Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer kebabı, ülkemizde Şanlı Urfa yöresinde yapılmaya başlanmış ve buradan tüm ülkede sevilen bir lezzet halini almıştır. Bu kebap, adından da anlaşılabileceği gibi ciğerden yapılan muhteşem bir lezzettir. Genellikle alışagelmiş olan kebaplardan çok daha lezzetlidir. Özellikle ciğer sevenler için çok büyük bir lezzet ola ciğer kebabını eğer sizlerde ciğer seviyorsanız mutlaka evlerinizde yaparak yemelisiniz. Çünkü ciğer kebabı, lezzet açısından oldukça lezzetli ve oldukça mükemmeldir. Çok eski zamanlardan beri yapılan ciğer kebabı, o günlerden bu zamanlara kadar özellikle Urfa yöresinde çok muhteşem bir şekilde yapılmaktadır. Sizlerde Urfa'ya yolunuz düşerse kesinlikle ciğer kebabını tadın. Çünkü bu mükemmel lezzeti başka hiçbir yerde Urfa'daki kadar lezzetli tatmayabilirsiniz. Özellikle ciğer kebabı içerisinde kullanılan kuyruk yağı, bu yemeğe çok daha büyük tatlar katacaktır. Eğer sizlerde Urfa'ya gitmeden bu muhteşem yemeği tatmak ve tattırmak istiyorsanız gerekli olan aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş bu lezzeti yaprak güzel bir öğle yemeği ya da akşam yemeği geçirebilirsiniz. Son olarak belirtmek isterim ki ciğer kebabı yapabilmek için uygun bir ortaya ihtiyacınız olacaktır. Çünkü yapacağınız bu yemeği ev içerisinde yapmanız imkânsız denecek kadar zordur. Bu nedenle herhangi bir piknik organizasyonu ciğer kebabı için oldukça uygundur.

Ciğer Kebabı Malzemeleri
  • Bir kg kuzu ciğeri,
  • İki yüz elli gram kadar kuyruk yağı,
  • Bir kg kadar odun kömürü,
  • Bir miktar tuz
Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilk olarak ciğerleri temiz bir şekilde yıkayın. Belirtmek isterim ki ciğer çok fazla yıkandığında birçok faydasını kaybedeceği için biraz daha az yıkamayı tavsiye ederim. Daha sonra yıkadığınız ciğerleri küp şekillerinde doğrayın. Ciğerin tümünü bu şekilde küçük küçük doğradıktan sonra bir miktar tuz ile karıştırın. Bu durumda ciğer biraz dinlenirken sizde kuyruk yağını iyice yıkayın. Temizce yıkandıktan sonra ciğerlerle aynı büyüklükte doğrayın. Bu sırada odun kömürü ile ateş yakara daha önceden köz olmasını sağlayın.

Şimdi sırada bunları şişe saplamak var. Öncelikle belirtmek isterim ki ciğer kebabında kullanacağınız şişin diğer şişlere göre daha ince ve daha kısa olması gerekir. Şişe bir adet ciğer parçasını sağlayın, ciğerin ardından da bir adet kuyruk yağı sapladıktan sonra iki ciğer daha saplayın. Bu şekilde iki ciğer bir kuyruk yağı şeklinde saplayın. Birkaç şişe aynı işlemi yaparak ciğerleri ve kuyruk yağını saplayın. Bu arada ciğerleri ve kuyruk yağını şişler üzerini tam olarak doldurmayın.

Artık ateşimiz de köz haline geldiğine göre şişlerin tümünü odun ateşinin közüne koyarak her tarafının aynı şekilde pişmesine özen göstererek iyice pişirin. Tüm şişler piştikten sonra şişlerin yufka ekmeği ya da diğer ekmeklerin içerisine koyarak şişleri çıkarın. Ciğer kebabı artık hazır. Belirtmek isterim ki ciğer kebabının lezzetini iki katına çıkarmak istiyorsanız yanına domates, Urfa isotu, közlenmiş biber koyularak bu şekilde sıcak sıcak servis yapın.

Ciğer Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Güncel

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri