu etini dolu olmayacak şekilde ortalarına koyuyoruz ve kreplerin kenarlarını bohça şeklinde kapatıyoruz. Bohçaları yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Bohçaların üzerine bir dilim domates ve rendelenmiş kaşar ekleyerek süslüyoruz. Fırında bohçaların üzerindeki kaşar eriyene kadar pişiriyoruz ve ardından çardak kebabı hazır hale gelir. Fırından çıkararak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?