Şehzade Kebabı Şehzade Kebabı, Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerinden biridir. Bu kebabın yapımına geçmeden önce gerekli olan malzemeler şunlardır:
Şehzade Kebabının Hazırlanışı Kușbașı șeklinde doğranmış dana eti düdüklü tencereye koyulur ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler alınır. Ardından kapağı kapatılarak yaklaşık 10 dakika pişirilir. Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve doğranır. Acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra patlıcanlar havlu kâğıt yardımıyla kurutulur ve bol kızgın yağda kızartılır. Aynı şekilde küp küp doğranmış patatesler de kızartılır ve patlıcanlara eklenir. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ alınarak, yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur. Bir süre sonra doğranmış yeşil biberler eklenir. Sarımsaklar da eklenerek kavurma işlemi devam ettirilir. Karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Son olarak haşlanmış etler eklenir ve karıştırıldıktan kısa bir süre sonra ocaktan alınır. Hazırlanan karışım borcam tepsiye alınır ve kızartılmış patlıcanlar, patatesler ile karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su ile ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 dakika dinlendirilir ve servis yapılır. Ekstra Bilgiler Şehzade Kebabı, Osmanlı mutfağının zengin ve lezzetli yemeklerinden biri olup, genellikle pilav veya bulgur pilavı ile servis edilir. Bu yemek, özel günlerde ve davetlerde tercih edilen bir lezzettir. Ayrıca, kebabın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sunumunu daha çekici hale getirebilirsiniz. |
Sanal
05 Mayıs 2024 PazarAna yemek olarak şehzade kebabı yapacaktım ama içine hangi baharatlar katılabilir, yardımcı olur musunuz?
Cevap yazSertuğ
05 Mayıs 2024 PazarMerhaba şehzade kebabı için ana baharatlar tuz karabiber ve pul biber. Bu baharatların oranı sizin damak tadınıza göre değişir. Dilerseniz kekik de kullanabilirsiniz. Eğer baharatlar etin içine iyice işlesin istiyorsanız eti düdüklü tencereye attığınız da da baharat ekleyerek pişirebilirsiniz. Afiyet olsun
Oktay
05 Mayıs 2024 PazarŞehzade kebabının içerisine tuz, toz halde pul biber ve karabiber eklemeniz gerekiyor. Zevkinize göre kekik ya da yedi türlü baharatını kullanabilirsiniz. Bu durum tamamen sizin tercihinize kalmıştır.
Soru Sor / Yorum Yap