Adana kebap yaparken et seçimi ve hazırlama aşamalarının ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle etin yağ oranının kebabın lezzetini artırdığını öğrendiğimde, bu detayı asla atlamamam gerektiğini düşündüm. Taze et kullanmanın, kebabın tadını nasıl etkilediğini de merak ediyorum. Sizce, hangi baharatların kullanılması etin lezzetini en çok artırır? Ayrıca, marinasyon süresinin ne kadar olması gerektiği konusunda farklı görüşler var; siz ne kadar dinlendirmeyi tercih ediyorsunuz? Mangalda pişirme yönteminin, kebabın dışının çıtır içinin ise yumuşak kalmasını sağladığını duydum, bu konuda deneyimleriniz neler?
Adana kebap yaparken et seçimi ve hazırlama aşamalarının ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle etin yağ oranının kebabın lezzetini artırdığını öğrendiğimde, bu detayı asla atlamamam gerektiğini düşündüm. Taze et kullanmanın, kebabın tadını nasıl etkilediğini de merak ediyorum. Sizce, hangi baharatların kullanılması etin lezzetini en çok artırır? Ayrıca, marinasyon süresinin ne kadar olması gerektiği konusunda farklı görüşler var; siz ne kadar dinlendirmeyi tercih ediyorsunuz? Mangalda pişirme yönteminin, kebabın dışının çıtır içinin ise yumuşak kalmasını sağladığını duydum, bu konuda deneyimleriniz neler?
Cevap yaz