kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kuzu Kebabı

Kuzu kebabıEski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun,kuzu,çebiç,yetiştirilip hem geçim kaynağı hemde besin kaynağı olarak kullanılmıştır.  Geçmişten günümüze kuzu kebabı çeşitleri çoğaltılarak tüketilmektedir. Kuzu etinin yumuşak oluşu ve dana etinin de daha kolay hazım edildiği için tercih edilmektedir. Türkiye kebap yönünden fazlasıyla zengin bir ülkedir kuzu kebabının da fazlasıyla çeşitli bulunmaktadır. 

  Kuzu kebabı çeşitleri 
  • Saç kuzu kebabı,
  • Fırında kuzu kebabı,
  • Bamyalı kuzu kebabı,
  • Ayvalı taş kuzu kebabı,
  • Osmanlı fırında kuzu kebabı,
  • Avcı usulü kuzu kebabı,
  • Terbiyeli kuzu kebabı,
  • Tandırda kuzu kebabı,
  • Sebzeli kuzu kebabı, 
  • Fas usulü kuzu kebabı,
Kuzu kebabı Malzemeleri
  •  Bir kilo kuzu budu kemikleri ve fazla yağlarından arındırıp kuş başı doğranmış,
  • 400 gr dana iç yağı,
  • 2 yemek kazığı limon suyu,
  • 150 gr zeytin yağı veya Ay çiçek yağı, 
  • 1 çay kaşığı tarcın, 
  • 6 dış sarımsak.,
  • Yarım demet maydanoz,  
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 cay kaşığı kara biber,
Hazırlanışı 
Kuşbaşı olarak doğradığımız kuzu etlerini ve dana iç yağını  derin bir kaba alıp içine limon, suyunu zeytin, yağını tarçıni ,kıydığımız maydanozu, ve ezilmiş sarımsağı, pul biberi,tuz ve karabiberi karıştırıp oda sıcaklığında 4 saat bekletiyoruz.
Kuzu Kebabı

beklettiğimiz etleri delikli bir kaba alıp suyunun alta geçmesini sağlayalım. Daha sonra bir iki kuzu eti bir iç yağ şeklinde şişlere dizelim.alüminyum folyo ile sardığımız ızgaraya şişleri dizip 15 dk pişirelim. 
 İsteğimizle göre etleri şişten çıkarıp pirinç veya bulgur pilavının üstünde servis yapabiliriz.

Tandır kuzu kebabı
  • 1 kilo kuzu but kemiksiz ve biraz yağlı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • bir tatlı kaşığı kekik.
  • bir tatlı kaşığı tuz,
  • bir çay bardağı su.
Hazırlanışı
Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım eti bu sosa bulayalım ve bir gece bekletelim. Beklettiğimiz etleri düdüklüye koyup suyu ilave edelim. düdüklünün buharı çıkınca kısık ateşte bir buçuk saat pişirelim. düdüklünün buharı çıktıktan sonra azını açıp biraz yağ koyduğumuz teflon tavada etlerimizi üstü kızarana kadar pişirelim. evde kolayca yapmış olduğumuz tandır kebabını isteğe göre pilavla yada közlenmiş sebzelerle birlikte servis edelim. afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:15:46

Kuzu Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuzu Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018