Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak kebabı, kebap Arapça da pişmiş, pişmek anlamına gelmektedir ve bizde de kullanılmaktadır. Kebabın bir sürü türü olduğu gibi çardak kebabı da bu türlerden biridir. Kebap kültürümüzde yeri çok ayrı olan bir yiyecektir, ülkemizin her yerinde her yöresinde bilinmektedir, Özellikle doğu illerinde çok fazla tercih edilir ve tüketilir ama ülkemizin yer tarafında sevilen ve tüketilen bir yemektir. Çardak kebabı da çok özel bir yemektir yapılışı ve tadı bir yana görünüşü de çok güzel göze hitap etmektedir. Evde verdiğiniz yemekler de misafirleriniz için sonumu görünüşü ve tadı bakımından çok taktir toplayacaktır. Bu yüzden de çok tercih edilen bir kebap türüdür. Şimdi bu güzel ve gösterişli yemeğimizin tarifine geçelim.

Çardak Kebabı Malzemeleri
  • 300 gram kuzu eti
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Bir küçük kâse mantar
  • Taze sarımsak
  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Krepi için
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

Kasaptan aldığımız kuzu etimizi güzelce yıkıyoruz, sonra etimizi küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etlerimizi bir kenara alıyoruz, ardından soğan ve havuçları temizleyerek etler boyutunda veya daha küçük boyutta küp şeklinde doğruyoruz. Bu malzemelerimi de kenara alıyoruz ve mantarları da aynı şekilde doğruyoruz ve kâseye koyup bir kenara alıyoruz. Orta boy yani malzemeleri pişirmeye yetecek büyüklükte bir tencere alıyoruz ve bir miktar hazırladığımız sıvı yağdan ekliyoruz, ardından küçük küpler halinde doğradığımız etlerimizi tencereye ekleyip kavurmaya başlıyoruz etler biraz kavrulduğunda küp şeklindeki havuç ve soğanları da etin üstüne ilave ediyoruz. Bu karışım biraz kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekliyoruz ve artında bu malzemelerin pişeceği kadar az bir miktar su ekliyoruz ve pişiriyoruz.

Krepi için, hazırladığımız malzemeleri ayarlıyoruz, karıştırma kabını alıyoruz ve unu ekliyoruz ve ardından iki bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz ardından yumurta, sıvı yağ, süt tuzu da ilave ederek karıştırma kabında içice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız krepi pişirmek için krep tavasını alıyoruz ve üzerine sıvı yağ ekliyoruz ardından yağ biraz kızınca krepleri çok büyük ve kalın olmayacak şekilde pişirmeye başlıyoruz ve bütün harcı bu şekilde pişiriyoruz.

Hazırladığımız kreplerin içlerine pişirdiğimiz kuzu etini çok dolu olmayacak şekilde ortalarına koyuyoruz ve kreplerin kenarlarını bohça şeklinde kapatıyoruz. Ardından etimizin bohçalama işi bitince bohçaların düz yerleri üstte olacak şekilde az yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Bohçaların üzerine bir dilim domates ve rendelenmiş kaşar ekleyerek süslüyoruz. Fırında bohçaların üzerindeki kaşar eriyene kadar pişiriyoruz ve ardından çardak kebabı hazır şekilde fırından alarak servis yapabiliyoruz.

Afiyet Olsun.

Çardak Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri