Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et, birbirine çok yakışan bir ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabını çöp şişlere dizerek de hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda fırında da yapabilirsiniz. Ancak evde etli patlıcan kebabını çöp şişe takarak hazırlamanız, dışarıda yediğiniz kebabın tadını vermeyebilir. Dışarıda yapılanlar ateş üzerinde pişirildiği için aynı lezzette olmayabilir.

Etli Patlıcan Kebabı İçin Malzemeler

  • 350 gr kuşbaşı et
  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane domates
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Etli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Etli patlıcan kebabını hazırlamak için ilk önce patlıcanları yıkayın ve uzunlamasına şekilde kabuklarını soyun. Kabuklarını soyarken aralarda ince şekilde kabuklu kısımlar bırakın. Alacalı teknik ile kabuklarını soyduğunuz patlıcanları uzunlamasına dörde kesin. Akabinde tuzlu su yapın ve patlıcanları içerisine alıp yarım saat kadar bekletin.

Diğer taraftan kebabın et kısmını hazırlamaya geçin. Bunun için de etleri yıkayıp kurulayın ve yanmaz bir tavanın içerisine alın. Kısık ateşte etler suyunu verip çekene dek pişirin. Pişmiş olan etlerin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve pişirmeye devam edin. Etlerin içerisine ilave etmek için kuru soğanın kabuklarını temizleyin ve yemeklik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Biberlere ve sarımsaklara da aynı işlemi uygulayın. Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin veya minik küpler şeklinde doğrayıp pişmiş olan malzemelerin içerisine alıp kavurun. Domatesler sulanınca içerisine tuz ile baharatları ilave edip karıştırın.

Kurutulmuş olan patlıcanları kızgın yağın içerisine alıp kızartın. Kızarmış olan patlıcanları bir yuvarlak borcamın içerisine çember olacak şekilde dizin. Tepsinin orta kısmına da hazırlanmış etli karışımı ilave edip yayın. Hazırlanmış olan etli patlıcan kebabını 185 derecelik ısıda olan turbo fırına gönderin.

Diğer taraftan yemeğin üzerine dökmek için bir yemek kaşığı domates salçası ve bir su bardağı sıcak suyu bir tabağın içerisinde karıştırın. Hazırlanmış olan salçalı suyu da etli patlıcan kebabının üzerine kaşık ile gezdirerek dökün. Yemeği fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından ise yemeği kontrol edin. Eğer pişmiş ise sıcak olarak sunum yapın.

Ekstra Bilgi: Bu yemeği yanında pirinç pilavı ve yoğurt ile servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Etli Patlıcan Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri