Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu kebabı, insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kadar yapılan ve yenilen bir yemektir. İlk fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuş, hayvancılık geliştirilerek koyun, kuzu ve keçi yetiştirilmiş ve hem geçim kaynağı hem de besin kaynağı olarak kullanılmıştır. Geçmişten günümüze kuzu kebabı çeşitleri artırılarak tüketilmektedir. Kuzu etinin yumuşak oluşu ve dana etinin de daha kolay hazmedildiği için tercih edilmektedir. Türkiye, kebap yönünden oldukça zengin bir ülkedir ve kuzu kebabının da çeşitli türleri bulunmaktadır.

Kuzu Kebabı Çeşitleri

  • Saç kuzu kebabı
  • Fırında kuzu kebabı
  • Bamyali kuzu kebabı
  • Ayvalı taş kuzu kebabı
  • Osmanlı fırında kuzu kebabı
  • Avcı usulü kuzu kebabı
  • Terbiyeli kuzu kebabı
  • Tandırda kuzu kebabı
  • Sebzeli kuzu kebabı
  • Fas usulü kuzu kebabı

Kuzu Kebabı Malzemeleri

  • 1 kilo kuzu budu, kemikleri ve fazla yağlarından arındırılmış, kuşbaşı doğranmış
  • 400 gr dana iç yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 150 gr zeytinyağı veya ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı olarak doğradığımız kuzu etlerini ve dana iç yağını derin bir kaba alıp içine limon suyu, zeytinyağı, tarçın, kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsağı, pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Oda sıcaklığında 4 saat bekletiyoruz. Beklettiğimiz etleri delikli bir kaba alıp suyunun alta geçmesini sağlıyoruz. Daha sonra bir iki kuzu eti, bir iç yağı şeklinde şişlere diziyoruz. Alüminyum folyo ile sardığımız ızgaraya şişleri dizip 15 dakika pişiriyoruz.

İsteğimize göre etleri şişten çıkarıp pirinç veya bulgur pilavının üstünde servis yapabiliriz.

Tandır Kuzu Kebabı

  • 1 kilo kuzu but, kemiksiz ve biraz yağlı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Tandır Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

Yağ ve kekiği bir kapta karıştırıp eti bu sosa buluyoruz ve bir gece bekletiyoruz. Beklettiğimiz etleri düdüklü tencereye koyup suyu ekliyoruz. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişiriyoruz. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra kapağını açıp, biraz yağ koyduğumuz teflon tavada etlerimizi üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Evde kolayca yaptığımız tandır kebabını isteğe göre pilavla ya da közlenmiş sebzelerle birlikte servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri