Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı

Şehzade Kebabı, Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerinden biridir. Bu kebabın yapımına geçmeden önce gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 500 gram orta yağlı kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı olarak miktar arttırılabilir)
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet normal boyutta kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Şehzade Kebabının Hazırlanışı

Kușbașı șeklinde doğranmış dana eti düdüklü tencereye koyulur ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler alınır. Ardından kapağı kapatılarak yaklaşık 10 dakika pişirilir.

Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve doğranır. Acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra patlıcanlar havlu kâğıt yardımıyla kurutulur ve bol kızgın yağda kızartılır. Aynı şekilde küp küp doğranmış patatesler de kızartılır ve patlıcanlara eklenir.

Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ alınarak, yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur. Bir süre sonra doğranmış yeşil biberler eklenir. Sarımsaklar da eklenerek kavurma işlemi devam ettirilir. Karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Son olarak haşlanmış etler eklenir ve karıştırıldıktan kısa bir süre sonra ocaktan alınır.

Hazırlanan karışım borcam tepsiye alınır ve kızartılmış patlıcanlar, patatesler ile karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su ile ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 dakika dinlendirilir ve servis yapılır.

Ekstra Bilgiler

Şehzade Kebabı, Osmanlı mutfağının zengin ve lezzetli yemeklerinden biri olup, genellikle pilav veya bulgur pilavı ile servis edilir. Bu yemek, özel günlerde ve davetlerde tercih edilen bir lezzettir. Ayrıca, kebabın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sunumunu daha çekici hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sanal

05 Mayıs 2024 Pazar

Ana yemek olarak şehzade kebabı yapacaktım ama içine hangi baharatlar katılabilir, yardımcı olur musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Sertuğ

Merhaba şehzade kebabı için ana baharatlar tuz karabiber ve pul biber. Bu baharatların oranı sizin damak tadınıza göre değişir. Dilerseniz kekik de kullanabilirsiniz. Eğer baharatlar etin içine iyice işlesin istiyorsanız eti düdüklü tencereye attığınız da da baharat ekleyerek pişirebilirsiniz. Afiyet olsun

2. Cevap
cevap

Oktay

Şehzade kebabının içerisine tuz, toz halde pul biber ve karabiber eklemeniz gerekiyor. Zevkinize göre kekik ya da yedi türlü baharatını kullanabilirsiniz. Bu durum tamamen sizin tercihinize kalmıştır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Güncel

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri