kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Tava Kebabı

Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kolay yapılabilmektedir. Misafirleriniz geleceği zaman mutfağınızda çeşit olmasını istiyorsanız, o zaman tava kebabının yanına pilav, soğan salatası ile servis edileceği gibi ekmek olarak da lavaş ekmek yanında verilince daha lezzetli olacaktır.

Tava Kebabının malzemeleri:
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • 1 adet maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet orta büyüklükte soğan
  • 5 diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, yenibahar, pul biber ve tuz

Tava kebabının üzeri için:

  • 1 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 2 tane sivri biber

Tava kebabının sosu için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Tava kebabının hazırlanışı:

Geniş bir kabın içerisine çok ince kıyılmış olan maydanozlar konulur.

Tava Kebabı

Üzerine rendelenmiş soğan eklenir. Dövülmüş olan sarımsaklar eklenerek, robottan geçirmiş olduğumuz kırmızı biber ve yeşil biberde eklendikten sonra en son dana kıyma eklenir. yazmış olduğumuz baharatlar dışında sevdiğiniz baharatları ve tuzu ekleyebilirsiniz. Geniş kabın içerisinde en az on dakika boyunca yoğrulması gerekmektedir. Ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 bekletin.

Bir kabın içinde sos hazırlanır. Domates salçası ve biber salçası sıcak su ile karıştırılır. Ardından yağ eklenir. 1 saat boyunca dolapta bekletmiş olduğunuz kıyma çıkarılır. Yağlanmış olan fırın tepsisinin içerine yapmış olduğumuz kebabımız dökülerek yayılır. Dökülen harç aynı kalınlıkta olması gerekmektedir. Üzerine yaptığımız sos dökülür. Fırına koymadan hemen önce üzerini süslemek için, patatesler dilimlenir, domatesler ve soğanlar eşit büyüklükte dilimlenerek harcın üzerine dizilerek daha önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına konularak 45 dakika boyunca pişirilir. Ardından sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:12:00

Tava Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tava Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018