Adana kuşbaşı kebap yapımında marinasyonun ne kadar kritik bir rol oynadığını kendim deneyimledim. Etlerin baharatlarla ve soğan-sarımsak karışımı ile dinlendirilmesi kesinlikle lezzeti zenginleştiriyor. Benim için en keyifli kısım da şişe dizme aşaması oldu. Her parçada boşluk bırakmak, etin daha iyi pişmesini sağlıyor, gerçekten işe yarıyor. Mangalda pişirirken etlerin eşit pişmesi için sürekli çevirmenin önemini bizzat gördüm. Yanında lavaş ekmeği ve sumaklı soğanla servis yapmak da kebabı daha da özel kılıyor. Kaliteli et ve doğru baharatlarla evde böyle bir lezzeti yakalamak oldukça mümkün. Afiyetle yediğimiz o anları hatırlamak beni hep mutlu ediyor. Siz de yapmayı düşündüyseniz, kesinlikle denemelisiniz!
Adana kuşbaşı kebap yapımında marinasyonun ne kadar kritik bir rol oynadığını kendim deneyimledim. Etlerin baharatlarla ve soğan-sarımsak karışımı ile dinlendirilmesi kesinlikle lezzeti zenginleştiriyor. Benim için en keyifli kısım da şişe dizme aşaması oldu. Her parçada boşluk bırakmak, etin daha iyi pişmesini sağlıyor, gerçekten işe yarıyor. Mangalda pişirirken etlerin eşit pişmesi için sürekli çevirmenin önemini bizzat gördüm. Yanında lavaş ekmeği ve sumaklı soğanla servis yapmak da kebabı daha da özel kılıyor. Kaliteli et ve doğru baharatlarla evde böyle bir lezzeti yakalamak oldukça mümkün. Afiyetle yediğimiz o anları hatırlamak beni hep mutlu ediyor. Siz de yapmayı düşündüyseniz, kesinlikle denemelisiniz!
Cevap yaz