Et yemeklerini sevenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Ülkemizde etli yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız. İşte et sevenler için çok güzel bir kebap tarifimiz var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mutlaka yemek tarifi arşivinizde olması gereken güzel bir et yemeği tarifidir. Bahçıvan Kebabı Malzemeleri
Bahçıvan Kebabı Nasıl Yapılır? İlk olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, tüm olarak bırakın. Havuçları kazıyarak iri zar şeklinde doğrayın. Bezelyeyi iyice ayıklayın. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar şeklinde doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçığını ayıklayın. Kabakları kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Her üç sebzeyi de havuç gibi iri zar şeklinde doğrayın. Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra ince kıyın. Tereyağının üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ekleyerek ara ara karıştırıp, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın. Kalan tereyağını büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında, kuşbaşı doğranan kuzu etini ekleyip ateşi biraz daha açın. Etleri bir kevgirle ara ara karıştırıp, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi ekleyin. Ara sıra karıştırmaya devam ederek birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri de ekleyin. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu sırada tencerenin üstünde meydana gelen köpüğü, bir kevgirle alıp, atın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre zarfında, ara sıra tencerenin kapağını açarak etlerin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Gerekirse pişirme süresini uzatın. Bahçıvan Kebabı, lezzeti ve besleyiciliği ile sofralarınızı zenginleştirecek bir yemektir. Afiyet olsun! |
Olgun
12 Temmuz 2024 CumaBahçıvan Kebabı tarifini denedim ama etler beklediğim kadar yumuşak olmadı. Acaba tencerenin kapağını tam kapatmadığım için mi yoksa pişirme süresini mi uzatmam gerekiyordu? Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Olgun,
Bahçıvan Kebabı yaparken etlerin yumuşak olması için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekebilir. Öncelikle, tencerenin kapağını tam kapatmak önemlidir, çünkü buharın kaçmaması ve yemeğin kendi suyunda pişmesi, etlerin daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca, etlerin daha yumuşak olması için pişirme süresini biraz uzatmak da bir çözüm olabilir. Kısık ateşte, yavaş yavaş pişirmek, etlerin daha iyi pişmesini ve yumuşak olmasını sağlar. Bir de, etleri pişirmeden önce marine etmek de yumuşamalarına yardımcı olabilir. Umarım bu öneriler faydalı olur ve bir sonraki denemede istediğiniz sonucu alabilirsiniz!
Afiyet olsun!