Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et yemeklerini sevenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Ülkemizde etli yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız. İşte et sevenler için çok güzel bir kebap tarifimiz var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mutlaka yemek tarifi arşivinizde olması gereken güzel bir et yemeği tarifidir.

Bahçıvan Kebabı Malzemeleri

  • 600 gr kuzu kuşbaşı
  • 60 gr tereyağı
  • 150 gr arpacık soğanı
  • 150 gr havuç
  • 150 gr bezelye
  • 200 gr domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr çalı fasulyesi
  • 150 gr kabak
  • 50 gr dolmalık biber
  • 1/2 demet dereotu
  • Baharat torbası (defne yaprağı, karabiber, yeni bahar vb.)
  • 2.5 bardak su

Bahçıvan Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, tüm olarak bırakın. Havuçları kazıyarak iri zar şeklinde doğrayın. Bezelyeyi iyice ayıklayın. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar şeklinde doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçığını ayıklayın. Kabakları kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Her üç sebzeyi de havuç gibi iri zar şeklinde doğrayın. Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra ince kıyın.

Tereyağının üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ekleyerek ara ara karıştırıp, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.

Kalan tereyağını büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında, kuşbaşı doğranan kuzu etini ekleyip ateşi biraz daha açın. Etleri bir kevgirle ara ara karıştırıp, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi ekleyin. Ara sıra karıştırmaya devam ederek birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri de ekleyin. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu sırada tencerenin üstünde meydana gelen köpüğü, bir kevgirle alıp, atın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre zarfında, ara sıra tencerenin kapağını açarak etlerin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bahçıvan Kebabı, lezzeti ve besleyiciliği ile sofralarınızı zenginleştirecek bir yemektir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Olgun

12 Temmuz 2024 Cuma

Bahçıvan Kebabı tarifini denedim ama etler beklediğim kadar yumuşak olmadı. Acaba tencerenin kapağını tam kapatmadığım için mi yoksa pişirme süresini mi uzatmam gerekiyordu? Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Olgun,

Bahçıvan Kebabı yaparken etlerin yumuşak olması için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekebilir. Öncelikle, tencerenin kapağını tam kapatmak önemlidir, çünkü buharın kaçmaması ve yemeğin kendi suyunda pişmesi, etlerin daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca, etlerin daha yumuşak olması için pişirme süresini biraz uzatmak da bir çözüm olabilir. Kısık ateşte, yavaş yavaş pişirmek, etlerin daha iyi pişmesini ve yumuşak olmasını sağlar. Bir de, etleri pişirmeden önce marine etmek de yumuşamalarına yardımcı olabilir. Umarım bu öneriler faydalı olur ve bir sonraki denemede istediğiniz sonucu alabilirsiniz!

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri