kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kuzu Kebabı

Kuzu kebabıEski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun,kuzu,çebiç,yetiştirilip hem geçim kaynağı hemde besin kaynağı olarak kullanılmıştır.  Geçmişten günümüze kuzu kebabı çeşitleri çoğaltılarak tüketilmektedir. Kuzu etinin yumuşak oluşu ve dana etinin de daha kolay hazım edildiği için tercih edilmektedir. Türkiye kebap yönünden fazlasıyla zengin bir ülkedir kuzu kebabının da fazlasıyla çeşitli bulunmaktadır. 

  Kuzu kebabı çeşitleri 
  • Saç kuzu kebabı,
  • Fırında kuzu kebabı,
  • Bamyalı kuzu kebabı,
  • Ayvalı taş kuzu kebabı,
  • Osmanlı fırında kuzu kebabı,
  • Avcı usulü kuzu kebabı,
  • Terbiyeli kuzu kebabı,
  • Tandırda kuzu kebabı,
  • Sebzeli kuzu kebabı, 
  • Fas usulü kuzu kebabı,
Kuzu kebabı Malzemeleri
  •  Bir kilo kuzu budu kemikleri ve fazla yağlarından arındırıp kuş başı doğranmış,
  • 400 gr dana iç yağı,
  • 2 yemek kazığı limon suyu,
  • 150 gr zeytin yağı veya Ay çiçek yağı, 
  • 1 çay kaşığı tarcın, 
  • 6 dış sarımsak.,
  • Yarım demet maydanoz,  
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 cay kaşığı kara biber,
Hazırlanışı 
Kuşbaşı olarak doğradığımız kuzu etlerini ve dana iç yağını  derin bir kaba alıp içine limon, suyunu zeytin, yağını tarçıni ,kıydığımız maydanozu, ve ezilmiş sarımsağı, pul biberi,tuz ve karabiberi karıştırıp oda sıcaklığında 4 saat bekletiyoruz.
Kuzu Kebabı

beklettiğimiz etleri delikli bir kaba alıp suyunun alta geçmesini sağlayalım. Daha sonra bir iki kuzu eti bir iç yağ şeklinde şişlere dizelim.alüminyum folyo ile sardığımız ızgaraya şişleri dizip 15 dk pişirelim. 
 İsteğimizle göre etleri şişten çıkarıp pirinç veya bulgur pilavının üstünde servis yapabiliriz.

Tandır kuzu kebabı
  • 1 kilo kuzu but kemiksiz ve biraz yağlı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • bir tatlı kaşığı kekik.
  • bir tatlı kaşığı tuz,
  • bir çay bardağı su.
Hazırlanışı
Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım eti bu sosa bulayalım ve bir gece bekletelim. Beklettiğimiz etleri düdüklüye koyup suyu ilave edelim. düdüklünün buharı çıkınca kısık ateşte bir buçuk saat pişirelim. düdüklünün buharı çıktıktan sonra azını açıp biraz yağ koyduğumuz teflon tavada etlerimizi üstü kızarana kadar pişirelim. evde kolayca yapmış olduğumuz tandır kebabını isteğe göre pilavla yada közlenmiş sebzelerle birlikte servis edelim. afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:15:46

Kuzu Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuzu Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018