Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et yemeklerini sevenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Ülkemizde etli yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız. İşte et sevenler için çok güzel bir kebap tarifimiz var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mutlaka yemek tarifi arşivinizde olması gereken güzel bir et yemeği tarifidir.

Bahçıvan Kebabı Malzemeleri

  • 600 gr kuzu kuşbaşı
  • 60 gr tereyağı
  • 150 gr arpacık soğanı
  • 150 gr havuç
  • 150 gr bezelye
  • 200 gr domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr çalı fasulyesi
  • 150 gr kabak
  • 50 gr dolmalık biber
  • 1/2 demet dereotu
  • Baharat torbası (defne yaprağı, karabiber, yeni bahar vb.)
  • 2.5 bardak su

Bahçıvan Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, tüm olarak bırakın. Havuçları kazıyarak iri zar şeklinde doğrayın. Bezelyeyi iyice ayıklayın. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar şeklinde doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçığını ayıklayın. Kabakları kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Her üç sebzeyi de havuç gibi iri zar şeklinde doğrayın. Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra ince kıyın.

Tereyağının üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ekleyerek ara ara karıştırıp, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.

Kalan tereyağını büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında, kuşbaşı doğranan kuzu etini ekleyip ateşi biraz daha açın. Etleri bir kevgirle ara ara karıştırıp, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi ekleyin. Ara sıra karıştırmaya devam ederek birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri de ekleyin. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu sırada tencerenin üstünde meydana gelen köpüğü, bir kevgirle alıp, atın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre zarfında, ara sıra tencerenin kapağını açarak etlerin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bahçıvan Kebabı, lezzeti ve besleyiciliği ile sofralarınızı zenginleştirecek bir yemektir. Afiyet olsun!

Bahçıvan Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri