Evde kuşbaşı kebap yapmayı düşündüğümde, etin marine edilmesi için en az bir saat bekletilmesi gerektiğini duyduğumda çok dikkatimi çekti. Bu kadar basit bir adımın, kebabın lezzetini artırmada bu kadar etkili olabileceğini bilmiyordum. Ayrıca, sebzelerin ve etlerin dengeli bir şekilde şişe dizilmesi gerektiği de önemli bir püf noktası. Acaba bu dengeyi sağlamak ne kadar zor? Kebap pişirirken ateşin çok harlı olmaması gerektiği de ilginç, yoksa etler kuruyabilir. Sizce bu detaylar, kebabın tadını ne ölçüde etkiliyor?
Evde kuşbaşı kebap yapmayı düşündüğümde, etin marine edilmesi için en az bir saat bekletilmesi gerektiğini duyduğumda çok dikkatimi çekti. Bu kadar basit bir adımın, kebabın lezzetini artırmada bu kadar etkili olabileceğini bilmiyordum. Ayrıca, sebzelerin ve etlerin dengeli bir şekilde şişe dizilmesi gerektiği de önemli bir püf noktası. Acaba bu dengeyi sağlamak ne kadar zor? Kebap pişirirken ateşin çok harlı olmaması gerektiği de ilginç, yoksa etler kuruyabilir. Sizce bu detaylar, kebabın tadını ne ölçüde etkiliyor?
Cevap yaz